ΑρχικήgamingSony: Επενδύει $ 250 εκατομμύρια στην Epic Games του "Fortnite"!

Sony: Επενδύει $ 250 εκατομμύρια στην Epic Games του “Fortnite”!

Η Sony προχώρησε σε μία επένδυση ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων για να αποκτήσει ένα μερίδιο της τάξης του 1,4% στην Epic Games, τον developer του online video game “Fortnite” που έχει προσελκύσει εκατομμύρια gamers σε όλο τον κόσμο. Αυτή η κίνηση της Sony έρχεται λίγους μήνες πριν από την προγραμματισμένη κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου Playstation 5. Η Sony και η Epic θα διευρύνουν τη συνεργασία τους, συμπεριλαμβάνοντας στο portfolio των τεχνολογικών και ψυχαγωγικών στοιχείων της Sony και την αναπτυσσόμενη πλατφόρμα κοινωνικής ψυχαγωγίας και τα ψηφιακά οικοσυστήματα της Epic, όπως διάφορα virtual events και digital forefront του Fortnite. Πριν από την επένδυση της Sony, η Epic είχε συγκεντρώσει 1,58 δισεκατομμύρια δολάρια σε τρεις προηγούμενους γύρους χρηματοδότησης, συμπεριλαμβανομένων επενδύσεων από την κινεζική τεχνολογική εταιρεία “Tencent” το 2012. Η συμφωνία της Sony διαχωρίζεται από το σχέδιο της Epic να συγκεντρώσει 750 εκατομμύρια δολάρια από πολλούς επενδυτές.

επένδυση Sony

Η Epic Games δήλωσε ότι τα video games της δεν θα είναι διαθέσιμα μόνο σε κονσόλες της Sony. Αντιθέτως, το studio θα μπορεί να κυκλοφορεί παιχνίδια σε όποια πλατφόρμα επιλέγει το ίδιο. Η συνεργασία της με τη Sony αποσκοπεί στη δημιουργία ψηφιακών εμπειριών ψυχαγωγίας, όπως αναφέρει η ίδια, κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη αν αναλογιστεί κανείς όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα στον κόσμο του Fortnite (συναυλίες, προβολές ταινιών κ.α). Το Epn’s Fortnite είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα παιχνίδια για πολλούς gamers παγκοσμίως, έχοντας περίπου 78,3 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες.

Fortnite

Επιπλέον, στις 3,2 δισεκατομμύρια ώρες ανέρχεται ο συνολικός αριθμός ωρών που πέρασαν οι gamers παίζοντας Fortnite τον Απρίλιο, σύμφωνα με την Epic. Ο συνολικός αριθμός εγγεγραμμένων gamers αυξήθηκε στα 350 εκατομμύρια τον ίδιο μήνα, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονταν σε lockdown λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Epic Games Fortnite

Η επένδυση της Sony έρχεται λίγους μήνες πριν από την προγραμματισμένη κυκλοφορία του Playstation 5, το οποίο θα κυκλοφορήσει παράλληλα με τον ανταγωνιστή του Xbox Series X της Microsoft. Εκτός από το Fortnite, η Epic είναι ο developer και του “Unreal Engine”, ένα σύνολο εργαλείων ανάπτυξης παιχνιδιών που χρησιμοποιείται από πολλούς άλλους εκδότες για να αναπτύξουν τα δικά τους παιχνίδια. Το επερχόμενο Unreal Engine 5 της εταιρείας θα είναι συμβατό με τις επερχόμενες συσκευές της Sony και της Microsoft.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS