ΑρχικήsecurityΗ Daily Mirror φέρεται να προσέλαβε ιδιωτικούς ερευνητές για να χακάρει δικαστές

Η Daily Mirror φέρεται να προσέλαβε ιδιωτικούς ερευνητές για να χακάρει δικαστές

Δημοσιογράφοι της Daily Mirror φέρεται να προσέλαβαν ιδιωτικούς ερευνητές για να στοχεύσουν δικαστές ανώτερων δικαστηρίων με παράνομες μεθόδους συλλογής πληροφοριών, σύμφωνα με ισχυρισμούς που έγιναν στον τελευταίο γύρο δικαστικών διαφορών.

Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν μια ομάδα φερόμενων θυμάτων hacking δήλωσαν ότι ο εκδότης της Mirror «καταδίωξε τους πάντες ώστε να ταιριάζουν στην ατζέντα του με τον πιο τρομερό τρόπο, συμπεριλαμβανομένων των ανώτερων μελών του δικαστικού σώματος».

Daily Mirror

Οι δικηγόροι δεν ονόμασαν τους δικαστές που φέρεται να στοχεύτηκαν χρησιμοποιώντας παράνομες μεθόδους, αλλά είπαν ότι τείνουν να είναι εκείνοι που «έδωσαν εντολές ανωνυμίας σε διαδικασίες απορρήτου».

Επίσης, ισχυρίστηκαν ότι η στόχευση των δικαστών συνεχίστηκε μέχρι τα μέσα του 2011, όταν η κατάρρευση του «News of the World» δημιούργησε κρίση στον βρετανικό τύπο και οδήγησε στην έρευνα του Leveson.

Οι κατηγορίες έγιναν στον τελευταίο γύρο μακροχρόνιων δικαστικών διαφορών που ασκήθηκαν εναντίον της Mirror Group Newspapers για φερόμενα hacking τηλεφώνων. Η εταιρεία έχει ήδη αναγκαστεί να πραγματοποιήσει σημαντικές πληρωμές σε μεγάλο αριθμό διασημοτήτων.

Ο David Sherborne, που εκπροσωπεί έναν αριθμό ενάγοντων, συμπεριλαμβανομένων των ηθοποιών John Leslie και Martine McCutcheon, δήλωσε ότι η Mirror είχε αναγκαστεί να κυκλοφορήσει μη γνωστά τιμολόγια που είχαν αποκαλυφθεί από ιδιωτικούς ερευνητές. Είπε ότι αυτό περιελάμβανε αναφορές στη στόχευση δικαστών στο ανώτατο δικαστήριο και στο εφετείο.

Ο Sherborne ζήτησε επίσης από το δικαστήριο την άδεια να τροποποιήσει την υπόθεση κατά της Mirror, υποστηρίζοντας ότι ο παρουσιαστής του ITV Good Morning Britain, Piers Morgan, «γνώριζε καλά την εκτεταμένη χρήση παράνομων δραστηριοτήτων για την συλλογή πληροφοριών», ενώ ο Piers Morgan ήταν εκδότης του Daily Mirror στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Στο δικαστήριο, οι ενάγοντες δήλωσαν ότι ήθελαν να αναφέρουν “πολλές περιπτώσεις όπου ο κ. Morgan παραδέχτηκε δημοσίως το γεγονός ότι γνώριζε καλά την πρακτική της παρακολούθησης φωνητικών μηνυμάτων εκείνη την εποχή και πόσο διαδεδομένη ήταν η χρήση του”.

Ο Richard Spearman QC, που εκπροσωπεί την Mirror, διαμαρτυρήθηκε για την απόπειρα προσφυγής του Morgan στην υπόθεση, λέγοντας: «Η δήθεν γνώση του κ. Morgan σχετικά με την εκτεταμένη χρήση παράνομων δραστηριοτήτων συλλογής πληροφοριών είναι άσχετη» με το αν το διοικητικό συμβούλιο ή το νομικό τμήμα της εταιρείας γνώριζε για τα υποτιθέμενα hacking των τηλεφώνων.

Η δίκη πρόκειται να διεξαχθεί τον Ιανουάριο ενώ παρόμοιες υποθέσεις συνεχίζονται κατά του εκδότη του Sun και του News of the World.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS