ΑρχικήsecurityEmbraer: Η εταιρεία κατασκευής αεροπλάνων έπεσε θύμα cyber attack

Embraer: Η εταιρεία κατασκευής αεροπλάνων έπεσε θύμα cyber attack

Η εταιρεία κατασκευής αεροπλάνων Embraer, με έδρα τη Βραζιλία, αποκάλυψε ότι έπεσε θύμα μιας διαδικτυακής επίθεσης που, σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, ήταν ransomware.

Embraer εταιρεία κατασκευής αεροπλάνων
Embraer: Η εταιρεία κατασκευής αεροπλάνων έπεσε θύμα cyber attack

Η Embraer κατασκευάζει εμπορικά, στρατιωτικά, γεωργικά και άλλα αεροσκάφη και σύμφωνα με το site της, είναι ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής ιδιωτικών και εμπορικών jets μετά την Boeing και την Airbus. Ιδρύθηκε το 1969 στo São José dos Campos, στο São Paulo.

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε, η Embraer δήλωσε ότι τα IT συστήματά της παραβιάστηκαν πρόσφατα ως μέρος μιας επίθεσης που εντοπίστηκε στις 25 Νοεμβρίου. Η εταιρεία δεν έδωσε πολλές λεπτομέρειες σχετικά με το περιστατικό. Το μόνο που ανέφερε είναι ότι τα αρχεία σε “ένα μόνο περιβάλλον” έγιναν απρόσιτα λόγω της επίθεσης.

Η Embraer είπε ότι ξεκίνησε γρήγορα τις διαδικασίες για την αντιμετώπιση του περιστατικού, προκαλώντας τη διακοπή λειτουργίας κάποιων υπηρεσιών, αφού υπήρχε ανάγκη να απομονωθούν ορισμένα συστήματα για να μην εξαπλωθεί η επίθεση.

Εmbraer: Η εταιρεία κατασκευής αεροπλάνων έπεσε θύμα cyber attack


Η Εταιρεία συνεχίζει να λειτουργεί με τη χρήση συστημάτων έκτακτης ανάγκης, χωρίς ουσιαστικό αντίκτυπο στις δραστηριότητές της“, δήλωσε ο Antonio Carlos Garcia, στέλεχος της Embraer. “Η Εταιρεία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ομαλοποιήσει πλήρως τις δραστηριότητές της, να διερευνήσει τις συνθήκες της επίθεσης, να προσδιορίσει εάν υπάρχει κάποια επίδραση στις επιχειρήσεις και τα τρίτα μέρη της και να καθορίσει τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν“.

Το πρακτορείο ειδήσεων της Βραζιλίας, Globo, ανέφερε ότι πηγές του από την Embraer είπαν ότι η επίθεση σχετιζόταν με ransomware. Επιπλέον, αναφέρθηκε ότι το περιστατικό διέκοψε προσωρινά την πρόσβαση στα συστήματα της εταιρείας για τους υπαλλήλους που εργάζονται από το σπίτι.

Το SecurityWeek προσπάθησε να επικοινωνήσει με την Embraer, ωστόσο η εταιρεία κατασκευής αεροπλάνων είπε ότι δεν μπορούσε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό.

Πηγή: Security Week

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS