ΑρχικήinetStreaming υπηρεσίες, όπως το Netflix, καταστρέφουν τον κινηματογράφο

Streaming υπηρεσίες, όπως το Netflix, καταστρέφουν τον κινηματογράφο

Η μάχη μεταξύ ηρώων και κακοποιών στη μεγάλη οθόνη εξασθενεί σε σύγκριση με τη μάχη υπεροχής στο παρασκήνιο μεταξύ streaming υπηρεσιών όπως το Netflix και κινηματογράφων. Κάθε μία από τις δύο πλατφόρμες αγωνίζεται να κερδίσει τους λάτρεις των ταινιών και να διεκδικήσει το μεγαλύτερο μερίδιο των εσόδων που δημιουργούνται από ταινίες.

Streaming υπηρεσίες, όπως το Netflix, καταστρέφουν τον κινηματογράφο

Παραδοσιακά στις Η.Π.Α., οι κινηματογράφοι είχαν τη δυνατότητα 3 μηνών προβολής μιας ταινίας μετά την κυκλοφορία της, ενώ στη συνέχεια θα κυκλοφορούσε σε streaming υπηρεσίες και DVD. Αυτός ο κανόνας επέτρεψε στα θέατρα να βγάλουν λεφτά προτού όλοι οι άλλοι διεκδικήσουν το μερίδιό τους. Ωστόσο, η αύξηση της δημοτικότητας των πρωτότυπων ταινιών του Netflix απειλεί το μέλλον των κινηματογράφων και της ψυχαγωγίας στις μικρές οθόνες. Οι πρωτότυπες ταινίες του Netflix δεν δεσμεύονται από τον κανόνα των 3 μηνών – κάνουν πρεμιέρα στις οθόνες των υπολογιστών μας αμέσως μετά την κυκλοφορία, καταστρέφοντας τα πάντα για τις κινηματογραφικές αίθουσες.

Άλλη μια streaming υπηρεσία, η Amazon Studios, πιέζει να προβάλλει τις ταινίες της σε θέατρα μόνο 8 εβδομάδες μετά την κυκλοφορία, και στη συνέχεια αρχίζουν να προβάλλονται στο Amazon Prime. Ορισμένες διασημότητες υποστηρίζουν την προώθηση του Amazon που, εάν περάσει, θα μπορούσε να καταστρέψει τους κινηματογράφους.

Καθώς οι κινηματογράφοι παλεύουν να αντιμετωπίσουν τον έντονο ανταγωνισμό από τις streaming υπηρεσίες, η πανδημία του κορανoϊού “πάγωσε” τον κινηματογραφικό χώρο. Οι κινηματογραφιστές έχουν πλέον κολλήσει στο σπίτι λόγω της καραντίνας. Μαντέψτε από πού παίρνουν τις ταινίες τους; Από την ψηφιακή τηλεόραση! Όσοι βρίσκονται σε καραντίνα χρησιμοποιούν το Raspberry Pi 4 για να μετατρέψουν τις streaming συσκευές και digital TVs σε DIY projects, γεγονός που κάνει αυτόματα και τους υποστηρικτές των κινηματογράφων να ερωτευτούν το streaming. Η διαδικτυακή κατανάλωση είναι πλέον ριζωμένη στις συνήθειες των ανθρώπων περισσότερο από ποτέ. Έτσι, όσο οι επαγγελματίες του κινηματογράφου θέλουν να το πολεμήσουν, το διαδίκτυο θα μπορούσε επίσης να αλλάξει μόνιμα τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ψυχαγωγούνται και τη βιομηχανία του κινηματογράφου στο σύνολό της.

Αλλά πώς ακριβώς το streaming άλλαξε της κινηματογραφική βιομηχανία;

Streaming υπηρεσίες, όπως το Netflix, καταστρέφουν τον κινηματογράφο
  1. Μειωμένη παρακολούθηση στο θέατρο

Ας το παραδεχτούμε: Βλέπωντας ταινίες στο Netflix στην άνεση του σπιτιού σας είναι πολύ ελκυστικό. Χρειάζεστε μόνο μια σύνδεση στο διαδίκτυο για να παρακολουθήσετε ταινίες, δεν χρειάζεται να αγοράσετε εισιτήριο, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία ταινιών στην πλατφόρμα για να διαλέξετε, οι επιλογές φαγητού και ποτού σας είναι πάντα καλύτερες στο σπίτι και όλα είναι φθηνότερα και πιο βολικά. Η κινηματογραφική εμπειρία του θεάτρου δεν μπορεί να ταιριάξει σε τόσο υψηλά επίπεδα άνεσης. Εκτός αυτού, οι χρήστες μπορούν πλέον να κατεβάζουν ταινίες από ιστότοπους torrent και να τις αποθηκεύουν στο smartphone τους. Απλά πρέπει να ανακαλύψετε τους καλύτερους ιστότοπους torrent για σωστό downloading.

2. Το streaming δίνει την ευκαιρία σε ταινίες χαμηλού προϋπολογισμού

Οι ταινίες blockbuster είναι πολύ δημοφιλείς στα αμερικανικά in-house theaters, ίσως λόγω του τι πρόκειται για υπερπαραγωγές. Οι ταινίες Marvel, για παράδειγμα, καταγράφουν τεράστιους αριθμούς συμμετοχής με κάθε νέα κυκλοφορία. Οι ανεξάρτητες ταινίες χαμηλού προϋπολογισμού, από την άλλη πλευρά, απορρίπτονται από τα θέατρα και τα στούντιο για τις χαμηλές τους αποδόσεις. Streaming υπηρεσίες όπως το Netflix έρχονται για να σπάσουν αυτά τα στερεότυπα και να δώσουν την δυνατότητα στο κοινό να παρακολουθήσει μια ταινία που δεν είναι υπερπαραγωγή. Οι επερχόμενοι ηθοποιοί έχουν βρει μια ευκαιρία ζωής χάρη στις streaming πλατφόρμες. Επίσης, μεγάλα αστέρια, όπως Eddie Murphy, Meryl Streep, Martin Scorsese και Sandra Bullock, εγκαταλείπουν ταινίες που υποστηρίζονται από κινηματογραφικά στούντιο υπέρ των streaming πλατφορμών.

ταινίες

3. Αλλαγές προώθησης

Η προώθηση επερχόμενων κινηματογραφικών παραγωγών μέσω διαφημίσεων (περιοδικά, εφημερίδες, τηλεοπτικές διαφημίσεις και αφισες) δεν είναι τόσο αποτελεσματική σήμερα όσο ήταν πριν από την κυριάρχηση του διαδικτύου. Η ψηφιακή διαφήμιση των movie trailers κυριαρχεί στον κινηματογράφο. Η επιμέλεια διαφημιστικού υλικού που θα κερδίσει ή τουλάχιστον θα ανταγωνιστεί τις streaming υπηρεσίες είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετώπισαν τα θέατρα. Με το διαδικτυακό μάρκετινγκ, οι λάτρεις της ταινίας αποκτούν καλύτερη εμπειρία χρήστη και πιο ενεργή αφοσίωση.

4. Αλλαγές στην παραγωγή

Τα Online video production tools έχουν επιτρέψει σε οποιονδήποτε να επεξεργαστεί, να παράγει και να διανείμει ταινίες σε πολλές πλατφόρμες. Οι αρχάριοι κινηματογραφιστές έχουν την δυνατότητα μέσω μιας πλατφόρμας να αναδείξουν τα ταλέντα τους και να διεκδικήσουν ένα μερίδιο στην προσοδοφόρα αγορά ταινιών. Καθώς οι περισσότεροι από αυτούς παράγουν υλικό κακής ποιότητας αυτή τη στιγμή, καταστρέφουν την έννοια μιας επαγγελματικής παραγωγής. Επομένως, το καθεστώς της δημιουργίας ταινιών ως εξειδικευμένου επαγγέλματος, μια κατάσταση που έχει επιβιώσει εδώ και δεκαετίες, κινδυνεύει σοβαρά.

Συμπέρασμα 

Streaming υπηρεσίες όπως το Netflix και το Amazon Prime Video θα συνεχίσουν να επηρεάζουν το μέλλον της παραγωγής και της διανομής ταινιών. Με όλο και περισσότερες εταιρείες ψυχαγωγίας να μπαίνουν στο movie streaming, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κινηματογραφική βιομηχανία του θεάτρου απειλείται σοβαρά. Η μόνη τους επιλογή είναι να ανακαλύψουν εκ νέου τις πολιτικές παραγωγής και μάρκετινγκ.

Author: Andin Bicknell

Ο Andin Bicknell είναι πτυχιούχος τμήματος Data Science στο Πανεπιστήμιο Georgetown. Ενδιαφέρεται έντονα για την ασφάλεια και το απόρρητο του Διαδικτύου. Στον ελεύθερο χρόνο του, του αρέσει να γράφει για θέματα που σχετίζονται με την τεχνολογία.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS