Κυριακή, 2 Αυγούστου, 00:17
Αρχική Updates Proton: Πλέον θα υποστηρίζει και Windows-exclusive παιχνίδια

Proton: Πλέον θα υποστηρίζει και Windows-exclusive παιχνίδια

Proton: Πλέον θα υποστηρίζει και Windows-exclusive παιχνίδια

Αν και το Linux έχει βελτιωθεί αρκετά το τελευταίο χρονικό διάστημα, τα windows συνεχίζουν να είναι στις κορυφαίες θέσεις, όταν μιλάμε για gaming. Ωστόσο, με την κυκλοφορία του Valve Proton, το Linux πήρε μεγάλη φόρα και πλέον υποστηρίζει παραπάνω από 6000 παιχνίδια.

Πρόσφατα, η Valve ανακοίνωσε και το νέο VKD3D project, το οποίο θα φέρει και μερικά από τα Windows-exclusive παιχνίδια, στα λειτουργικά συστήματα του Linux. Το νέο έργο της εταιρίας κατασκευάστηκε από τον Hans-Kristian Arntzen, ένας από τους developers της ομάδας ανάπτυξης του Proton. Σύμφωνα με αυτόν, το VKD3D είναι μια 3D βιβλιοθήκη η οποία χτίστηκε πάνω στο Vulkan. Για να μπορεί να θεωρηθεί επίσημο κομμάτι του Proton, όμως,  ο Arntzen αναγκάστηκε να μετονομάσει το project σε VKD3D-Proton.

Ωστόσο, αν και το Proton είναι έργο της Valve, η ομάδα του Wine εχει λάβει την ανάπτυξη του VKD3D. Σύμφωνα με την Valve, αυτή την στιγμή η εταιρία εργάζεται πάνω στην ενσωμάτωση του D3D12 στο Proton, και όχι στην ανάπτυξη του VKD3D.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε, ότι το Proton περιέχει τη βιβλιοθήκη DXVK, η οποία είναι υπεύθυνη για τα DirectX 9/10/11 APIs. O σκοπός της νέας βιβλιοθήκης λοιπόν, είναι η προσθήκη του Direct3D 12 API μέσα στο Proton. Έτσι, το VKD3D θα επιτρέψει την υποστήριξη των πρόσφατων παιχνιδιών.

Ο Αrntzen αναφέρει ακόμα, ότι ο κύρος σκοπός της νέας βιβλιοθήκης είναι η απόδοση, καθώς και η συμβατότητα της. Για να μπορεί να πετύχει τα παραπάνω, η ίδια χρησιμοποιεί πολλές από τις νέες δυνατότητες του Vulkan, σε συνδυασμό με τα τελευταία διαθέσιμα drivers. Για τον ίδιο λόγο, η βιβλιοθήκη δεν περιέχει υποστήριξη για παλιότερα drivers και συστήματα.

Αυτό σημαίνει ότι, προς το παρόν, το Project θα είναι χρήσιμο μόνο για τους χρήστες με νεότερα συστήματα. Ωστόσο, η ανάπτυξη του VKD3D ακόμα βρίσκεται σε αρχικό στάδιο. Το project συνεχίζει να αναπτύσσεται συχνά, και η συμβατότητα του γίνεται όλο και πιο μεγάλη. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το VKD3D, μπορείτε να βρείτε εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

LIVE NEWS

Τα 4 καλύτερα Bluetooth ηχεία με υποστήριξη aptX!

Εάν γνωρίζετε αρκετά για τους κωδικοποιητές Bluetooth, τότε θα συμφωνήσετε ότι ο aptX φέρνει δύο σημαντικά ασύρματα στοιχεία που κάνουν τα ηχεία...

Γιατί οι κρατικοί χάκερς εστιάζουν περισσότερο στην κλοπή credentials;

Με την πάροδο των χρόνων εμφανίζονται όλο και περισσότερες αλλά και πιο προηγμένες απειλές στον κυβερνοχώρο. Πολλές φορές κρατικοί χάκερς πραγματοποιούν κυβερνοεπιθέσεις,...

System76: Ανακοίνωσε νέο πληκτρολόγιο κατάλληλο για key remap

Για τα τελευταία 10 χρόνια, η εταιρία System76 έχει δημιουργήσει πολλά από τα καλύτερα Linux laptops στην...
00:02:04

Το Perseverance εκτοξεύτηκε με επιτυχία και οδεύει προς τον Άρη

Το Perseverance rover και το ελικόπτερο Ingenuity βρίσκονται στο δρόμο για τον Άρη, ξεκινώντας την προσπάθεια τους να βρουν αρχαία σημάδια ζωής,...

Nvidia: Ένα βήμα πριν την εξαγορά της Arm από τη SoftBank;

Η Nvidia βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες για την εξαγορά της Arm, της γνωστής εταιρείας παραγωγής chip, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το Βατικανό δέχτηκε επίθεση από Κινέζους χάκερς!

Όταν γίνεται λόγος για κατασκοπεία στον κυβερνοχώρο, το Βατικανό ίσως να μη φαίνεται ένας προφανής στόχος. Παρόλα αυτά, τώρα βρέθηκε στο στόχαστρο...

Telegram εναντίον Apple για την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία της ΕΕ

Μία από της δημοφιλέστερες εφαρμογές ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων, η Telegram έχει καταθέσει μία καταγγελία εναντίον της Apple, αφού όπως ισχυρίζεται καταπατά την...

CCleaner: Τα Windows το επισήμαναν ως δυνητικά ανεπιθύμητο λογισμικό

Το CCleaner κρίθηκε ως «δυνητικά ανεπιθύμητο λογισμικό» από το Microsoft Defender, το ενσωματωμένο antivirus των Windows 10.

Για παραβίαση δεδομένων προειδοποιεί το BC Cancer Foundation

Το BC Cancer Foundation, έπεσε θύμα διαδικτυακής επίθεσης η οποία πιθανότητα έχει διαρρεύσει προσωπικά δεδομένα των δωρητών του.

Χάκερς της Βόρειας Κορέας στοχεύουν τομείς της άμυνας των ΗΠΑ!

Εν μέσω της πανδημίας του COVID-19, χάκερς της Βόρειας Κορέας στόχευσαν τους τομείς της άμυνας και της αεροδιαστημικής των ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας ως...