ΑρχικήHow ToiPhone: Πώς να προσθέσετε ένα κουμπί για το Shazam στο Control Center

iPhone: Πώς να προσθέσετε ένα κουμπί για το Shazam στο Control Center

Η Apple απέκτησε το Shazam το 2018, μια υπηρεσία που ακούει και αναγνώριζει τα τραγούδια που παίζονται παίζει γύρω σας – στην τηλεόραση, το μπαρ, τον κινηματογράφο και άλλα πολλά. Παρόλο που εξακολουθεί να είναι μια αυτόνομη εφαρμογή, η Apple έχει ενσωματώσει τη δυνατότητα αναγνώρισης μουσικής στο iPhone και το iPad. Δείτε πώς μπορείτε να προσθέσετε ένα κουμπί για το Shazam στο Control Center της συσκευής σας.

iphone

Πριν ξεκινήσουμε, σημειώστε ότι δεν χρειάζεστε να έχετε εγκαταστήσει την εφαρμογή Shazam στο iPhone ή το iPad σας. Αυτό που θα χρειαστείτε είναι να κάνετε ενημέρωση στο iOS 14.2, iPadOS 14.2 ή κάποια μεταγενέστερη έκδοση.

Προσθέστε ένα κουμπί για το Shazam στο Control Center του iPhone ή του iPad

Το κουμπί του Shazam δεν τοποθετείται από προεπιλογή στο Control Center του iPhone ή του iPad. Θα χρειαστεί να προσαρμόσετε το Control Center για να ενεργοποιήσετε το κουμπί αναγνώρισης μουσικής.

Ξεκινήστε ανοίγοντας την εφαρμογή “Settings” στο iPhone ή το iPad σας. Εάν δεν μπορείτε να την βρείτε, σύρετε προς τα κάτω στην αρχική οθόνη και χρησιμοποιήστε την ενσωματωμένη αναζήτηση Spotlight της Apple για να εντοπίσετε την εφαρμογή.

Shazam

Στη συνέχεια, κάντε scroll προς τα κάτω και επιλέξτε την επιλογή “Control Center”.

iphone

Τώρα θα δείτε μια λίστα των shortcuts και των στοιχείων ελέγχου που διατίθενται στο Control Center. Κάντε scroll προς τα κάτω στην ενότητα “More Controls”. Βρείτε και πατήστε το κουμπί “+” δίπλα στο “Music Recognition”.

iphone

Το κουμπί του Shazam είναι πλέον ενεργό και θα μετακινηθεί στην ενότητα “Included Controls”. Πατήστε παρατεταμένα στο κουμπί με τις τρεις γραμμές για να αναδιατάξετε την τοποθέτηση του κουμπιού “Music Recognition” στο Control Center.

Χρησιμοποιήστε το κουμπί αναγνώρισης μουσικής του Shazam σε iPhone και iPad

Τώρα, με το κουμπί Shazam που προστίθεται στο iPhone ή το iPad σας, ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία αναγνώρισης μουσικής.

Ανοίξτε το Control Center σέρνοντας προς τα κάτω από την επάνω δεξιά γωνία της οθόνης του τηλεφώνου ή του tablet σας (ή σέρνοντας προς τα πάνω από το κάτω μέρος της οθόνης σε παλαιότερες συσκευές). Από εκεί, πατήστε το κουμπί (χρώματος γκρι) του Shazam.

Shazam

Μόλις ενεργοποιηθεί και ακούσει το τραγούδι, το κουμπί του Shazam θα ανάψει και θα αρχίσει να τρέμει.

iphone

Όταν αναγνωριστεί το τραγούδι, θα εμφανιστεί μια ειδοποίηση banner στο επάνω μέρος της οθόνης σας. Πατήστε πάνω στο banner για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το τραγούδι και τον καλλιτέχνη.

Εάν το τραγούδι δεν αναγνωριστεί μετά από 10 έως 15 δευτερόλεπτα, μια ειδοποίηση θα σας ενημερώσει ότι δεν μπόρεσε να βρει ποιο είναι το τραγούδι.

Η ειδοποίηση “Music Recognition” θα εμφανιστεί επίσης στην οθόνη κλειδώματος και στο Notification Center, σε περίπτωση που δεν είδατε το banner.

Shazam iphone

Θα μεταβείτε στον ιστότοπο του Shazam αφού πατήσετε στην ειδοποίηση “Music Recognition”. Εδώ, μπορείτε να ακούσετε μια προεπισκόπηση του τραγουδιού, να το προσθέσετε στη βιβλιοθήκη της Apple Music, να διαβάσετε τους στίχους του τραγουδιού και πολλά άλλα.

iphone

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS