ΑρχικήsecurityTikTok: Αγωγή εναντίον των ΗΠΑ για την απαγόρευση χρήσης του

TikTok: Αγωγή εναντίον των ΗΠΑ για την απαγόρευση χρήσης του

ΗΠΑ

Το TikTok επιβεβαίωσε ότι θα κάνει αγωγή εναντίον της κυβέρνησης των ΗΠΑ, σχετικά με την απαγόρευση της κινεζικής εφαρμογής. Οποιαδήποτε αγωγή, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι η εταιρεία δεν θα υποχρεωθεί να πουλήσει την εφαρμογή στην αγορά των ΗΠΑ.

Το TikTok είχε προσπαθήσει να συνεργαστεί με την κυβέρνηση Trump για να βρεθεί μια λύση και να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες των ΗΠΑ για την εφαρμογή.

“Αυτό που συναντήσαμε ήταν έλλειψη της δέουσας διαδικασίας, καθώς η διοίκηση δεν έδωσε προσοχή στα γεγονότα και προσπάθησε να εισαγάγει τις διαπραγματεύσεις μεταξύ ιδιωτικών επιχειρήσεων”, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση που εκδόθηκε σε αρκετά μέσα ενημέρωσης.

“Για να διασφαλιστεί ότι το κράτος δικαίου δεν απορρίπτεται και ότι η εταιρεία και οι χρήστες μας αντιμετωπίζονται δίκαια, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να αμφισβητήσουμε την εκτελεστική εντολή μέσω του δικαστικού συστήματος“, δήλωσε το TikTok.

Ο Donald Trump νωρίτερα αυτό το μήνα υπέγραψε δύο εκτελεστικές εντολές που απαγορεύουν οποιαδήποτε συναλλαγή των ΗΠΑ με το TikTok, τη μητρική της εταιρεία ByteDance και τις θυγατρικές της, καθώς και με τη δημοφιλή κινεζική εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων WeChat και τη μητρική της εταιρεία Tencent.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ισχυρίστηκε ότι οι εφαρμογές που αναπτύχθηκαν στην Κίνα, απειλούσαν την εθνική ασφάλεια, την εξωτερική πολιτική και την οικονομία της χώρας του. “Το TikTok συλλέγει αυτόματα πολλές πληροφορίες από τους χρήστες του, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών διαδικτύου, δεδομένων τοποθεσίας, ιστορικού περιήγησης και αναζήτησης”, δήλωσε ο Πρόεδρος. “Αυτή η συλλογή δεδομένων μπορεί να επιτρέψει στο Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα να έχει πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες των Αμερικανών, επιτρέποντας ενδεχομένως στην Κίνα να παρακολουθεί τις τοποθεσίες των ομοσπονδιακών υπαλλήλων και αξιωματικών, να δημιουργεί φακέλους προσωπικών πληροφοριών για εκβιασμό και να διεξάγει κατασκοπεία”.

Αγωγή  TikTok

Σύμφωνα με πληροφορίες, το TikTok σχεδίαζε να υποστηρίξει με την αγωγή του ότι η πρώτη εκτελεστική εντολή του Trump στις 6 Αυγούστου, εμπόδιζε την κινεζική εταιρεία να ακολουθήσει τη δέουσα διαδικασία. Σχεδίασε, επίσης, να αντιταχθεί στην ταμπέλα “απειλή εθνικής ασφάλειας”, που της έχει δώσει η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Η αγωγή δεν σημαίνει ότι η εταιρεία δεν θα υποχρεωθεί να παραιτηθεί από τις επιχειρήσεις της στις ΗΠΑ, όπως διατυπώθηκε με τη δεύτερη εκτελεστική εντολή του Trump που εκδόθηκε στις 14 Αυγούστου και δεν υπόκειται σε δικαστική ανασκόπηση.

Η εντολή αυτή έδωσε στη μητρική εταιρεία του TikTok, ByteDance, 90 ημέρες για να πουλήσει την επιχείρησή της στις ΗΠΑ. Σχετικές συζητήσεις έγιναν με τη Microsoft και, πιο πρόσφατα, με την Oracle.

Σύμφωνα με το TikTok, 100 εκατομμύρια Αμερικανοί χρησιμοποιούσαν την πλατφόρμα του. Πριν λίγους μήνες, η εταιρεία αποκάλυψε νέα μέτρα που είπε ότι αποσκοπούν στην αποτροπή παραπληροφόρησης και περιεχομένου που έχει σχεδιαστεί για να διαταράξει τις επερχόμενες εκλογές των ΗΠΑ. Αυτά τα μέτρα περιελάμβαναν ενημερώσεις στις πολιτικές του που δείχνουν πιο ξεκάθαρα τι επιτρέπεται και τι όχι στην πλατφόρμα και επιτρέπουν ευρύτερη συνεργασία με ανεξάρτητους φορείς και το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (για την επαλήθευση πληροφοριών που σχετίζονται με τις εκλογές, για την αναφορά παραπληροφόρησης σχετικά με τις εκλογές και για προστασία από ξένες παρεμβολές).

Επίσης, το TikTok αρνήθηκε την κοινοποίηση δεδομένων χρηστών στην κινεζική κυβέρνηση. Τέλος, η εταιρεία είπε ότι είναι πρόθυμη να επιδιώξει την πλήρη πώληση της επιχείρησης της στην Αμερική σε μια τοπική (αμερικανική) εταιρεία.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS