Αρχικήinet10-χρονη από τη Νιγηρία γίνεται δασκάλα κωδικοποίησης

10-χρονη από τη Νιγηρία γίνεται δασκάλα κωδικοποίησης

Σχολείο του Ηνωμένου Βασιλείου προσέλαβε 10-χρονη από τη Νιγηρία, με απίστευτες γνώσεις στην τεχνολογία, ως δασκάλα κωδικοποίησης.

10-χρονη νιγηρία δασκάλα
10-χρονη από τη Νιγηρία γίνεται δασκάλα κωδικοποίησης

Στον τομέα της τεχνολογίας ανήκει μεγάλο μέρος των θέσεων με υψηλούς μισθούς και πολλές επιλογές καριέρας. Βέβαια, οι περιθωριοποιημένες κοινότητες αποκλείονται από αυτές τις ευκαιρίες απασχόλησης λόγω έλλειψης πόρων και πρόσβασης.

Ένα ευφυέστατο νεαρό κορίτσι κατάφερε να νικήσει τις δυσκολίες, ενώ προσλήφθηκε πρόσφατα σε ένα σχολείο στο Ηνωμένο Βασίλειο, για να διδάξει κωδικοποίηση σε άλλους μαθητές.

Η Emmanuella Mayaki είναι μια 10-χρονη από τη Νιγηρία, που πολλοί αποκαλούν «παιδί-θαύμα», λόγω των γνώσεων της στην κωδικοποίηση και τον προγραμματισμό. Πρόσφατα έκλεισε την πρώτη της δουλειά στο Southfield Primary School του Coventry της Αγγλίας, ως δασκάλα στη λέσχη κωδικοποίησης μετά το σχολείο.

Σύμφωνα με το Face 2 Face Africa, θα είναι υπεύθυνη για τη διδασκαλία άλλων παιδιών της ηλικίας της σχετικά με τα βασικά της κωδικοποίησης, συμπεριλαμβανομένων των HTML και CSS. Το σχολείο την επέλεξε για αυτή τη θέση λόγω της εξαιρετικής της ικανότητας και του μυαλού της.

Η 10-χρονη δασκάλα από τη Νιγηρία, ξεκίνησε να ασχολείται με την τεχνολογία σε ηλικία 7 ετών, και δύο χρόνια αργότερα αποκτά δίπλωμα με ειδικότητα σε πολλά προγράμματα λογισμικού, όπως το Advanced PowerPoint, το Desktop Publishing και το Advanced Excel. Συνεχίζει να μαθαίνει και άλλες γλώσσες κωδικοποίησης και προγράμματα για να επεκτείνει τις γνώσεις της ακόμη περισσότερο.

«Στη λέσχη υπάρχουν περίπου εννέα μαθητές. Ας ελπίσουμε ότι ο σύλλογος θα αυξήσει τα μέλη του τον Σεπτέμβριο,» δήλωσε σε συνέντευξή της στο Face 2 Face Africa.

10-χρονη από τη Νιγηρία γίνεται δασκάλα κωδικοποίησης

«Σήμερα, η Εφαρμογή της Ακαδημίας μου είναι ήδη στο Google Play store και μεταδίδω τις γνώσεις που έχω για την κωδικοποίηση και τα γραφικά. Θυμάμαι, στην ηλικία των επτά, έβαλα στόχο να γίνω επαγγελματίας σχεδιάστρια ιστοσελίδων και αναλύτρια στην ηλικία των εννέα, και το κατάφερα είπε η 10-χρονη.

«Την πρώτη εβδομάδα, ήμουν αρκετά νευρική γιατί δεν είχα διδάξει ποτέ μια ομάδα παιδιών. Αν και αυτό που βίωσα ήταν υπέροχο, επειδή απέκτησα εμπειρία και εμπλούτισα τις δεξιότητές μου. Αυτό που παρατήρησα ήταν ότι δεν καταλαβαίνουν όλοι πώς να κάνουν αυτό που ζητάω με την πρώτη τους προσπάθεια και υπάρχουν μερικοί που βιάζονται

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS