ΑρχικήHow ToΠώς να απεγκαταστήσετε την έκδοση Οκτωβρίου 2020 στα Windows 10;

Πώς να απεγκαταστήσετε την έκδοση Οκτωβρίου 2020 στα Windows 10;

Windows 10

Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τη νέα έκδοση της Microsoft για τα Windows 10 (Windows 10’s October 2020 Update 20H2), μπορείτε να επιστρέψετε στην προηγούμενη έκδοση.

Αν θέλετε να το κάνετε αυτό, έχετε μόνο λίγες ημέρες προθεσμία!

Τα Windows 10 σας δίνουν μόνο δέκα ημέρες για να απεγκαταστήσετε μεγάλες ενημερώσεις, όπως η ενημέρωση Οκτωβρίου 2020. Στο διάστημα αυτό, διατηρούν τα αρχεία του λειτουργικού συστήματος από την προηγούμενη έκδοση. Αν καταργήσετε την εγκατάσταση της ενημέρωσης, τα Windows 10 θα επιστρέψουν στην έκδοση που χρησιμοποιούσατε πριν.

Τα παλιά αρχεία καταλαμβάνουν πολύ χώρο. Έτσι, μετά από δέκα ημέρες, τα Windows θα τα καταργήσουν αυτόματα. Αυτό εξοικονομεί χώρο στο δίσκο, αλλά σας εμποδίζει να γυρίσετε πίσω, χωρίς να εγκαταστήσετε τα Windows 10 από την αρχή.

Πώς να απεγκαταστήσετε την ενημερωμένη έκδοση Οκτωβρίου;

Εάν τα Windows λειτουργούν σωστά και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λειτουργικό σύστημα, μπορείτε να απεγκαταστήσετε την ενημέρωση από τις “Ρυθμίσεις“.

  • Ανοίξτε τις “Ρυθμίσεις”
  • Μεταβείτε στην επιλογή “Ενημέρωση και ασφάλεια> Αποκατάσταση”.
  • Στην ενότητα “Επιστροφή στην προηγούμενη έκδοση των Windows 10”, κάντε κλικ στην επιλογή “Ας αρχίσουμε”. Τα Windows θα σας ζητήσουν να κάνετε επανεκκίνηση στον υπολογιστή σας.

Εάν δεν μπορείτε να κάνετε την αλλαγή, έχει πιθανότατα περάσει η προθεσμία των 10 ημερών ή έχουν καταργηθεί μη αυτόματα τα παλιά αρχεία εγκατάστασης των Windows. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε πλέον να απεγκαταστήσετε τη νέα ενημέρωση. Οπότε θα πρέπει είτε να συνεχίσετε να τη χρησιμοποιείτε, είτε να εγκαταστήσετε από την αρχή μια παλιά έκδοση των Windows.

Πώς να απεγκαταστήσετε την ενημέρωση εάν τα Windows δεν λειτουργούν σωστά;

Μπορείτε, επίσης, να επιστρέψετε σε παλαιότερη έκδοση των Windows 10 από το περιβάλλον αποκατάστασης. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν το σύστημα των Windows δεν λειτουργεί σωστά.

Τα Windows θα εμφανίσουν αυτόματα αυτό το interface εάν ο υπολογιστής σας αντιμετωπίζει προβλήματα κατά την εκκίνηση. Μπορείτε, επίσης, να το ανοίξετε κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Shift ενώ κάνετε κλικ στην επιλογή “Επανεκκίνηση” στην οθόνη σύνδεσης των Windows 10 ή στο μενού “Έναρξη”.

Όταν εμφανιστεί το μπλε μενού για να διαλέξετε μια επιλογή, κάντε κλικ στην “Αντιμετώπιση προβλημάτων”.

Windows 10

Στη συνέχεια, πατήστε στο “Επιλογές για προχωρημένους”.

Κάντε κλικ στην επιλογή “Κατάργηση ενημερώσεων” για να καταργήσετε μια ενημέρωση (π.χ. την ενημέρωση Οκτωβρίου 2020).

Windows 10

Επιλέξτε “Κατάργηση τελευταίας ενημέρωσης δυνατοτήτων” για να καταργήσετε μια σημαντική ενημέρωση.

Εάν δεν βλέπετε αυτήν την επιλογή, τα Windows δεν διαθέτουν πλέον τα παλιά αρχεία λειτουργικού συστήματος και δεν μπορείτε να απεγκαταστήσετε την ενημέρωση.

Windows 10

Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη σας. Θα πρέπει να επιλέξετε έναν λογαριασμό χρήστη και να δώσετε τον κωδικό πρόσβασης για να συνεχίσετε.

Αυτή ήταν η διαδικασία απεγκατάστασης της έκδοσης των Windows, όπως τη διαβάσαμε στο Howtogeek.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS