ΑρχικήinetΣτοιχεία 45 εκατομμυρίων ταξιδιωτών βρίσκονται στο dark web

Στοιχεία 45 εκατομμυρίων ταξιδιωτών βρίσκονται στο dark web

dark web

Ερευνητές ασφαλείας από τη Cyble ανακάλυψαν στο dark web αρχεία 45 εκατομμυρίων ταξιδιωτών από διάφορες χώρες με προορισμό την Ταϊλάνδη και τη Μαλαισία.

Η τεράστια συλλογή δεδομένων ανακαλύφθηκε από τους ερευνητές κατά τη διάρκεια της συνηθισμένης παρακολούθησης στο dark web. Οι ειδικοί βρήκαν μια ανάρτηση που δημοσιεύτηκε από έναν γνωστό hacker. Ο απατεώνας ισχυρίστηκε ότι είχε στην κατοχή του μια βάση δεδομένων που περιέχει τα στοιχεία ταξιδιωτών.

ταξιδιωτών

Τα αρχεία των ταξιδιωτών που έχουν διαρρεύσει, περιλαμβάνουν το αναγνωριστικό επιβατών, το πλήρες όνομα, τον αριθμό κινητού τηλεφώνου, στοιχεία διαβατηρίου, τη διεύθυνση, το φύλο και τις λεπτομέρειες πτήσης.

Οι ερευνητές απέκτησαν τα δεδομένα των ταξιδιωτών και τα ανέλυσαν. Στη συνέχεια έβαλαν τις πληροφορίες στην πλατφόρμα παρακολούθησης και κοινοποίησης παραβιάσεων δεδομένων, AmiBreached.com. Τα άτομα που ανησυχούν για την έκθεση των πληροφοριών τους μπορούν να εγγραφούν στην πλατφόρμα για να ελέγξουν εάν τα δεδομένα τους έχουν εκτεθεί στο dark web.

Οι εμπειρογνώμονες εξακολουθούν να διερευνούν την υπόθεση. Προς το παρόν, παρέχουν τις ακόλουθες συμβουλές:

  • Ποτέ μην κοινοποιείτε προσωπικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων οικονομικών πληροφοριών, μέσω τηλεφώνου, email ή SMS
  • Χρησιμοποιήστε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης και εφαρμόστε έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων, όπου είναι δυνατόν
  • Παρακολουθείστε τακτικά τις οικονομικές σας συναλλαγές και επικοινωνήστε αμέσως με την τράπεζά σας, εάν παρατηρήσετε ύποπτη συναλλαγή
  • Ενεργοποιήστε τη δυνατότητα αυτόματης ενημέρωσης λογισμικού στον υπολογιστή σας, στο κινητό σας και σε άλλες συνδεδεμένες συσκευές
  • Χρησιμοποιήστε ένα αξιόπιστο πρόγραμμα προστασίας από ιούς στις συνδεδεμένες συσκευές σας, συμπεριλαμβανομένων PC, Laptop, Mobile κλπ.

Όπως είπαμε και παραπάνω, τα άτομα που έχουν ταξιδέψει στην Ταϊλάνδη και τη Μαλαισία, μπορούν να ελέγξουν στην πλατφόρμα AmiBreached.com, για να δουν τα δεδομένα τους έχουν εκτεθεί στο dark web.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS