ΑρχικήinetCloi Servebot: Το ρομπότ βοηθός της LG βρήκε μια θέση στα νοσοκομεία

Cloi Servebot: Το ρομπότ βοηθός της LG βρήκε μια θέση στα νοσοκομεία

To Cloi Servebot, , το ρομπότ της LG έρχεται για να βοηθήσει το νοσοκομειακό προσωπικό, μεταφέροντας ιατρικό εξοπλισμό, ξεκινώντας από νοσοκομείο της Σεούλ.

cloi servebot lg ρομπότ
Cloi Servebot: Το ρομπότ βοηθός της LG μπαίνει στα νοσοκομεία

Η LG Electronics έχει επεκτείνει την ανάπτυξη των ρομπότ εξυπηρέτησης, σε νοσοκομεία και εστιατόρια, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε την Τετάρτη.

Το Cloi Servebot αναπτύσσεται στο Νοσοκομείο του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σεούλ, με στόχο να βοηθήσει τους υπαλλήλους, μεταφέροντας ιατρικό εξοπλισμό όπως δείγματα αίματος, φάρμακα, αντιδραστήρια για διαγνώσεις, και διάφορα άλλα, δήλωσε η βιομηχανία ηλεκτρονικών της Νότιας Κορέας.

Τα ρομπότ βοηθοί βγαίνουν σε 2 παραλλαγές. Η μία έκδοση είναι η drawer version και η δεύτερη η shelf version.

Η LG είπε  ότι η drawer έκδοση του Cloi Servebot, είναι πιο κατάλληλη για νοσοκομεία, ξενοδοχεία και γραφεία λόγω μεγέθους. Οι διαστάσεις του είναι 50εκ. x 50εκ. x 130εκ. και μπορεί να κουβαλήσει μέχρι 15 κιλά εξοπλισμό, κατανεμημένο στα τρία συρτάρια του. Τα συρτάρια διαθέτουν κλειδαριές ασφαλείας και οι χειριστές μπορούν να ελέγχουν την κίνηση του ρομπότ, να ρυθμίζουν το πρόγραμμα των κινήσεων, και να βλέπουν το ιστορικό χρήσης του.

Στο μεταξύ, η εταιρεία δήλωσε ότι θα εξελίξει τη shelf έκδοση κυρίως για εστιατόρια που είναι υπό τη διαχείριση του συνεργάτη της, CJ Foodville. Η LG, ήδη έχει τοποθετήσει ρομπότ εξυπηρέτησης σε κάποια εστιατόρια, όπου φέρνουν τα φαγητά των πελατών. Επίσης, έχει τοποθετήσει ένα ρομπότ και στη θέση του μάγειρα, το οποίο φτιάχνει noodles και λέγεται Cloi Chefbot.

Cloi Servebot: Το ρομπότ βοηθός της LG μπαίνει στα νοσοκομεία

Η shelf έκδοση του Cloi Servebot είναι στο ίδιο μέγεθος με τη drawer. Υποστηρίζει έως και τέσσερα ράφια, που μπορούν να αντέξουν μέχρι και 20 κιλά φαγητού και διάφορων ειδών.

Το ρομπότ της LG διαθέτει αυτόνομη τεχνολογία οδήγησης, που του δίνει τη δυνατότητα να εντοπίζει τα εμπόδια και να τα αποφεύγει. Διαθέτει επίσης οθόνη αφής με διάφορες επιλογές διάθεσης, για να αλληλοεπιδρά με τους πελάτες.

Όπως υποστηρίζει η εταιρεία, τα ρομπότ θα διευκολύνουν τους υπαλλήλους και θα μειώσουν το φόρτο εργασίας τους, ενώ θα τους αποτρέψουν από την περιττή επαφή με ανθρώπους.

Το έργο του Cloi Servebot της LG ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2016, με αρχική σκέψη το ρομπότ να κυκλοφορεί ως οδηγός και καθαριστής στον Διεθνή Αερολιμένα του Incheon.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS