ΑρχικήinetValve: Τι σκέφτονται οι developers για την αλλαγή των ποσοστών

Valve: Τι σκέφτονται οι developers για την αλλαγή των ποσοστών

Τα τελευταία 10 χρόνια, το Gaming στους υπολογιστές έχει αυξηθεί κατά πολύ, και αυτό σε μεγάλο μέρος οφείλετε στην πλατφόρμα του Steam. Το Steam είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα χιλιάδων (αν όχι εκατομμυρίων) παιχνιδιών, προγραμμάτων και ταινιών. Οι ανταγωνιστές του όμως ολοένα και αυξάνονται.

steam epic games online marketplace

Εχτές η Epic Games ανακοίνωσε ότι το Launcher του Fortnite θα μετατραπεί σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, πανομοιότυπο με το Steam. Με αυτήν της την κίνηση, η Epic Games μπαίνει στην λίστα με τα δημοφιλή καταστήματα όπως είναι τα GOG, Origin, Discord, Xbox και Battle.net. Ωστόσο υπάρχει λόγος που η Epic Games Προσπαθεί να μπει στον χώρο των online marketplace, και αυτός είναι για να παρέχει στους Developers καλύτερα συμβόλαια από τις υπηρεσίες που υπάρχουν μέχρι σήμερα.

Πριν λίγες μέρες το Steam έκανε μια μείωση στην προμήθεια που κρατάει από κάθε αγορά παιχνιδιού, αφού ο κάθε developer ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια σε πωλήσεις. Πολλοί ήταν οι indie developers που σχολίασαν αυτήν την κίνηση, όπου και δήλωσαν ότι το Steam διαχωρίζει τους μεγάλους developers, όπως είναι η Activision, από τους μικρότερους indie developers.

Από την άλλη πλευρά όμως υπάρχουν και οι developers που χαρακτηρίζουν την κίνηση του Steam ως καλοδεχούμενη. Τα online marketplaces είναι μία τάση που πριν 20 χρόνια δεν υπήρχε, και έχει αλλάξει αρκετά πράγματα. Ένα από αυτά είναι ότι πριν 10-15 χρόνια όπου για να αγοράσει κανείς video παιχνίδια έπρεπε να πάει σε φυσικά καταστήματα και να τα αγοράσει, οι developers κράταγαν στην καλύτερη το 30% από την τιμή πώλησης. Πλέον με τα Online marketplaces οι developers μπορούν να κρατήσουν μέχρι και το 80% από την τιμή πώλησης.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS