ΑρχικήsecurityΘεωρίες συνωμοσίας QAnon: Το YouTube τις αφαιρεί από την πλατφόρμα

Θεωρίες συνωμοσίας QAnon: Το YouTube τις αφαιρεί από την πλατφόρμα

Το YouTube είναι το τελευταίο μέσο κοινωνικής δικτύωσης που έχει ξεκινήσει αγώνα ενάντια στην διάδοση των θεωριών συνομωσίας QAnon.

QAnon

Η εταιρεία είπε ότι θα απαγορεύει την αναπαραγωγή υλικού που στοχεύει ένα άτομο ή μια ομάδα με θεωρίες συνωμοσίας που έχουν χρησιμοποιηθεί για να δικαιολογήσουν τη βία, όπως το QAnon. Ήδη το Facebook και το Twitter έχουν αποτρέψει το QAnon από τις πλατφόρμες τους.

Το κίνημα QAnon ισχυρίζεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump πολεμάει ένα γκρουπ παιδόφιλων που λατρεύουν τον Σατανά.

Το FBI εξέδωσε πέρυσι μία προειδοποίηση σχετικά με τους «εγχώριους εξτρεμιστές που βασίζονται στη θεωρία συνωμοσίας» και όρισε την QAnon ως πιθανή εγχώρια εξτρεμιστική απειλή.

Η ανακοίνωση  του YouTube

Το YouTube ανακοίνωσε ότι “είχε αφαιρέσει δεκάδες χιλιάδες βίντεο του QAnon και διέκοψε εκατοντάδες κανάλια” σύμφωνα με τους υπάρχοντες κανόνες σχετικά με το περιεχόμενο.

Ωστόσο το μέσω κοινωνικής δικτύωσης είπε ότι ήταν απαραίτητο να κάνει «ένα ακόμα βήμα για τον περιορισμό του μίσους και της παρενόχλησης.»

«Σήμερα επεκτείνουμε περαιτέρω τις πολιτικές σχετικά με το μίσος και τις παρενοχλήσεις για να απαγορεύσουμε περιεχόμενο που στοχεύει ένα άτομο ή μια ομάδα με θεωρίες συνωμοσίας που έχουν χρησιμοποιηθεί για να δικαιολογήσουν τη βία στον πραγματικό κόσμο», ανέφερε.

Οι νέοι κανόνες του YouTube, έρχονται τρία χρόνια μετά την πρώτη εμφάνιση του QAnon. Το κίνημα έχει συνδεθεί με πολλούς ψευδείς ισχυρισμούς που έχουν εξαπλωθεί στο διαδίκτυο, με αβάσιμες κατηγορίες που απευθύνονται συνήθως στους Δημοκρατικούς.

Ο Πρόεδρος Trump έχει χρησιμοποιήσει το Twitter feed του, για να προωθήσει αβάσιμους ισχυρισμούς που προωθούνται από λογαριασμούς που συνδέονται με τη θεωρία συνωμοσίας του QAnon.

Κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής εκδήλωσης συνάντησης των ψηφοφόρων την Πέμπτη, ο πρόεδρος ρωτήθηκε για τη θεωρία συνωμοσίας και απάντησε: “Δεν ξέρω τίποτα για το QAnon. Ξέρω απλά ότι είναι πολύ ενάντια στην παιδεραστία, την πολεμούν πολύ σκληρά.”

Οι υποστηρικτές του Προέδρου Trump έχουν θεαθεί να κρατούν σημαίες και να φορούν μπλουζάκια που φέρουν το σύμβολο QAnon σε συγκεντρώσεις πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Το QΑnon είναι μια ευρεία αβάσιμη θεωρία συνωμοσίας που υποστηρίζει ότι ο Πρόεδρος Trump πολεμάει ένα παράνομο δίκτυο πολιτικών, επιχειρηματιών και γενικά όλης της ελίτ, που συχνά περιλαμβάνει σατανικές συνωμοσίες και εμπορία παιδιών.

Το QAnon ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2017 στο 4chan. Ένας ανώνυμος χρήστης άφησε μια σειρά δημοσιεύσεων στο 4chan ισχυριζόμενος ότι εμπλέκεται σε μια μυστική ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον Πρόεδρο Trump.

Ισχυρίστηκαν ότι έχουν κορυφαία πρόσβαση ασφαλείας στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, γνωστή ως “Q clearance” – εξ ου και το όνομα QAnon. Τα μηνύματα αυτού του χρήστη έγιναν γνωστά ως ” Q drops ” ή ” breadcrumbs “, συχνά γραμμένα σε κρυπτογραφημένη γλώσσα με συνθήματα, υποσχέσεις και θέματα υπέρ του Trump.

Πηγή: BBC

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS