ΑρχικήsecurityCryptoTrader.Tax: Hacker πουλάει στο dark web δεδομένα χρηστών

CryptoTrader.Tax: Hacker πουλάει στο dark web δεδομένα χρηστών

Ένας hacker έχει κλέψει τα data περισσότερων από 1.000 χρηστών του CryptoTrader.Tax, μιας διαδικτυακής υπηρεσίας που χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό και την υποβολή φόρων σε συναλλαγές cryptocurrency.

Ο hacker εισέβαλε σε έναν λογαριασμό marketing και εξυπηρέτησης CryptoTrader.Tax σε μια πλατφόρμα κέντρου υποστήριξης, σύμφωνα με μια πηγή που εντόπισε το γεγονός σε ένα dark web forum. Με αυτήν την πρόσβαση, ο εισβολέας θα μπορούσε να δει τα ονόματα των πελατών, τις διευθύνσεις email, τα προφίλ πληρωμών και τα μηνύματα που περιέχουν μερικές φορές τα cryptocurrency εισόδηματα.

CryptoTrader.Tax Hacker

Στη συνέχεια, ο hacker έβγαλε screenshot τα δείγματα από αυτές τις ευαίσθητες πληροφορίες, τα δημοσίευσε στο dark web φόρουμ για να προσελκύσει πιθανούς αγοραστές και έστειλε επιπλέον φωτογραφίες στην πηγή.

Ο David Kemmerer, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του CryptoTrader. Tax, επιβεβαίωσε στο CoinDesk ότι ένας hacker απέκτησε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στις 7 Απριλίου στον λογαριασμό ενός υπαλλήλου marketing και εξυπηρέτησης πελατών. Ο hacker μπόρεσε να δει λεπτομέρειες του κέντρου υποστήριξης στο υλικό και κατέβασε ένα αρχείο που περιέχει 13.000 σειρές πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων 1.082 μοναδικών διευθύνσεων email, δήλωσε ο Kemmerer.

Η ομάδα ασφαλείας του CryptoTrader.Tax διερεύνησε την παραβίαση και βρήκε ότι οι κωδικοί του CryptoTrader.Tax δεν είχαν παραβιαστεί, δήλωσε ο Kemmerer. Στη συνέχεια, η ομάδα προειδοποίησε τα μέρη που επλήγησαν από την παραβίαση και έλαβε μέτρα για τη βελτίωση των μέτρων ασφαλείας και των συστημάτων παρακολούθησης σε εσωτερικές εφαρμογές και εφαρμογές τρίτων, δήλωσε ο Kemmerer.

Το CryptoTrader.Tax, το οποίο λειτουργεί από την Coin Ledger Inc., με έδρα την Kansas City, επιτρέπει στους χρήστες να εισάγουν συναλλαγές από 36 ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων και να δημιουργούν αυτόματα τα κέρδη και τις ζημιές από την κρυπτογράφηση σε φορολογικές αναφορές που μπορούν να εξαχθούν στο TurboTax, το δημοφιλές λογισμικό προετοιμασίας φόρων.

Για να πληρώσουν για συνδρομές, οι premium χρήστες εισάγουν επίσης στοιχεία χρέωσης στο Stripe, έναν επεξεργαστή πληρωμών. Το Stripe συνδέεται με την πλατφόρμα κέντρου υποστήριξης του CryptoTrader.Tax και εμφανίζει τις email διευθύνσεις και τις γενικές τοποθεσίες των πελατών, αλλά δεν εκθέτει φυσικές διευθύνσεις ή πιστωτικές, χρεωστικές και τραπεζικές πληροφορίες, όπως αναφέρει η Stripe στον ιστότοπο της.

Ο hacker είχε επίσης πρόσβαση σε επικοινωνίες marketing και πληροφορίες για τα κέρδη από τις συνεργαζόμενες εταιρείες που προωθούν την υπηρεσία CryptoTrader.Tax σε ιστότοπους και social media.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS