ΑρχικήTop PicksΤα 6 κορυφαία app για καταγραφή θερμίδων το 2020

Τα 6 κορυφαία app για καταγραφή θερμίδων το 2020

Το μυστικό της απώλειας βάρους είναι..  Χμμ, δεν είναι καν μυστικό: Κάψτε περισσότερες θερμίδες από όσες λαμβάνετε. Όσον αφορά την γυμναστική, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ακολουθήσει κάποιο πρόγραμμα εκγύμνασης στο παρελθόν. Το δύσκολο κομμάτι όμως είναι η καταγραφή των θερμίδων. Ωστόσο, οι εφαρμογές παρακολούθησης θερμίδων συμβάλλουν σε αυτό ακριβώς το ζήτημα. Προσφέρουν επίσης στατιστικά για τις διατροφικές σας συνήθειες που υπερβαίνουν τους αριθμούς. Για παράδειγμα, μπορεί να παρατηρήσετε ότι αν παραλείψετε το πρωινό σας, αυτό μπορεί να σας οδηγήσει σε ένα μεταμεσονύκτιο κομμάτι σοκολατίνας ή πως ένα καλά ισορροπημένο δείπνο σας κρατά μακριά από τα βραδινά σνακς.

“Η απλή καταγραφή των γευμάτων σας πριν ή κατά τη διάρκεια τους σας βοηθά να σκεφτείτε τις επιλογές σας», εξηγεί η Jaclyn London, μάνατζερ του Nutrition Lab και μας παρουσιάζει τις καλύτερες εφαρμογές παρακολούθησης θερμίδων που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος.

Fitbit

Ενώ ο Fitbit tracker παρακολουθεί τα βήματα και τη δραστηριότητα σας, η εφαρμογή σας επιτρέπει να φτάσετε την καταγραφή των θερμίδων σας στο επόμενο επίπεδο. Μπορείτε να εισάγετε τρόφιμα είτε με το χέρι είτε με τον QR Code Scanner. Μια καθημερινή ανάλυση της πρόσληψης υδατανθράκων, πρωτεϊνών και λίπους σας επιτρέπει να καταλάβετε καλύτερα πώς οι επιλογές τροφίμων σας επηρεάζουν την συνολική σας υγεία. “Η εφαρμογή παρέχει επίσης λεπτομερή στοιχεία σχετικά με την λειτουργία της καρδιάς, την ποιότητα του ύπνου και άλλα” μας αναφέρει η London. “Όσο για το ποιον tracker δοκιμάζω, μου αρέσει το Fitbit Versa για αρχάριους και δρομείς μαραθωνίου.” Αλλά δεν χρειάζεται να διαθέτετε μια συσκευή Fitbit για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή: Μπορεί να λειτουργήσει με το smartphone σας για να παρακολουθείτε τα βήματα σας.

Διαθεσιμότητα: Δωρεάν για iOS και Android.

HealthyOut

Όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, να φάτε πιο υγιεινά ή να διαχειριστείτε διαιτητικούς περιορισμούς, το να δειπνήσετε έξω μπορεί να μοιάζει καταστροφικό. Το HealthyOut μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τις διατροφικές σας επιλογές. Για παράδειγμα, μπορεί να προτείνει μόνο τα πιάτα του εστιατορίου που δεν υπερβαίνουν τον επιλεγμένο αριθμό θερμίδων, παρέχοντας τις πρωτεΐνες, τα λιπαρά και τους υδατάνθρακες μαζί με επιπλέον κριτήρια, όπως η χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και pescatarian επιλογές.

Διαθεσιμότητα: Δωρεάν για iOS.

Lose It!

Το Lose It! διαθέτει έναν εξατομικευμένο προϋπολογισμό θερμίδων με βάση το ύψος, το βάρος, την ηλικία και το φύλο σας. Επίσης έχετε την επιλογή του τρόπου καταγραφής των γευμάτων: αναζήτηση στη βάση δεδομένων των τροφίμων, σάρωση κωδικών ή χρήση της νέας δυνατότητας Snap It, η οποία σας επιτρέπει να στείλετε μια φωτογραφία του πιάτου σας.

“Η εφαρμογή συγχρονίζεται με τις συσκευές σας, είτε μιλάμε για iPhone, Fitbit ή άλλους trackers”, προσθέτει η London. “Μπορείτε επίσης να συνδεθείτε με διάφορες κοινότητες και δίκτυα για να διατηρήσετε το σθένος σας σε αυτό το ταξίδι απώλειας βάρους”. Για πρόσθετες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας προκλήσεων ευεξίας, δημιουργίας ιδιωτικών ομάδων υποστήριξης και λήψης ημερήσιας ή εβδομαδιαίας καταγραφής της προόδου σας, αναβαθμίστε στην έκδοση Premium με $39,99 το χρόνο.

Διαθεσιμότητα: Δωρεάν για iOS και Android.

MyFitnessPal

Η London αποκαλεί το MyFitnessPal την βασίλισσα των tracker διατροφής και γυμναστικής. “Με περισσότερα από πέντε εκατομμύρια τρόφιμα στο σύστημα, είναι εύκολο να εισάγετε αυτό που έχετε φάει”, μας αναφέρει. “Επιπλέον, δεν θα χάσετε χρόνο προσπαθώντας να κάνετε τα μαθηματικά σε πράγματα όπως τα μεγέθη των μερίδων και το περιεχόμενο σε πρωτεΐνες.” Η εφαρμογή θυμάται τι τρώτε – έτσι δεν χρειάζεται να εισάγετε ξανά τα συστατικά μιας συνταγής σας – και μπορείτε να υπολογίσετε τις θερμίδες των συνταγών που ανεβαίνουν από άλλες ιστοσελίδες. Για $49.99 ετησίως, μπορείτε να αγοράσετε περισσότερες λειτουργίες όπως μια βαθύτερη ανάλυση στις διατροφικές σας συνήθειες, VIP υποστήριξη και μια εμπειρία χωρίς διαφημίσεις.

Διαθεσιμότητα: Δωρεάν για iOS και Android.

Nutritionix Track

Οι χρήστες επαινούν το Nutritionix Track για την απλή καταγραφή των θερμίδων. H London το επαινεί για τη ποιότητα της διατροφικής πληροφορίας που προσφέρει. “Μπορεί να συνδυάσει την περιεκτικότητα σε θερμίδες των κοινών συσκευασμένων τροφίμων και των ειδών εστιατορίου με καθημερινά φρέσκα τρόφιμα”, μας αναφέρει. Αυτό το χαρακτηριστικό καταγραφής το καθιστά εξαιρετικό για τους ανθρώπους που τρώνε μικτά γεύματα. Οι εγγεγραμμένοι διαιτολόγοι δημιούργησαν μια βάση δεδομένων και μπορείτε να καταγράψετε την διατροφή σας μιλώντας στην εφαρμογή. “Είναι επίσης ένας τεράστιος πόρος για τους επαγγελματίες υγείας”, λέει η London. Μέσα από το Track Pro Coach Portal (5.99 δολάρια το μήνα), μπορείτε να μοιραστείτε το ημερολόγιο της διατροφής σας με τον προπονητή ή τον διαιτολόγο σας.

Διαθεσιμότητα: Δωρεάν για iOS και Android.

Rise

Η εφαρμογή σας συνδέει με έναν εγγεγραμμένο διαιτολόγο για προσωπική καθοδήγηση και καθημερινή υποστήριξη, συμβουλές και ενθάρρυνση. Απλά τραβήξτε φωτογραφίες από τα γεύματα και τα σνακ σας για τον διαιτολόγο σας για να γίνει τα ελέγξει και να σας δώσει feedback.

Μπορείτε επίσης να συζητήσετε για τις ασκήσεις σας και οποιεσδήποτε άλλες προκλήσεις απώλειας βάρους. Η μηνιαία συνδρομή ξεκινά από τα $49. Αλλά η London λέει ότι αξίζει την επένδυση. “Είναι σαν να έχεις έναν επιστημονικό εμπειρογνώμονα και έναν προσωπικό προπονητή μαζί σου ανά πάσα στιγμή”, μας λέει. “Ενώ σε πολλές εφαρμογές μιλάτε σε ανθρώπους που αυτοαποκαλούνται «προπονητές» ή «διατροφολόγοι», με το Rise έχετε πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο σε έναν αληθινό διαιτολόγο”.

Διαθεσιμότητα: Θα την βρείτε στο iOS.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS