ΑρχικήinetGoogle: Δωρεάν μαθήματα Kotlin για Android development

Google: Δωρεάν μαθήματα Kotlin για Android development

Η Google κυκλοφόρησε το Android Basics για Kotlin, ένα πρόγραμμα για αρχάριους προγραμματιστές που τους διδάσκει πώς να δημιουργούν εφαρμογές Android.

Η Kotlin έχει γίνει μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες γλώσσες στο GitHub, εν μέρει χάρη στην Google που δίνει προτεραιότητα στην Kοtlin για ανάπτυξη Andrοid. Τώρα, με το 70% των κορυφαίων 1.000 εφαρμογών Android να γράφονται σε Kotlin, η Google θέλει περισσότερους αρχάριους να μάθουν τη σύγχρονη γλώσσα προγραμματισμού.

“Το μάθημα διδάσκει την Kοtlin, μια σύγχρονη γλώσσα προγραμματισμού που λατρεύουν οι προγραμματιστές λόγω της συνοπτικότητάς της και του τρόπου με τον οποίο αυξάνει την παραγωγικότητα“, δήλωσε η Kat Kuan, υποστηρικτής της ομάδας Andrοid.

Kotlin Google Android

“Η εκμάθηση κώδικα για πρώτη φορά μπορεί να είναι φοβιστική, αλλά είναι δυνατόν να μάθουμε χωρίς να έχουμε τεχνικό υπόβαθρο.”

“Ο στόχος είναι να σας εκθέσουμε τα εργαλεία και τους πόρους που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες προγραμματιστές Andrοid. Με την πρακτική, μαθαίνετε τις βασικές αρχές του προγραμματισμού”, πρόσθεσε η Kuan.

Το μάθημα Andrοid Basics για Kotlin παρέχει στους μαθητές οδηγίες βήμα προς βήμα σχετικά με τον τρόπο χρήσης του Andrοid Studio IDE της Google και συμβουλές σχετικά με τη λειτουργία του σε μια συσκευή Andrοid.

Η Kuan υπόσχεται ότι μέχρι το τέλος του μαθήματος, οι μαθητές θα έχουν ολοκληρώσει μια συλλογή εφαρμογών Android.

Οι μαθητές πρέπει να απαντήσουν σε ένα κουίζ στο τέλος κάθε «διαδρομής» μέσα σε ένα μάθημα και στη συνέχεια θα λάβουν ένα badge εάν ολοκληρώσουν με επιτυχία το κουίζ.

Αν και το μάθημα δεν απαιτεί εμπειρία στο development, οι μαθητές αναμένεται να έχουν βασικές γνώσεις υπολογιστών και βασικές μαθηματικές δεξιότητες.

Προς το παρόν είναι διαθέσιμη μόνο η Ενότητα 1 από το μάθημα των 5-ενοτήτων. Η Ενότητα 1 αποτελείται από 20 δραστηριότητες σε τέσσερις «διαδρομές», συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας της πρώτης σας εφαρμογής Android και του τρόπου προσθήκης ενός κουμπιού σε μια εφαρμογή.

Αυτό το μάθημα βασίζεται στο πρόγραμμα σπουδών του Android Basics, το οποίο απευθύνεται επίσης σε αρχάριους, αλλά κυκλοφόρησε το 2016, προτού η Google υποστηρίξει την Kotlin για Android.

Άλλα δωρεάν μαθήματα Kotlin που προσφέρει η Google είναι τα Kotlin Bootcamp για προγραμματιστές, Android Kotlin Fundamentals και Advanced Android σε Kotlin.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS