ΑρχικήReviewsWindows File Recovery: Το νέο εργαλείο της Microsoft επαναφέρει χαμένα αρχεία!

Windows File Recovery: Το νέο εργαλείο της Microsoft επαναφέρει χαμένα αρχεία!

Το νέο εργαλείο που κυκλοφόρησε η Microsoft στα Windows 10 ονομάζεται «Windows File Recovery» και μπορεί να ανακτήσει τα χαμένα σας αρχεία!

windows 10 microsoft
Windows File Recovery: Το νέο εργαλείο της Microsoft επαναφέρει χαμένα αρχεία!

Η νέα δυνατότητα εντοπίστηκε από τον γνωστό πληροφοριοδότη «Walking Cat», και αφορά τις εκδόσεις από τα Windows 10 2004 και μετά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες θα μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες να ανακτήσουν αρχεία που καταστράφηκαν ή χάθηκαν λόγω βλάβης του υπολογιστή.

«Διαγράφηκε κατά λάθος ένα σημαντικό αρχείο; Σβήστηκαν όλα τα δεδομένα του σκληρού σας δίσκου; Το Windows File Recovery μπορεί να επαναφέρει τα προσωπικά σας δεδομένα,» αναφέρει η Microsoft.

Η Microsoft προτείνει την λειτουργία «Signature» για την ανάκτηση δεδομένων από φωτογραφική μηχανή ή μια κάρτα SD, αφού δεν περιορίζεται μόνο στην ανάκτηση Microsoft NT file system (NTFS).

«Για φωτογραφίες, αρχεία, βίντεο και περισσότερα, το File Recovery των Windows 10 υποστηρίζει διαφορετικούς τύπους αρχείων για να διασφαλίσει ότι τα δεδομένα σας δε θα χαθούν μόνιμα

Το εργαλείο ανάκτησης απευθύνεται πιο πολύ στους προχωρημένους χρήστες των Windows, οι οποίοι είναι πιο εξοικειωμένοι με το σύστημα εκτέλεσης εντολών Command Prompt.

Η σελίδα υποστήριξης της Microsoft περιγράφει το νέο εργαλείο των Windows 10 ως μια command-line εφαρμογή, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επαναφορά αρχείων που έχουν διαγραφεί από την εσωτερική μνήμη και δεν μπορούν να ανακτηθούν από τον κάδο ανακύκλωσης. Δεν περιλαμβάνει ανάκτηση από τον αποθηκευτικό χώρο cloud και άλλα αρχεία δικτύου κοινής χρήσης.

Η εταιρεία συνιστά στους χρήστες να ελαχιστοποιήσουν τη χρήση του υπολογιστή αν πρόκειται να ανακτήσουν τα αρχεία τους, λόγω του τρόπου λειτουργίας του NTFS.

«Στο Windows file system, ο χώρος που χρησιμοποιείται από ένα διαγραμμένο αρχείο καταγράφεται ως ελεύθερος χώρος, που σημαίνει ότι το αρχείο υπάρχει ακόμα και μπορούμε να το επαναφέρουμε. Ωστόσο, όσο χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας δημιουργούνται άλλα αρχεία τα οποία μπορεί να πατήσουν πάνω σε αυτό τον ελεύθερο χώρο.»

Windows File Recovery: Εργαλείο της Microsoft επαναφέρει χαμένα αρχεία
Windows File Recovery: Το νέο εργαλείο της Microsoft επαναφέρει χαμένα αρχεία!

Λειτουργίες του File Recovery για τα Windows 10: Default, Segment, και Signature.

Ο μόνος τρόπος να ανακτήσετε αρχεία εκτός του NTFS file systems, όπως FAT και exFAT για κάρτες SD και USB drives, ή ReFS για Windows Server και Windows Pro για Workstations.

  • Default Mode: Χρησιμοποιεί το Master File Table (MFT) για να εντοπίσει τα χαμένα αρχεία. Σύμφωνα με την Microsoft «λειτουργεί καλύτερα όταν υπάρχει το MTF και segments των αρχείων, που ονομάζονται File Record Segments (FRS)
  • Segment mode: Δεν απαιτεί MTF αλλά απαιτεί τα segments των δεδομένων. «Τα segments είναι η περίληψη των πληροφοριών του αρχείου που το NTFS αποθηκεύει στο MFT, όπως το όνομα, η ημερομηνία, το μέγεθος, το είδος και ο δείκτης cluster/allocation unit
  • Signature mode: Το μόνο που απαιτεί είναι η ύπαρξη των δεδομένων και αναζητά συγκεκριμένα είδη αρχείων. «Δεν δουλεύει για μικρούς φακέλους. Για να ανακτήσετε ένα αρχείο από μια εξωτερική συσκευή όπως USB drive, θα χρησιμοποιήσετε μόνο το signature mode,» αναφέρει η Microsoft.

 Η Microsoft έχει κάνει τις παρακάτω προτάσεις για τη χρήση του νέου εργαλείου των Windows 10.

File SystemCircumstancesRecommended mode
NTFSDeleted recentlyDefault
Deleted a while agoFirst try Segment, then Signature
After formatting a disk
A corrupted disk
FAT, exFAT, ReFSRecovery file type is supported (See following table)Signature

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS