ΑρχικήUpdatesH Microsoft ενισχύει την απόδοση του Edge με τα "sleeping tabs"

H Microsoft ενισχύει την απόδοση του Edge με τα “sleeping tabs”

Η Microsoft κυκλοφορεί την λειτουργία “sleeping tabs” στο πρόγραμμα περιήγησης Web Edge με βάση το Chromium, η οποία θα μειώσει δραστικά τη μνήμη και τη χρήση των πόρων της CPU.

Η νέα δυνατότητα κυκλοφορεί σε όλους τους χρήστες που εκτελούν το Microsoft Edge Beta 88 μετά την αρχική του παρουσίαση, τον Σεπτέμβριο, ως πείραμα του Microsoft Edge.

“Για να βελτιώσουμε τη χρήση της μνήμης και της CPU του προγράμματος περιήγησης, έχουμε λανσάρει τα «sleeping tabs»”, δήλωσε η ομάδα του Microsoft Edge.

“Ακριβώς όπως ένας καλός ύπνος σας επιτρέπει να παραμείνετε παραγωγικοί και ξεκούραστοι την επόμενη μέρα, τα sleeping tabs βοηθούν στη βελτιστοποίηση της απόδοσης του προγράμματος περιήγησής σας αφού ελευθερώνει πόρους για τις καρτέλες που χρησιμοποιείτε πραγματικά.

Η λειτουργία θα αναγκάσει τις ανενεργές καρτέλες να “μεταβούν σε κατάσταση αναστολής” αυτόματα για να απελευθερώσουν πόρους συστήματος (μνήμη και CPU) μετά από ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα, πόρους που μπορούν να ανακατευθυνθούν σε καρτέλες που έχουν ανοίξει πρόσφατα, σε ήδη υπάρχουσες ή σε άλλες εφαρμογές.

Edge

Πώς λειτουργούν τα sleeping tabs

“Τα sleeping tabs βασίζονται στον πυρήνα της τεχνολογίας “freezing” του Chromium”, όπως εξήγησε ο ανώτερος διαχειριστής προγράμματος της Microsoft, Eleanor Huynh, όταν ανακοινώθηκε για πρώτη φορά η λειτουργία.

“Το freezing θέτει σε παύση τα script timers μιας καρτέλας για να ελαχιστοποιήσει τη χρήση των πόρων. Ένα sleeping tab συνεχίζει αυτόματα να λειτουργεί πατάτε πάνω του, το οποίο διαφέρει από τα απορριφθέντα tab, τα οποία απαιτούν την πλήρη φόρτωση της σελίδας.”

Αυτό βελτιώνει τη χρήση μνήμης και CPU του Microsoft Edge, με αποτέλεσμα την καλύτερη απόδοση του προγράμματος περιήγησης και την αυξημένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Τα sleeping tabs θα μειώσουν τη χρήση μνήμης κατά 32% κατά μέσο όρο, στις περισσότερες περιπτώσεις και θα οδηγήσουν σε περίπου 37% χαμηλότερη χρήση CPU σε σύγκριση με τις καρτέλες που δεν “κοιμούνται”.

“Όταν χρησιμοποιείτε τα sleeping tabs, είναι πιθανό ορισμένοι ιστότοποι να μην λειτουργούν όπως αναμενόταν μετά τον ύπνο”, πρόσθεσε η ομάδα του Microsoft Edge. “Για να διατηρήσουμε τη ροή σας, έχουμε δημιουργήσει heuristics για να εντοπίσουμε αυτά τα σενάρια και να αποτρέψουμε αυτές τις καρτέλες από το να κοιμηθούν”.

Από προεπιλογή, οι ανενεργές καρτέλες θα “τεθούν σε αναστολή” αυτόματα μετά από δύο ώρες αδράνειας, αλλά αυτό το διάστημα μπορεί να αλλάξει αν μεταβείτε στη σελίδα “Settings” που είναι διαθέσιμη στο edge://settings/system.

Το να ξυπνήσετε την καρτέλα είναι απλό, απλώς κάνετε κλικ σε αυτήν και μπορείτε επίσης να προσθέσετε ιστότοπους που δεν θέλετε να επηρεάζονται από αυτήν τη λειτουργία σε μια λίστα αποκλεισμού στην ίδια σελίδα με τις ρυθμίσεις.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS