ΑρχικήsecurityΑυτόνομα αυτοκίνητα τρακάρουν, ψεύτικες πινακίδες τα μπερδεύουν

Αυτόνομα αυτοκίνητα τρακάρουν, ψεύτικες πινακίδες τα μπερδεύουν

Οι ερευνητές ασφαλείας έχουν δείξει πώς θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν οι χακαρισμένες/ψεύτικες πινακίδες για να μπερδέψουν τα αυτόνομα αυτοκίνητα – αναγκάζοντας τα να τρακάρουν ή να φρενάρουν απότομα.

Τα αυτόνομα συστήματα οδήγησης έχουν σημειώσει άνοδο τα τελευταία χρόνια, αλλά όχι χωρίς λάθη, σύγχυση και ατυχήματα.

αυτοκίνητα

Η νοημοσύνη των οχημάτων έχει πολύ δρόμο να διανύσει προτού να θεωρηθεί πλήρως αυτόνομη και ασφαλής στη χρήση χωρίς την επίβλεψη ενός ανθρώπινου οδηγού και καθώς οι εταιρείες τεχνολογίας συνεχίζουν να βελτιώνουν τις πλατφόρμες τους, η εστίαση τείνει να είναι στις καιρικές συνθήκες, στη χαρτογράφηση και πώς τα αυτοκίνητα πρέπει να ανταποκρίνονται σε επικίνδυνα αντικείμενα – όπως τα άτομα στο δρόμο ή άλλα αυτοκίνητα.

Ωστόσο, όπως ανέφερε η Wired, ενδέχεται να υπάρχουν άλλοι, αόρατοι κίνδυνοι που οι άνθρωποι δεν μπορούν να ανιχνεύσουν με γυμνό μάτι.

Νέα έρευνα που διεξήχθη από ακαδημαϊκούς από το πανεπιστήμιο Ben Gurion στο Ισραήλ υποδηλώνει ότι οι λεγόμενες εικόνες «φαντάσματα» – όπως ένα stop που μπορεί να εμφανιστεί σε έναν ηλεκτρονικό πίνακα διαφημίσεων – θα μπορούσαν να προκαλέσουν σύγχυση στα συστήματα AI και να προκαλέσουν συγκεκριμένες ενέργειες ή κινήσεις.

Αυτό θα μπορούσε όχι μόνο να προκαλέσει μποτιλιαρίσματα αλλά και πιο σοβαρά τροχαία ατυχήματα, με τους χάκερ να αφήνουν λίγα στοιχεία για τις δραστηριότητές τους – και να αφήνουν τους οδηγούς προβληματισμένους για το γιατί το έξυπνο όχημά τους άλλαξε ξαφνικά συμπεριφορά.

Οι ψεύτικες πινακίδες που εμφανίζονται σε έναν ηλεκτρονικό πίνακα διαφημίσεων θα μπορούσαν να προκαλέσουν “φρενάρισμα ή τρακάρισμα των αυτοκινήτων”, δήλωσε ο ερευνητής ασφαλείας Yisroel Mirsky.

Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν σε ένα όχημα χρησιμοποιώντας την τελευταία έκδοση του Tesla Autopilot και MobileEye. Σύμφωνα με την Wired, ένα φανταστικό σήμα stop που εμφανίστηκε για 0,42 δευτερόλεπτα ξεγέλασε το Tesla, ενώ μόνο το 1/8 του δευτερολέπτου ήταν αρκετό για να εξαπατήσει το MobileEye.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS