ΑρχικήsecurityΥπάλληλος διοδίων κατηγορείται ότι παραβίασε δεδομένα πολιτών

Υπάλληλος διοδίων κατηγορείται ότι παραβίασε δεδομένα πολιτών

Η Περιφερειακή Αστυνομία του York εξέδωσε κατηγορίες εναντίον ενός άντρα που εργαζόταν στα διόδια του αυτοκινητόδρομου Highway 407 ETR, έπειτα από μία έρευνα που αποκάλυψε ότι τα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων πολιτών είχαν παραβιαστεί.

δεδομένα

Σύμφωνα με την αστυνομία, από το Μάιο του 2018, οι ερευνητές άρχισαν να λαμβάνουν πληροφορίες από την εταιρεία που είναι υπεύθυνη για τα διόδια του εν λόγω αυτοκινητόδρομου, ότι ένας υπάλληλός της είχε αποκτήσει πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα πολιτών, χωρίς την άδειά τους.

Όπως αποκάλυψαν οι ερευνητές, μετά από μία εκτεταμένη έρευνα που διεξήγαγαν, ένας υπάλληλος φέρεται να είχε χρησιμοποιήσει έναν από τους υπολογιστές της εταιρείας, για να αποκτήσει πρόσβαση σε στοιχεία όπως ονόματα, διευθύνσεις και αριθμούς τηλεφώνου 60.000 πολιτών που προέρχονταν από συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές.

Την Πέμπτη η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του Varun (Bobby) Saini, 37 ετών και κάτοικο του Τορόντο.

Οι κατηγορίες που έχουν αποδοθεί στον Saini περιλαμβάνουν την κακή χρήση δεδομένων και τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση υπολογιστή.

Προς το παρόν ο κατηγορούμενος έχει αφεθεί ελεύθερος και έχει προγραμματιστεί να εμφανιστεί σε ένα δικαστήριο στο Newmarket στις 5 Νοεμβρίου.

Οι αστυνομικές αρχές έχουν ζητήσει από οποιονδήποτε πολίτη έχει πληροφορίες σχετικά με το συμβάν, να επικοινωνήσει άμεσα μαζί τους, αφού οποιαδήποτε πληροφορία θα μπορούσε να είναι χρήσιμη.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS