ΑρχικήsecurityΑκρόαση για το Twitter hack διακόπηκε λόγω πορνό!

Ακρόαση για το Twitter hack διακόπηκε λόγω πορνό!

Σύμφωνα με μία εφημερίδα, η ακρόαση για τον έφηβο hacker που ήταν υπεύθυνος για την επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο Twitter, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω του ZOOM, διακόπηκε από ένα βίντεο που περιείχε ραπ μουσική και πορνό.

Twitter

Σκοπός της ακρόασης ήταν να συζητηθεί η μείωση των όρων εγγύησης που ορίστηκε για τον 17χρονο κάτοικο της Τάμπα, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή επειδή παραβίασε λογαριασμούς διάσημων ατόμων στο Twitter.

Ωστόσο η ακρόαση διακόπηκε απρόοπτα όταν άρχισε να παίζει ένα βίντεο που περιείχε μουσική και πορνογραφικό υλικό. Ο κριτής Christopher Nash αναγκάστηκε να σταματήσει την ακρόαση για λίγο, ανέφεραν οι Tampa Bay Times.

Οι ερευνητές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η νεαρός ήταν ο εγκέφαλος πίσω από το τεράστιο hack που έπληξε το Twitter στα μέσα Ιουλίου.

Οι hackers κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε δεκάδες λογαριασμούς Twitter διασημοτήτων όπως ο Barack Obama, ο Joe Biden και ο Elon Musk, αφού πέτυχαν να εισέλθουν στο σύστημα της πλατφόρμας πραγματοποιώντας μια επίθεση που εξαπάτησε μερικούς υπαλλήλους ώστε να αποκαλύψουν τα διαπιστευτήριά τους.

Η παραβίαση επηρέασε τουλάχιστον 130 λογαριασμούς, με tweet που δημοσιεύτηκαν από τους σφετεριστές ώστε να εξαπατήσουν τους ανθρώπους να στείλουν 100.000 $ σε Bitcoin, με την πρόφαση ότι θα διπλασίαζαν το ποσό που έστελναν.

Η εγγύηση για τον 17χρονο ορίστηκε στα 725.000 $ και κατά την ακρόαση οι δικηγόροι του επεδίωκαν τη μείωσή της.

Αφού ο δικαστής ανέστειλε την ακρόαση και την συνέχισε ξανά, οι hackers επανήλθαν προκαλώντας διακοπές, μεταμφιέζοντας τα ονόματά τους σε οργανώσεις όπως το CNN και το BBC.

Στο τέλος, ο δικαστής Nash αποφάσισε να μην μειώσει την εγγύηση του κατηγορούμενου.

Συνελήφθη μαζί με δύο άλλους, ηλικίας 19 και 22, ένας από τους οποίους ζει στη Βρετανία και κατηγορήθηκε για απάτη στον κυβερνοχώρο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS