ΑρχικήsecurityMini κονσόλες: Ενδιαφέρουν τους χάκερ;

Mini κονσόλες: Ενδιαφέρουν τους χάκερ;

Το Raspberry Pi αναπτύχθηκε αρχικά ως εκπαιδευτικό εργαλείο. Έχοντας πολύ οικονομική τιμή, έγινε γρήγορα αγαπημένο εργαλείο των χάκερ. Επίσης διαθέτει αρκετή ισχύ για να χρησιμεύσει ως μια συμπαγής πλατφόρμα εξομοίωσης για όποιον θέλει να φορτώσει μερικές ROM σε μια κάρτα SD.

Οι γιγαντιαίες εταιρείες βιντεοπαιχνιδιών έχουν συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει ακόμη μερίδιο στην αγορά για τέτοιου είδους λανσαρίσματα οπότε το κοινό σχεδόν ανέμενε την κυκλοφορία αυτών των μικροσκοπικών ρετρό κονσολών.

χάκερ

Συχνά αυτές οι μικρές συσκευές εξαντλούνται πολύ γρήγορα αμέσως μετά την κυκλοφορία τους. Με τόσους πολλούς ανθρώπους να μετατρέπουν το Pi σε μηχανές retrogaming, αυτές οι mini κονσόλες που έχουν σχεδιαστεί για τον ίδιο σκοπό δεν θα έπρεπε να είχαν αγαπηθεί αμέσως από τους χάκερ που εισβάλουν σε hardware;

Το πρώτο που κυκλοφόρησε στην αγορά ήταν το NES Classic Edition, που κυκλοφόρησε στα τέλη του 2016. Κατέλαβε αστραπιαία την αγορά, πουλώντας 2,3 εκατομμύρια μονάδες τους πρώτους έξι μήνες. Οι αποστολές εξαντλήθηκαν σχεδόν αμέσως, με πολλές μονάδες να επαναπωλούνται στο eBay στην πολλαπλάσια τιμή. Η συσκευή έδειξε ότι υπήρχε μια τεράστια ζήτηση για εκ νέου κυκλοφορίες κλασικών κονσόλων σε χαμηλή τιμή.

Η φόρμουλα ήταν τόσο επιτυχημένη που η Nintendo κυκλοφόρησε το Super NES Classic Edition ένα χρόνο αργότερα. Άλλοι κατασκευαστές έσπευσαν να κυκλοφορήσουν παρόμοια μηχανήματα. Η Sega κυκλοφόρησε το Genesis Mini και η Konami το TurboGrafx 16 Mini.

Δυνατότητες

Δεν πέρασε πολύς καιρός και οι επιχειρηματίες χάκερ “έσπασαν” τα μηχανήματα δίνοντας συμβουλές για την προσθήκη περισσότερων παιχνιδιών στο NES Mini. Παρόμοια hacks είναι διαθέσιμα για τα περισσότερα, αν όχι όλα, τα συστήματα που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής. Ορισμένες συσκευές, όπως το TheC64 Mini, προτρέπουν ακόμη και επίσημα τους χρήστες να προσθέσουν περισσότερο software σε αυτά τα επανεκδοθέντα συστήματα.

Οι προσπάθειες μέχρι στιγμής έχουν επικεντρωθεί σχεδόν αποκλειστικά στο gaming. Οι χάκερ έχουν μεταφέρει τον εξομοιωτή RetroArch σε αυτές τις mini κονσόλες. Αυτό επιτρέπει στα συστήματα ARM να μιμούνται μια μεγάλη ποικιλία συστημάτων, από τις αρχικές οικιακές κονσόλες μέχρι τις σύγχρονες κονσόλες όπως το Gamecube και το Wii, για συστήματα που έχουν τη δύναμη να το κάνουν.

Η εκκίνηση του Retroarch επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο με το όνομα Hakchi στα NES και SNES mini. Λόγω της έλλειψης θυρών USB, τα Wii Classic Controllers είναι η μόνη βιώσιμη επιλογή για όσους αναζητούν κατάλληλα αναλογικά sticks για να τα χρησιμοποιούν μαζί με τις κονσόλες Nintendo Mini.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS