ΑρχικήinetΔείτε τους πλανήτες Άρη, Δία και Κρόνο στον νυχτερινό ουρανό!

Δείτε τους πλανήτες Άρη, Δία και Κρόνο στον νυχτερινό ουρανό!

Οι πλανήτες Άρης, Δίας και Κρόνος θα είναι ορατοί ταυτόχρονα στο νυχτερινό ουρανό αυτή την εβδομάδα, και θα εμφανιστούν σε απόσταση τριών ωρών.

πλανήτες
Δείτε τους πλανήτες Άρη, Δία και Κρόνο στο νυχτερινό ουρανό!

Το ασυνήθιστο είναι ότι οι πλανήτες θα φαίνονται μεγαλύτεροι και πιο λαμπεροί από ότι είναι γενικότερα, καθώς θα πλησιάζουν τη «διάσταση», το σημείο στο οποίο η τροχιά τους θα βρίσκεται στην πιο μικρή απόσταση με τη Γη.

Την Τρίτη, ο Δίας θα εμφανιστεί στις 11:30 μ.μ., ο Κρόνος θα εμφανιστεί στις 11:44 μ.μ. Και ο Άρης στη 1:41 π.μ. το πρωί της Τετάρτης, σε ώρες Αμερικής. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και του υπόλοιπου μήνα, αυτές οι ώρες σταδιακά θα μετατοπίζονται πιο νωρίς.

Επίσης θα αρχίσει να είναι ορατή ξανά και η Αφροδίτη, η οποία άρχισε να κρύβεται στις αρχές του Ιουνίου από τη λάμψη του ήλιου κατά την ανατολή και τη δύση. Συνήθως η Αφροδίτη λάμπει πιο πολύ από τους υπόλοιπους πλανήτες και είναι ο πρώτος που είναι ορατός στον νυχτερινό ουρανό, μετά το φεγγάρι. Σε ένα γυμνό μάτι η Αφροδίτη μοιάζει με πολύ φωτεινό αστέρι.

Υπάρχουν διάφορες εφαρμογές που έχουν την ιδιότητα να εντοπίζουν τους πλανήτες που βρίσκονται στον ουρανό τη νύχτα, όπως το Star Chart, το Sky Safari και το Skyview.

Δείτε τους πλανήτες Άρη, Δία και Κρόνο στο νυχτερινό ουρανό!

Η κάθε εφαρμογή παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με το πότε οι πλανήτες θα αναδυθούν και θα «εγκατασταθούν» στον ορίζοντα, καθώς και λεπτομέρειες για την κατεύθυνση που θα ακολουθήσουν ταξιδεύοντας μια συγκεκριμένη νύχτα.

Σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου βρίσκεστε, ο Δίας πάντα θα εμφανίζεται πρώτος, ακολουθούμενος από τον Κρόνο και, στη συνέχεια, τον Άρη.

Οι Bruce McClure και Deborah Byrd έγραψαν για τους πλανήτες στο Earthsky:

«Ο Άρης, που είναι λίγο πιο φωτεινός από τον Κρόνο, πάνω κάτω ευθυγραμμίζεται με τον Δία και τον Κρόνο στον ουρανό της αυγής. Ωστόσο, ο ψυχρός Άρης απέχει ένα μακρύ άλμα ανατολικά του Δία και του Κρόνου. Ο Κρόνος λάμπει μεταξύ του Δία και του Άρη, αλλά πιο κοντά στον Δία. Παρακολουθήστε το φεγγάρι στη γειτονιά του Δία και του Κρόνου για αρκετές μέρες.»

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS