ΑρχικήTop PicksΔέκα δημιουργικές ιδέες για να τραβήξετε μοναδικές φωτογραφίες

Δέκα δημιουργικές ιδέες για να τραβήξετε μοναδικές φωτογραφίες

Σας αρέσουν οι φωτογραφίες και ψάχνετε νέες δημιουργικές ιδέες για να αναδείξετε το ταλέντο σας; Για εκείνες τις στιγμές που βρίσκεστε σε καλλιτεχνικό οίστρο, έχουμε φτιάξει μια λίστα με δημιουργικές ιδέες λήψεων που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν και θα σας προσφέρουν μια σπίθα εφευρετικότητας.

Δημιουργική ιδέα # 1: Pano Stitching (μέθοδος Brenizer)

Οι πανοραμικές εικόνες διαθέτουν απίστευτο δυναμισμό – έχουν τη δυνατότητα να αποθανατίζουν έναν εκτεταμένο χώρο και να τον συμπιέζουν σε μία μόνο εικόνα. Δημιουργήστε περιβαλλοντικά πορτρέτα υψηλής ανάλυσης μέσω της μεθόδου Brenizer που αναδεικνύει τα θέματα της επιλογής σας και το περιβάλλον τους. Η λήψη με πανοραμικό ευρή διάφραγμα μπορεί να γίνει με φακούς που σας δίνουν ρηχό βάθος πεδίου και μεγαλύτερη συμπίεση στο πεδίο σας.

Δημιουργική ιδέα # 2: Μπουκάλι ψεκασμού

Το μπουκάλι ψεκασμού είναι ένα απλό εργαλείο που δεν θα σκεφτόσασταν ποτέ να το χρησιμοποιήσετε για τις φωτογραφίες σας, κυρίως επειδή όλοι μας προτιμάμε να κρατάμε τον εξοπλισμό μας μακριά από υγρά στοιχεία που θα μπορούσαν να αποβούν μοιραία. Ψεκάστε λίγο νερό στο φακό σας και μπορείτε να μετατρέψετε μια βαρετή εικόνα σε αριστούργημα.

Οδηγίες:

  • Ψεκάστε νερό στο επιθυμητό μέρος του φακού
  • Ελέγξτε την απόσταση στο προσκήνιο ρυθμίζοντας το διάφραγμα
  • Βεβαιωθείτε ότι ο φακός σας είναι καθαρός, αλλιώς μπορεί να τον γρατσουνίσετε ενώ σκουπίζετε το νερό

Δημιουργική ιδέα # 3: Μικτός φωτισμός

Αν και οι περισσότεροι φωτογράφοι τείνουν να αποφεύγουν την ανάμειξη φωτισμού για την αποφυγή αποχρωματισμένων δερματικών τόνων, το αποτέλεσμα μπορεί πραγματικά να αυξήσει την ποιότητα της εικόνας σας όταν γίνει σωστά. Το κόλπο είναι ο διαχωρισμός των φωτιστικών πηγών, ώστε οι θερμοκρασίες να μην αναμιγνύονται.

Δημιουργική ιδέα # 4: Μακροχρόνιες εκθέσεις

Ένας ουρανός γεμάτος από αστέρια ως φόντο, είναι σίγουρο ότι θα αφήσει τους φίλους σας εντυπωσιασμένους και είναι πιθανότατα ένα από τα ευκολότερα κόλπα καθώς δεν απαιτεί κανένα τέχνασμα, απλά λίγο περισσότερο χρόνο έκθεσης κατά την λήψη. Αυτές οι λήψεις μπορούν είτε να συνδυαστούν με έναν έναστρο νυχτερινό ουρανό είτε εάν επιλέξετε να εκτελέσετε μία μόνο λήψη με μεγάλη διάρκεια, μπορείτε να συγχρονίσετε το φλας με το κλείστρο ώστε να αποδώσει τον κατάλληλο φωτισμό την στιγμή που επιθυμείτε.

Δημιουργική ιδέα # 5: Σπασμένος φακός

Αυτή η τεχνική είναι πιο εξειδικευμένη, αλλά δημιουργεί ένα εφέ που σίγουρα θα αγαπήσουν οι νύφες. Χρησιμοποιεί έναν σπασμένο φακό για να αφήσει το φως να εμφανιστεί από τις άκρες του πλαισίου σας, δημιουργώντας διάφορες φωτιστικές συνθήκες και χρώματα.

Το διάφραγμα δεν παίζει ρόλο σε αυτές τις φωτογραφίες, δεδομένου ότι ο φακός έχει σταματήσει να λειτουργεί πριν από τη χρήση και έχει αποσυνδεθεί από το σώμα της κάμερας. Αυτό δίνει στις εικόνες ένα ελαφρύ εφέ αλλαγής της κλίσης τους.

Δημιουργική ιδέα # 6: Μετατόπιση κλίσης

φωτογραφίες

Ένας φακός μετατόπισης κλίσης έχει ως στόχο να μειώσει το επίπεδο εστίασης, βοηθώντας σας να εστιάσετε σε πολλά θέματα για να τραβήξετε το ενδιαφέρον σε συγκεκριμένο σημείο της φωτογραφίας ή θα δημιουργήσετε την αίσθηση της προοπτικής των αντικειμένων.

Αρχικά, είναι δύσκολο να συνηθίσετε σε έναν τέτοιο φακό, αλλά όπως και σε οποιαδήποτε άλλη τεχνική, θα γίνετε καλύτεροι μέσα από τα λάθη σας. Η κατανόηση του τρόπου λειτουργίας του επιπέδου εστίασης είναι το βασικό εμπόδιο που πρέπει να ξεπεράσετε.

Δημιουργική ιδέα # 7: Ενδιάμεση λήψη

φωτογραφίες

Εδώ είναι μια τεχνική που απαιτεί από εσάς να σκεφτείτε έξω από το κουτί ανεξάρτητα από την τοποθεσία στην οποία βρίσκεστε. Η λήψη ανάμεσα από αντικείμενα μπορεί να σας δώσει μια ποικιλία από μοναδικές συνθέσεις, φωτιστικές συνθήκες και προοπτικές.

Δημιουργική ιδέα # 8: Ατμοσφαιρική ομίχλη

φωτογραφίες

Λίγη ομίχλη μπορεί να προσθέσει πολύ βάθος και ιδιαίτερη υφή σε μια φωτογραφία. Τα μηχανήματα ομίχλης θα ήταν το απόλυτο εργαλείο για ένα τέτοιο τέχνασμα, ωστόσο, συχνά είναι πολύ μεγάλα για να μεταφερθούν σε εξωτερικούς χώρους και κοστίζουν αρκετά χρήματα. Σας έχουμε όμως την λύση, καθώς στην αγορά κυκλοφορούν σπρέι ψεκασμού που δημιουργούν αυτό ακριβώς το εφέ.

Οδηγίες:

  • Γεμίστε τη σκηνή με την επιθυμητή ποσότητα ομίχλης
  • Χρησιμοποιώντας έναν ανακλαστήρα (ή οποιοδήποτε λεπτό, μεγάλου εύρους αντικείμενο), μετακινήστε την ομίχλη για να ελέγξετε την εξάπλωση.

Δημιουργική ιδέα # 9: Whip Pan

φωτογραφίες

Έχοντας έναν φακό με ενσωματωμένο IS (σταθεροποίηση εικόνας) μπορείτε να  δημιουργήσετε μια ευθεία γραμμή κατά μήκος της εικόνας. Οι φωτογραφίες σας θα είναι πραγματικά μαγευτικές.

Οδηγίες:

  • Μειώστε την ταχύτητα κλείστρου σε 0,5-1 δευτερόλεπτα
  • Χαλαρώστε την κεφαλή του τρίποδου
  • Πατήστε το κουμπί του κλείστρου και κατόπιν μετακινήστε γρήγορα προς μία κατεύθυνση
  • Συγχρονίστε το φλας σας ώστε να κεντράρετε το θέμα της λήψης σας κατά την διάρκεια της

Δημιουργική ιδέα # 10: Αντανακλάσεις

φωτογραφίες

Με την χρήση ενός πρίσματος μπορείτε να προσθέσετε μοναδικές αντανακλάσεις, να αλλάξετε τη σύνθεσή σας ή ακόμα και να προσθέσετε διάφορες φωτιστικές συνθήκες. Το πρίσμα είναι ελαφρύ και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε οποιαδήποτε λήψη.

Οδηγίες:

  • Βάλτε το πρίσμα μπροστά στον φακό σας, γυρίστε το μέχρι να βρείτε την επιθυμητή σύνθεση
  • Σημειώστε ποιες φωτογραφίες σας άρεσαν και πώς κρατήσατε το πρίσμα σε αυτές, ώστε να μπορείτε να τις δημιουργήσετε ξανά με ευκολία.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS