ΑρχικήinetΤο Facebook καταργεί την ομάδα θεωριών συνωμοσίας QAnon

Το Facebook καταργεί την ομάδα θεωριών συνωμοσίας QAnon

Μία ομάδα που απαριθμεί πάνω από 200.000 μέλη στο Facebook και ασχολείται με την κοινή χρήση θεωριών συνωμοσίας της QAnon, έχει διαγραφεί από την πλατφόρμα.

QAnon

Η QAnon είναι μια ευρεία, αβάσιμη θεωρία συνωμοσίας σχετικά με ένα «deep state» δίκτυο ισχυρών κυβερνητικών, επιχειρηματικών και προσωπικοτήτων που ασχολούνται με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι οποίοι διεξάγουν ένα μυστικό πόλεμο εναντίον του Donald Trump.

Μία εκπρόσωπος του Facebook, δήλωσε ότι η ομάδα αφαιρέθηκε γιατί “έκανε επανειλημμένες δημοσιεύσεις περιεχομένου που παραβίαζαν τις πολιτικές μας”.

Τον περασμένο μήνα, τόσο το Twitter όσο και το TikTok αφαίρεσαν επίσης το περιεχόμενο που σχετιζόταν με τις θεωρίες συνωμοσίας της ομάδας.

Το Twitter απαγόρευσε χιλιάδες λογαριασμούς και είπε ότι θα αποκλείσει τις διευθύνσεις URL του QAnon, ενώ το TikTok διέγραψε όσα hashtag σχετίζονταν με βίντεο της αντίστοιχης ομάδας.

Η διαγραμμένη ομάδα στο Facebook, που ονομάζεται Official Q / QAnon, είχε σχεδόν 200.000 μέλη.

Υπάρχουν ωστόσο πολλές άλλες ομάδες QAnon που είναι ακόμη ενεργές στην πλατφόρμα.

Οι οπαδοί της ομάδας υποστηρίζουν κατά κύριο λόγο τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Το Reuters αναφέρει ότι η επίσημη ομάδα “ξεπέρασε τα όρια” σχετικά με τον εκφοβισμό, την παρενόχληση, τη ρητορική μίσους και την ανταλλαγή πιθανών επιβλαβών στοιείων παραπληροφόρησης. Το FBI πέρυσι εξέδωσε μια προειδοποίηση σχετικά με τους «εγχώριους εξτρεμιστές που βασίζονται στη θεωρία συνωμοσίας» και όρισε την QAnon ως πιθανή εγχώρια εξτρεμιστική απειλή.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS