ΑρχικήinetSleep texting: Στέλνουμε μηνύματα, υποσυνείδητα, κατά τη διάρκεια του ύπνου

Sleep texting: Στέλνουμε μηνύματα, υποσυνείδητα, κατά τη διάρκεια του ύπνου

Γνωρίζαμε το sleep walking και το sleep eating, καιρός να μάθουμε το sleep texting. Nέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Villanova δείχνει ότι οι νέοι άνθρωποι στέλνουν μηνύματα στον ύπνο τους, υποσυνείδητες σκέψεις κυρίως, και δεν το θυμούνται το επόμενο πρωί. Με λόγια, δεν μας έφταναν τα μεθυσμένα μηνύματα, τώρα έχουμε και τα κοιμισμένα…

Σύμφωνα με την έρευνα το ένα τέταρτο των 372 φοιτητών που φοιτούν στο πανεπιστήμιο “πάσχουν” από sleep-texting. Το sleep-texting ορίζεται ως “η απάντηση ή η αποστολή ενός μηνύματος κειμένου όταν βρίσκεστε σε κατάσταση ύπνου” – θα μπορούσε να συμβεί όταν κάποιος σας στέλνει μηνύματα και εσείς απαντάτε ασυναίσθητα, ακόμα και όταν πρακτικά κοιμάστε. Ο ήχος ή η δόνηση του κινητού τηλεφώνου σας αφυπνίζει και ενστικτωδώς απαντάτε στο μήνυμα. Αυτή η ενέργεια μπορεί να συμβεί μία ή περισσότερες φορές κατά τη διάρκεια του ύπνου, επηρεάζοντας αρνητικά την ποιότητα και τη διάρκεια του.

Sleep texting

Να σημειώσουμε ότι οι περισσότεροι φοιτητές είχαν το κινητό τους -αν όχι στο κρεβάτι- πολύ κοντά τους κατά τη διάρκεια της νύχτα. Το πιο ανησυχητικό κομμάτι της έρευνας είναι ότι οι περισσότεροι από εκείνους που έγραψαν ένα μήνυμα στον ύπνο τους δεν θυμούνται την αποστολή την επόμενη μέρα.

«Η πλειοψηφία των φοιτητών δεν θυμάται αν έστειλε κάποιο μήνυμα. Η έλλειψη μνήμης δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς οι άνθρωποι που ξυπνούν μετά από έναν ύπνο που διήρκεσε περισσότερο από 10 λεπτά συνήθως δεν μπορούν να θυμηθούν τα τελευταία λεπτά πριν κοιμηθούν» αναφέρει η Elizabeth B. Dowdell, κύρια συγγραφέας της έρευνας.

Και επειδή σίγουρα μεταξύ των απεσταλμένων μηνυμάτων θα υπήρχαν και αστεία, σας παρουσιάζουμε μερικά από αυτά: “Lips I dripped it” “I legittt wish veggird were enough to fuelme”  “It means Girls tonight. It I 10.”

Η έρευνα διαπίστωσε ότι η κακή ποιότητα ύπνου μεταξύ των φοιτητών είναι πιθανό να οφείλεται σε πολλούς διαφορετικούς παράγοντες, και όχι μόνο στο τηλέφωνο. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα άγχους και να έχει πολύ περισσότερες δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία σας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS