ΑρχικήsecurityΚατηγορητήριο εναντίον γνωστού hacker έρχεται στο φως

Κατηγορητήριο εναντίον γνωστού hacker έρχεται στο φως

Μετά την αποκάλυψη της ταυτότητας ενός hacker από το Καζακστάν από μία εταιρεία ασφαλείας, οι ομοσπονδιακές αρχές στο Σιάτλ αποκάλυψαν την Τρίτη ένα κατηγορητήριο του 2018 που αναφερόταν στον ίδιο άνδρα, για μια σειρά από διαδικτυακά εγκλήματα.

hacker

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο hacker Andrey Turchin, γνωστός και ως “fxmsp” μαζί με τους συνεργάτες του, είχαν πραγματοποιήσει επιθέσεις σε κυβερνητικά γραφεία, σχολεία, τράπεζες και πολυτελή ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο.

Από τις έρευνες προέκυψε ότι ο Turchin βρίσκεται στο Καζακστάν. Μέχρι πρότινος, οι εισαγγελείς κρατούσαν το κατηγορητήριο κρυφό για να μην μάθει ο ίδιος για την έρευνα. Ωστόσο, όπως δήλωσε το εισαγγελικό γραφείο των ΗΠΑ στο Σιάτλ, πιστεύουν ότι πλέον ο Turchin γνωρίζει για την έρευνα εντοπισμού του, δεδομένης της δημόσιας αναγνώρισης του από την εταιρεία ασφαλείας, πότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να παραμείνει το κατηγορητήριο κρυφό.

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να ελπίζει να τον συλλάβει και να εκδοθεί στις ΗΠΑ για να δικαστεί για τις κατηγορίες που του προσάπτουν. Δεν είναι σαφές εάν ο Turchin έχει προσλάβει κάποιο δικηγόρο για την υπεράσπισή του.

Η εταιρεία κυβερνοασφάλειας Group-IB με έδρα τη Σιγκαπούρη, ήταν αυτή που δημοσίευσε μια αναφορά τον περασμένο μήνα σχετικά με τις δραστηριότητες του fxmsp, αποκαλύπτοντας ότι επρόκειτο για τον Turchin. Σύμφωνα με την εταιρεία, ο Turchin και οι συνεργάτες του πραγματοποιούσαν επιθέσεις σε οργανισμούς και στη συνέχεια πουλούσαν την πρόσβαση στα δίκτυά τους σε παράνομα φόρουμ, υποσχόμενοι στους αγοραστές ότι θα γίνουν οι «αόρατοι θεοί των δικτύων».

Η ομάδα κατάφερε να συγκεντρώσει τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο δολάρια, δήλωσε η Group-IB.

Όπως αναφέρει περεταίρω το κατηγορητήριο, οι hackers μερικές φορές τροποποιούσαν τις ρυθμίσεις λογισμικού προστασίας από ιούς για να μην μπορεί να τους εντοπίσει, ενώ ζητούσαν χιλιάδες δολάρια από τους αγοραστές για τα στοιχεία που έκλεβαν.

Ο Turchin αντιμετωπίζει πέντε κατηγορίες για εγκλήματα όπως αυτά της συνωμοσίας για χακάρισμα υπολογιστών, της απάτης και κατάχρησης υπολογιστών, της συνωμοσίας για διάπραξη διαδικτυακής απάτης και της παράνομης πρόσβασης σε συσκευές. Η πιο σοβαρή από τις κατηγορίες, αυτή της συνωμοσίας για διάπραξη απάτης, επιφέρει ποινή φυλάκισης έως και 20 χρόνια.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS