ΑρχικήinetSalesforce: Mέτρα κατά της RNC για το Καπιτώλιο. Ποια είναι όμως αυτά;

Salesforce: Mέτρα κατά της RNC για το Καπιτώλιο. Ποια είναι όμως αυτά;

Λίγες μέρες μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, η αμερικανική εταιρεία software “Salesforce” ανακοίνωσε ότι έχει λάβει μέτρα για να εμποδίσει την Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικανών (RNC) να στέλνει emails που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε βία, αν και η εταιρεία εξήγησε πως δεν θα πει ποια ακριβώς είναι αυτά τα μέτρα. H RNC χρησιμοποιεί το ExactTarget, ένα εργαλείο της Salesforce, για email εκστρατείας.

Η κίνηση της Salesforce, που δημοσιοποιήθηκε για πρώτη φορά από το Motherboard, έρχεται μετά την αποστολή εκστρατείας του Τραμπ, που προτρέπει τους υποστηρικτές να «ανέβουν ΤΩΡΑ» και «να υπερασπιστούν την ακεραιότητα αυτών των εκλογών», λίγο πριν από τα περιστατικά βίας που σημειώθηκαν στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου.

Salesforce: Mέτρα κατά της RNC για το Καπιτώλιο. Ποια είναι όμως αυτά;

Η Salesforce επιβεβαίωσε στο “The Verge” ότι δεν έχει καταργήσει την RNC από πελάτη της. Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε τα ακόλουθα: «Η Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικανών είναι ένας μακροχρόνιος πελάτης, που προηγείται της τρέχουσας Διοίκησης. Έχουμε λάβει μέτρα για να αποτρέψουμε τη χρήση των υπηρεσιών μας με οποιονδήποτε τρόπο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε βία.»

Salesforce: Mέτρα κατά της RNC για το Καπιτώλιο. Ποια είναι όμως αυτά;

Παρόλα αυτά, η εταιρεία software αρνήθηκε να επεξηγήσει τί μέτρα έχει λάβει ακριβώς, αλλά και να πει εάν η κίνησή της θα μπορούσε να επηρεάσει την εκστρατεία του Τραμπ, καθώς και το RNC.


Πριν από την επίθεση, η εκστρατεία του Τραμπ έστειλε emails μιλώντας για νοθεία στις εκλογές και αναφέροντας ότι τα αποτελέσματα έπρεπε να ανατραπούν. Ειδικότερα, η εκστρατεία έστειλε 569 emails μεταξύ 3 Νοεμβρίου και 6 Ιανουαρίου. Κάθε email ζητούσε από τους υποστηρικτές του Τραμπ να δωρίσουν χρήματα στην εκστρατεία. Παρόλο που δεν είναι γνωστό πόσο μεγάλη ήταν η ExactTarget email λίστα, το 2018, η εκστρατεία του Τραμπ είχε στοιχεία επικοινωνίας για 20 εκατομμύρια υποστηρικτές.


Καπιτώλιο-βία

Η RNC δήλωσε στο Motherboard ότι είχε αποφασίσει να σταματήσει τις προσπάθειές της για την ψηφιακή συγκέντρωση χρημάτων στις 6 Ιανουαρίου. Την επόμενη μέρα, μια άλλη υπηρεσία email – το Campaign Monitor – ανέστειλε τον λογαριασμό της εκστρατείας του Τραμπ. Αυτό από μόνο του θα καθιστούσε δυσκολότερο για την εκστρατεία να συγκεντρώσει χρήματα.

Οι social media πλατφόρμες λαμβάνουν επίσης μέτρα εναντίον του Τραμπ μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο. Συγκεκριμένα, στις 7 Ιανουαρίου, το Facebook απέκλεισε τον πρώην Αμερικανό Πρόεδρο από την πλατφόρμα του επ ‘αόριστον, ενώ στις 8 Ιανουαρίου, το Twitter διέγραψε οριστικά τον λογαριασμό του.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS