ΑρχικήTop PicksΤα τηλεσκόπια με σύνδεση σε smartphone που δείχνουν τον ουρανό!

Τα τηλεσκόπια με σύνδεση σε smartphone που δείχνουν τον ουρανό!

Τα τηλεσκόπια με σύνδεση σε smartphone που δείχνουν τον ουρανό: Aυτά τα τηλεσκόπια, που χρησιμοποιούν την τεχνολογία Starsense και το smartphone, είναι σχεδιασμένα για τους λάτρεις της αστρονομίας. Δύο από τα καλύτερα είναι τα Starsense Explorer DX 130AZ και Starsense Explorer LT 114AZ της Celestron, και αναμφίβολα αξίζει να τα δοκιμάσετε.

τηλεσκόπια
Τα τηλεσκόπια με σύνδεση σε smartphone που δείχνουν τον ουρανό!

Η τεχνολογία πίσω από τη χρήση του smartphone σας, είναι η τεχνολογία Starsense της εταιρείας Celestron. Είναι στην ουσία μια εφαρμογή που χρησιμοποιεί την κάμερα του τηλεφώνου σας για σάρωση του νυχτερινού ουρανού, και στη συνέχεια στέλνει τα αποτελέσματα των σαρώσεων πίσω στη βάση δεδομένων του Celestron. Είναι μια πολύ καλή λύση, ειδικά για τους αρχάριους, που λατρεύουν τη θέα των αστεριών αλλά δεν έχουν ιδέα από αστρονομία.

Αυτό δεν είναι από μόνο του μια νέα τεχνολογία, στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλές εφαρμογές που σας δίνουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για το νυχτερινό ουρανό, τη θέση των αστεριών, τις ονομασίες των σχηματισμών και πολλές ακόμα πληροφορίες, αλλά αυτά είναι τα πρώτα τηλεσκόπια που έχουν κατασκευαστεί με δυνατότητα σύνδεσης σε smartphone. Μόλις η εφαρμογή Starsense συνδεθεί με το τηλεσκόπιο, εμφανίζει αντικείμενα που ήταν ορατά στο νυχτερινό ουρανό εκείνο το συγκεκριμένο βράδυ.

Η διαδικασία εύρεσης ενός αντικειμένου με την εφαρμογή είναι απλή. Mπορείτε να πραγματοποιήσετε αναζήτηση ή να μετακινηθείτε γύρω από τη διεπαφή και να πατήσετε κάτι που θέλετε να δείτε. Στη συνέχεια, η εφαρμογή εμφανίζει βέλη που σας δείχνουν σε ποια κατεύθυνση πρέπει να μετακινηθούν τα τηλεσκόπια. Το πιο γρήγορο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να το μετακινήσετε με το χέρι μέχρι να είστε κοντά, και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε τους συμπεριλαμβανόμενους ρυθμιστές αργής κίνησης έως ότου η εφαρμογή δείξει ότι βρίσκεστε στο σωστό μέρος.

Starsense
Τα τηλεσκόπια με σύνδεση σε smartphone που δείχνουν τον ουρανό!

Το πιο σημαντικό, είναι η ευκολία χρήσης της εφαρμογής και η καθοδήγηση που παρέχει για τα τηλεσκόπια. Η Celestron έκανε αναμφίβολα μια καταπληκτική δουλειά, πήρε κάτι πολύ περίπλοκο και το μετέτρεψε σε μια εμπειρία που είναι προσιτή για όλους.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS