ΑρχικήsecurityΗνωμένο Βασίλειο-Κυβερνοεπιθέσεις: Διπλασιασμός τα τελευταία 5 χρόνια!

Ηνωμένο Βασίλειο-Κυβερνοεπιθέσεις: Διπλασιασμός τα τελευταία 5 χρόνια!

Σύμφωνα με νέα έρευνα, οι επιτυχημένες κυβερνοεπιθέσεις που έχουν ως στόχο επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν διπλασιαστεί τα τελευταία πέντε χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, μία έκθεση της Beaming αναφέρει ότι το ένα τέταρτο των βρετανικών επιχειρήσεων έπεσαν θύματα κυβερνοεπιθέσεων μέσα στο 2019, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις τα θύματα ήταν μεγάλες επιχειρήσεις. Ο αριθμός των επιχειρήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο που δέχτηκαν κυβερνοεπιθέσεις, ανήλθε περίπου στο 1,5 εκατομμύριο το 2019, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός το 2015 άγγιζε τις 755.000 περίπου επιχειρήσεις.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, οι μεγάλες επιχειρήσεις, δηλαδή εκείνες που απασχολούν τουλάχιστον 250 υπαλλήλους, κινδύνευαν περισσότερο να δεχτούν κυβερνοεπιθέσεις. Αξίζει να αναφερθεί σε αυτό το σημείο ότι το 87% των επιχειρήσεων που ερωτήθηκαν στα πλαίσια της έρευνας, παραδέχτηκαν πως είχαν πέσει θύματα μιας επιτυχούς παραβίασης μέσα στο 2019.

κυβερνοεπιθέσεις

Παρόλο που οι μεγάλες επιχειρήσεις θεωρούνται ότι κινδυνεύουν περισσότερο, απότομη αύξηση των ποσοστών θυμάτων σημειώθηκε στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ειδικότερα, η Beaming επισημαίνει ότι περίπου το 62% των SMBs “χτυπήθηκαν” πέρυσι, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό το 2015 άγγιζε το 28%. Το κόστος όλων αυτών των επιθέσεων ήταν περίπου 87 δισεκατομμύρια λίρες, δηλαδή 108 δισεκατομμύρια δολάρια.

κυβερνοεπιθέσεις- Ηνωμένο Βασίλειο

Η Sonia Blizzard, CEO της Beaming, ανέφερε πως το κυβερνοέγκλημα ήταν ένα από τα πρώτα πεδία που υιοθέτησε τον αυτοματισμό, επιτρέποντας έτσι στους χάκερ να πραγματοποιούν όλο και πιο εξελιγμένες επιθέσεις σε πρωτοφανή κλίμακα και συχνότητα. Πρόσθεσε, ακόμη, πως επιχειρήσεις όλων των μεγεθών πρέπει να σκεφτούν σοβαρά τη βελτίωση της ανθεκτικότητας των συστημάτων πληροφορικής και επικοινωνίας τους, έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες παραβίασής τους, αλλά και τον πιθανό αντίκτυπο που μπορεί να έχει μία τέτοια επίθεση.

Σύμφωνα με την Blizzard, αυτό που συνήθως θεωρούταν ως πρόβλημα των μεγάλων επιχειρήσεων, έχει εξελιχθεί σε σοβαρή ανησυχία για κάθε διευθυντή εταιρείας, διευθυντή και επαγγελματία πληροφορικής. Επιπλέον, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται τώρα στο επίκεντρο του κυβερνοεγκλήματος. Ωστόσο, δεν έχουν επενδύσει στην κυβερνοασφάλεια ή στην εκπαίδευση των εργαζομένων όσο οι μεγάλες επιχειρήσεις, γεγονός που τις καθιστά αυτομάτως ευκολότερους στόχους για τους χάκερς.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS