ΑρχικήyoutubeΟ δημιουργός του PUBG σχεδιάζει IPO αξίας $27,2 δισεκατομμυρίων!

Ο δημιουργός του PUBG σχεδιάζει IPO αξίας $27,2 δισεκατομμυρίων!

Ο δημιουργός του PUBG, Kim Chang-han, σχεδιάζει IPO (Αρχική Δημόσια Προσφορά ή εισαγωγή στο χρηματιστήριο) η οποία αναμένεται να αγγίξει έως και τα 27,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο δημιουργός του PUBG σχεδιάζει IPO αξίας $27,2 δισεκατομμυρίων!
Kim Chang-han – PUBG

Ο Kim έχει χαρακτηριστεί «διάνοια» των υπολογιστών, κερδίζοντας εθνικούς διαγωνισμούς coding στη Νότια Κορέα τη δεκαετία του 1980. Συγκεκριμένα, κέρδισε σε ηλικία 10 ετών έναν διαγωνισμό προσωπικών υπολογιστών, που διοργανώθηκε από το υπουργείο Επιστημών της Νότιας Κορέας, και διεκδίκησε πολλά άλλα εθνικά βραβεία coding.

Το 2009 συνίδρυσε την Ginno Games, ενώ συμμετείχε και σε άλλες δύο startups.

Ωστόσο, το 2014 ο Kim έφτασε στο χαμηλότερο σημείο επιτυχίας της ζωής του. Ειδικότερα, απέλυσε το ένα τρίτο των υπαλλήλων που εργάζονταν στην gaming startup του. Επιπλέον, από το 2000, δημιούργησε τρία multiplayer online games σε τρεις startups, που όλα τελικά απέτυχαν. Ο Kim ανέφερε ότι εκείνη ήταν η χειρότερη περίοδος της ζωής του.

Ο δημιουργός του PUBG σχεδιάζει IPO αξίας $27,2 δισεκατομμυρίων!
Kim Chang-han

Ένα χρόνο μετά, πούλησε την εταιρεία του στη σημερινή Krafton Inc., στην οποία προσχώρησε ως εκτελεστικός παραγωγός. Τότε η τύχη του Kim άρχισε να αλλάζει. Ως τελευταία προσπάθεια επιτυχίας στην επιχείρηση, αποφάσισε να αναπτύξει ένα online battle game, όπου οι παίκτες ανταγωνίζονται μεταξύ τους σε ένα συνεχώς συρρικνούμενο πεδίο μάχης.

Επιπλέον, ο Kim έπεισε τον Ιρλανδό Brendan Greene να ενταχθεί στην εταιρεία και να μετακομίσει στη Νότια Κορέα ως δημιουργικός διευθυντής του παιχνιδιού.

Η Bluehole Inc., όπως ονομαζόταν η Krafton εκείνη την περίοδο, κυκλοφόρησε το PlayerUnknown’s Battlegrounds, (ή αλλιώς PUBG) το 2017. Το PUBG είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα παιχνίδια όλων των εποχών, με τις εκδόσεις για PC και κονσόλες να πωλούν περισσότερα από 70 εκατομμύρια αντίγραφα, ενώ η έκδοση για κινητά έχει γίνει download πάνω από 600 εκατομμύρια φορές.

Ο δημιουργός του PUBG σχεδιάζει IPO αξίας $27,2 δισεκατομμυρίων!
PUBG

Τώρα η εταιρεία σχεδιάζει μια IPO που θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη στη Νότια Κορέα εδώ και χρόνια. Η πώληση μετοχών θα μπορούσε να συγκεντρώσει δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσε ο Kim, ο οποίος έγινε διευθύνων σύμβουλος της Krafton πέρυσι, σε συνέντευξή του στη Σεούλ, αρνούμενος ωστόσο να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες.

PUBG Krafton

Η IPO θα μπορούσε να εκτιμήσει την εταιρεία στα 30 τρισεκατομμύρια γουόν (27,2 δισεκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με έκθεση της Eugene Investment & Securities Co. που κοινοποιήθηκε στις 5 Ιανουαρίου.

Η Νότια Κορέα πρόκειται να συγκεντρώσει έως και 10,9 δισεκατομμύρια δολάρια (ρεκόρ) μέσω περισσότερων από 120 IPOs φέτος. Η KakaoBank Corp. και η LG Chem Ltd. αναμένεται να πραγματοποιήσουν αρχικές πωλήσεις μετοχών το 2021, σύμφωνα με την έκθεση. Η άνοδος των IPOs έρχεται αφότου ο δείκτης αναφοράς της Νότιας Κορέας κέρδισε 34% τους τελευταίους 12 μήνες, μια από τις καλύτερες επιδόσεις στον κόσμο.

Η μεγαλύτερη IPO της χώρας ήταν η προσφορά της Samsung Life Insurance Co. ύψους 4,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2010. Ακολούθησε η καταχώριση 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Netmarble Corp., μιας εταιρείας gaming με έδρα τη Σεούλ, το 2017.

IPOs

Η Krafton διαχειρίζεται τέσσερα στούντιο παιχνιδιών, με το PUBG να αντιπροσωπεύει τη συντριπτική πλειοψηφία των πωλήσεων και των κερδών της, σύμφωνα με τον Kim.

Επίσης, ο Kim ανέφερε ότι η εταιρεία εργάζεται τώρα πάνω σε ένα animated show που θα ανέβει σε streaming υπηρεσίες και ένα web cartoon. Η εταιρεία είναι ανοιχτή σε εξαγορές σε αυτούς τους τομείς, δήλωσε ο Kim.

Chang Byung-gyu, ιδρυτής Krafton

Ο ιδρυτής της Krafton, Chang Byung-gyu, είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος με μερίδιο 17%, ενώ ακολουθεί η Tencent Holdings Ltd., που κατέχει το 16%. Ο Kim έχει μερίδιο 1,5%.

Ο Kim είναι αποφασισμένος να επεκτείνει το ρεπερτόριο παιχνιδιών της εταιρείας. Έτσι, η εταιρεία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει έναν νέο τίτλο Battle Royale Mobile φέτος που θα βασίζεται στο PUBG, ένα άλλο παιχνίδι για PC και κονσόλες που σχετίζεται με το PUBG μέχρι το επόμενο έτος και ένα παιχνίδι τρόμου επιβίωσης το 2022, που θα απεικονίζει το σύμπαν του PUBG τρεις αιώνες μετά.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS