ΑρχικήsecurityΧάκερ διαπράττει νέα εγκλήματα ενώ περιμένει την απελευθέρωσή του!

Χάκερ διαπράττει νέα εγκλήματα ενώ περιμένει την απελευθέρωσή του!

Συμπονετική απελευθέρωση δόθηκε σε έναν χάκερ από το Κόσοβο μετά την καταδίκη του. Ο χάκερ παρείχε προσωπικά αναγνωρίσιμα στοιχεία πάνω από 1.000 κυβερνητικών υπαλλήλων των ΗΠΑ στο ISIS, ενώ κατηγορήθηκε ότι διέπραξε κι άλλα εγκλήματα όσο βρισκόταν σε ομοσπονδιακή φυλακή. Οι ΗΠΑ καταδίκασαν τον Ardit Ferizi σε ποινή φυλάκισης 20 ετών τον Σεπτέμβριο του 2016, αφού ο χάκερ παραδέχτηκε ότι απέκτησε παράνομα πρόσβαση σε προστατευμένο υπολογιστή και παρείχε υλική υποστήριξη στην τρομοκρατική οργάνωση.

Τον Δεκέμβριο του 2020, η ομοσπονδιακή δικαστής Leonie Brinkema της Ανατολικής Περιφέρειας της Βιρτζίνια μείωσε την ποινή του Ferizi, αφότου ο 25χρονος υπέβαλε μια χειρόγραφη πρόταση που ανέφερε ότι η παχυσαρκία και το άσθμα του τον καθιστούν ευάλωτο στον COVID-19.

Χάκερ διαπράττει νέα εγκλήματα ενώ περιμένει την απελευθέρωσή του!

Σύμφωνα με μία ομοσπονιακή καταγγελία που κατατέθηκε εναντίον του Ferizi, ο χάκερ ανέμενε την απέλασή του πίσω στην πατρίδα του στο Κοσσυφοπέδιο όταν το FBI διαπίστωσε ότι είχε διαπράξει πολλά νέα ομοσπονδιακά εγκλήματα. Τη στιγμή των φερόμενων εγκλημάτων, ο Ferizi ήταν φυλακισμένος στο Federal Correctional Institute στο Terre Haute της Ιντιάνα.

Ο εισαγγελέας των ΗΠΑ David L. Anderson ανέφερε ότι ο Ferizi παρείχε πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες πολιτών των ΗΠΑ, ακόμη και κατά την έκτιση της ποινής φυλάκισης, για την παροχή παρόμοιων πληροφοριών με το ISIS.

Επιπλέον, σύμφωνα με το FBI, το 2017 και το 2018 ο Ferizi συμμετείχε σε πολυάριθμα «δόλια» σχέδια ενώ βρισκόταν στη φυλακή, τα οποία ενορχήστρωνε με ένα μέλος της οικογένειάς του, που χειριζόταν τους λογαριασμούς email του Ferizi. Τουλάχιστον ένας λογαριασμός email περιλάμβανε μεγάλες βάσεις δεδομένων κλεμμένων προσωπικών στοιχείων, μεγάλες λίστες κλεμμένων λογαριασμών email, αριθμούς πιστωτικών καρτών, κωδικούς πρόσβασης και άλλες εμπιστευτικές πληροφορίες, που συγκέντρωσε ο Ferizi κατά την εγκληματική του δραστηριότητα.

Χάκερ διαπράττει νέα εγκλήματα ενώ περιμένει την απελευθέρωσή του!

Ο Ferizi και το μέλος της οικογένειάς του φέρονται να έχουν χρησιμοποιήσει τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Google, του PayPal και του Coinbase για να πραγματοποιήσουν πολλά από τα εγκλήματά τους.

Τέλος, όπως αναφέρει το Infosecurity Magazine, ο Ferizi, γνωστός στο διαδίκτυο ως “Th3Dir3ctorY”, κατηγορείται για κλοπή ταυτότητας αλλά και για wire fraud. Εάν καταδικαστεί και για τις δύο κατηγορίες, αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή φυλάκισης 22 ετών και πρόστιμο 250.000$.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS