ΑρχικήinetGoogle Pixel update: Ενίσχυση ασφάλειας και "bedtime" λειτουργία

Google Pixel update: Ενίσχυση ασφάλειας και “bedtime” λειτουργία

Google Pixel

Η Google ανακοίνωσε τη Δευτέρα μια σειρά ενημερώσεων για το κινητό τηλέφωνό της, Pixel. Αυτές οι ενημερώσεις περιλαμβάνουν την προσθήκη ενός νέου χαρακτηριστικού που ονομάζεται “bedtime” και βοηθάει τους χρήστες να διατηρήσουν ένα συνεπές πρόγραμμα ύπνου, καθώς και νέες δυνατότητες που ενισχύουν την προσωπική ασφάλεια των χρηστών. Οι ενημερώσεις έρχονται λίγο πριν από την κυκλοφορία του νέου Pixel 4A, της τελευταίας έκδοσης των mid-range smartphone της Google.

Το νέο χαρακτηριστικό bedtime του Pixel, θα βρίσκεται στο “Ρολόι” και θα προσφέρει στους χρήστες ηρεμιστικούς ήχους κατά τη διάρκεια του ύπνου τους. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν τον τρόπο με τον οποίο θα ξυπνήσουν, επιλέγοντας ένα μουσικό κομμάτι-ήχο ή τη σταδιακή αύξηση της φωτεινότητας της οθόνης. Αν οι χρήστες δεν κοιμηθούν την ώρα που πρέπει, το bedtime θα τους στείλει πληροφορίες σχετικά με τον χρόνο που ξόδεψαν ξύπνιοι και τις εφαρμογές με τις οποίες ασχολήθηκαν.

Επιπλέον, η Google φέρνει την εφαρμογή Προσωπική Ασφάλεια (Personal Safety) σε όλες τις συσκευές Pixel. Προηγουμένως, ήταν διαθέσιμη μόνο στο Pixel 4. Η εφαρμογή περιλαμβάνει νέες δυνατότητες, όπως τον έλεγχο ασφαλείας, που βοηθά τους χρήστες να επαληθεύσουν την ασφάλειά τους σε μια συγκεκριμένη στιγμή. Οι χρήστες θα μπορούσαν να προγραμματίσουν, για παράδειγμα, να κάνουν check in με την εφαρμογή όταν βγαίνουν μόνοι τους για τρέξιμο ή για κάτι άλλο. Εάν ο χρήστης δεν κάνει check in, όπως έχει προγραμματιστεί, η εφαρμογή θα ειδοποιήσει κάποιες από τις επαφές του (αυτές που έχει επιλέξει ο χρήστης). Μπορεί, επίσης, να μοιραστεί την τοποθεσία του μέσω του Google Maps σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Με τις νέες ενημερώσεις, η Google προσθέτει, επίσης, τη δυνατότητα “ανίχνευσης τροχαίου ατυχήματος” στο Pixel 3.

Τόσο η Google όσο και άλλες τεχνολογικές εταιρείες, επικεντρώνονται όλο και περισσότερο στην προσθήκη χαρακτηριστικών ασφάλειας και ευεξίας.

Μαζί με τα παραπάνω χαρακτηριστικά, η Google ανακοίνωσε, επίσης, ενημερώσεις στο Pixel Recorder app. Η εταιρεία αποφάσισε να ενσωματώσει τον Voice Assistant. Έτσι, οι χρήστες θα μπορούν να ξεκινήσουν, να σταματήσουν και να αναζητήσουν εγγραφές με τον voice assistant ή να αποθηκεύσουν μια εγγραφή απευθείας στο Google Docs.

Οι συσκευές Pixel 2 και οι νεότερες αποκτούν, επίσης, το βελτιωμένο Adaptive Battery χαρακτηριστικό, το οποίο θα προβλέπει πότε θα εξαντληθεί η μπαταρία και θα μειώνει τη δραστηριότητα στο background με σκοπό να διατηρήσει τη συσκευή σε λειτουργία για περισσότερη ώρα.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS