ΑρχικήsecurityΚομητεία της Πενσυλβάνια πλήρωσε 500.000$ λύτρα στους χάκερς του DoppelPaymer ransomware

Κομητεία της Πενσυλβάνια πλήρωσε 500.000$ λύτρα στους χάκερς του DoppelPaymer ransomware

Η κομητεία Ντέλαγουερ της Πενσυλβάνια πλήρωσε 500.000$ λύτρα σε χάκερς που μόλυναν τα συστήματά της με το DoppelPaymer ransomware το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, η κομητεία αποκάλυψε ότι έθεσε τμήματα του δικτύου υπολογιστών της εκτός σύνδεσης, ύστερα από παραβίαση. Επιπλέον, η κομητεία δήλωσε ότι η Εφορευτική Επιτροπή και το τμήμα υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης της δεν επηρεάστηκαν από την επίθεση και ότι βρίσκονται σε διαφορετικό δίκτυο από τα παραβιασμένα συστήματα.

Τα μέσα ενημέρωσης της περιοχής δήλωσαν ότι οι χειριστές του DoppelPaymer ransomware απέκτησαν πρόσβαση σε δίκτυα που περιέχουν αναφορές αστυνομίας, οικονομικά κι εμπορικά στοιχεία, καθώς και άλλες βάσεις δεδομένων. Οι χάκερς που βρίσκονται πίσω από την επίθεση, ζήτησαν λύτρα 500.000$ για να δώσουν στην κομητεία της Πενσυλβάνια αποκρυπτογράφο.

Κομητεία της Πενσυλβάνια πλήρωσε 500.000$ λύτρα στους χάκερς του DoppelPaymer ransomware

Το DoppelPaymer ransomware είναι γνωστό ότι κλέβει μη κρυπτογραφημένα αρχεία κατά την εκτέλεση των επιθέσεων του. Ωστόσο, δεν είναι γνωστό μέχρι στιγμής εάν αυτό συνέβη και κατά την επίθεση που έλαβε χώρα εναντίον της κομητείας Ντέλαγουερ της Πενσυλβάνια.

Όπως αναφέρει το BleepingComputer, ενημερώθηκε επίσης ότι η συμμορία του ransomware συμβούλεψε την κομητεία της Πενσυλβάνια να αλλάξει όλους τους κωδικούς πρόσβασης και να τροποποιήσει το Windows domain configuration, ώστε να περιλαμβάνει διασφαλίσεις από το πρόγραμμα “Mimikatz”. Το Mimikatz είναι μια εφαρμογή ανοιχτού κώδικα που χρησιμοποιείται συνήθως από ransomware συμμορίες για τη συλλογή Windows domain credentials σε ένα παραβιασμένο δίκτυο.

Κομητεία της Πενσυλβάνια πλήρωσε 500.000$ λύτρα στους χάκερς του DoppelPaymer ransomware

Μόλις οι χάκερς αποκτήσουν πρόσβαση σε έναν κωδικό πρόσβασης διαχειριστή Windows domain, αναπτύσσουν το ransomware τους στο δίκτυο για να κρυπτογραφήσουν τις συσκευές που βρίσκονται σε αυτό.

Το SANS ISC έχει κοινοποιήσει ένα άρθρο σχετικά με το πώς μπορεί να διασφαλιστεί ένα δίκτυο Windows έναντι επιθέσεων Mimikatz, με το οποίο θα πρέπει να εξοικειωθούν όλοι οι διαχειριστές δικτύου Windows.

Κομητεία της Πενσυλβάνια πλήρωσε 500.000$ λύτρα στους χάκερς του DoppelPaymer ransomware

Η κομητεία Ντέλαγουερ της Πενσυλβάνια προστίθεται στη λίστα των θυμάτων που δέχτηκαν επίθεση από το DoppelPaymer ransomware. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται η Compal, η PEMEX (Petróleos Mexicanos), η πόλη του Torrance στην Καλιφόρνια, το Πανεπιστήμιο του Newcastle, η κομητεία Hall της Τζόρτζια, η Banijay Group SAS και η Bretagne Télécom.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS