ΑρχικήsecurityInstacart: Μηνύει την υπηρεσία Cornershop της Uber για κλοπή δεδομένων

Instacart: Μηνύει την υπηρεσία Cornershop της Uber για κλοπή δεδομένων

Instacart

Η Instacart υπέβαλε αγωγή εναντίον της υπηρεσίας Cornershop της Uber για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας.

Στις 16 Ιουλίου, η υπηρεσία παράδοσης ειδών παντοπωλείου των ΗΠΑ είπε ότι η Cornershop απέκτησε πρόσβαση σε πόρους της Instacart για να κλέψει εικόνες προϊόντων από τον κατάλογο της εταιρείας. Η Cornershop της Uber απέκρυψε την κλοπή και παρουσίασε τη δουλειά σαν να είναι δική της.

Η Instacart είπε ότι η υπηρεσία έκλεβε συστηματικά εικόνες προϊόντων που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα και έχουν δημιουργηθεί από τις ομάδες της εταιρείας.

Uber

Επιπλέον, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η Cornershop προσπάθησε να συγκαλύψει την κλοπή αλλάζοντας ονόματα αρχείων για να μην φαίνεται ο πραγματικός κάτοχος.

“Έχουμε επενδύσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια και πολλή προσπάθεια για να δημιουργήσουμε τον μεγαλύτερο και πιο ολοκληρωμένο κατάλογο παντοπωλείων στον κόσμο”, δήλωσε η Instacart σε ένα blog post. “Αυτή η διαδικασία απαιτεί από εμάς να αναπτύξουμε ιδιόκτητη τεχνολογία και λειτουργίες για τη συλλογή, φωτογράφηση και επιμέλεια προϊόντων από περισσότερα από 30.000 καταστήματα στις αγορές που εξυπηρετούμε”.

Η Instacart λέει ότι έστειλε προειδοποιήσεις στην Cornershop, αλλά η υπηρεσία της Uber τις αγνόησε. Γι’ αυτό το λόγο, η εταιρεία αποφάσισε να κινηθεί νομικά και να κάνει αγωγή.

Είναι άσχημο το γεγονός ότι η Instacart βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πρόκληση, η οποία δεν έχει να κάνει με τον υγιή ανταγωνισμό αλλά με μια αντιδικία.

“Ενώ υποστηρίζουμε τον ανταγωνισμό και την καινοτομία, αυτό που κάνει η Cornershop είναι παράνομο”, πρόσθεσε η delivery υπηρεσία. “Πιστεύουμε ότι οι σημερινές ενέργειες είναι απαραίτητες για την προστασία της επιχείρησής μας και των συνεργατών λιανικής από τις συνεχιζόμενες κλοπές της Cornershop”.

Η Cornershop εξαγοράστηκε από την Uber το 2019.

Cornershop

Μιλώντας στους Financial Times, η Uber είπε ότι θα δοθεί επίσημη ανακοίνωση σύντομα.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Uber απέκτησε, επίσης, την delivery εφαρμογή Postmates. Η εταιρεία δήλωσε ότι η online υπηρεσία παράδοσης θα συνεχίσει να λειτουργεί ως ξεχωριστή επιχείρηση. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS