ΑρχικήsecurityΤο νέο Wireshark 3.2.3 διορθώνει ευπάθειες και ενημερώνει πρωτόκολλα

Το νέο Wireshark 3.2.3 διορθώνει ευπάθειες και ενημερώνει πρωτόκολλα

Wireshark 3.2.3

Το Wireshark 3.2.3 κυκλοφόρησε και έρχεται με διορθώσεις για διάφορες ευπάθειες. Κάποιες από αυτές δημιουργούν πρόβλημα στο BACapp dissector.

Το Wireshark είναι ο πιο δημοφιλής αναλυτής πρωτοκόλλων δικτύου στον κόσμο. Χρησιμοποιείται για αντιμετώπιση προβλημάτων, ανάλυση, προγραμματισμό και εκπαίδευση.

Χρησιμοποιείται από διαχειριστές δικτύου για την αντιμετώπιση προβλημάτων δικτύου και από αναλυτές ασφαλείας για την εξέταση στοιχείων. Το Wireshark χρησιμοποιείται από πάρα πολλούς οργανισμούς.

Για τους χρήστες macOS με την έκδοση Wireshark 3.2.0, οι αυτόματες ενημερώσεις ενδέχεται να μην γίνουν. Οι χρήστες πρέπει να εγκαταστήσουν τις ενημερώσεις «χεράτα» (με μη αυτόματο τρόπο) για να είναι σίγουροι ότι θα παραμείνουν ασφαλείς.

Διορθώσεις ευπαθειών

Όπως είπαμε και παραπάνω, υπάρχει μια ευπάθεια που επηρεάζει το BACapp dissector. Ένας επιτιθέμενος θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την ευπάθεια εισάγοντας ένα κακόβουλο πακέτο στο δίκτυο και να εξαπατήσει τους διαχειριστές δικτύου, οδηγώντας σε κρασάρισμα του BACapp dissector.

Η ευπάθεια μπορεί να διορθωθεί με την αναβάθμιση στις εκδόσεις 3.2.3, 3.0.10, 2.6.16 ή κάποια μεταγενέστερη.

Ενημερωμέρωση Πρωτοκόλλων και File Support

Ενημέρωση πρωτοκόλλων: AFS, BACapp, Bluetooth, CoAP, Diameter3GPP, F5 Ethernet trailer, GSM RLC MAC, ISIS, ISIS CLV, ISIS HELLO, ISIS LSP, ISIS SNP, NAS 5GS, NR RRC, pcap, QUIC, RPCAP, RTCP, SOME/IP-SD, TLS, and WSP.

Διόρθωση άλλων σφαλμάτων

Η νέα έκδοση του Wireshark περιλαμβάνει διορθώσεις και για πολλά άλλα σφάλματα, που προκαλούν διαφορετικά προβλήματα. Τα σφάλματα παρατίθενται στην παρακάτω λίστα (περισσότερες λεπτομέρειες για το κάθε σφάλμα, μπορείτε να βρείτε στις παραπομπές).

Αν ενδιαφέρεστε, μπορείτε να κατεβάσετε τη νέα έκδοση Wireshark 3.2.3 από εδώ.

Εκπαίδευση

Όπως είπαμε και παραπάνω, προσφέρεται και εκπαίδευση. Υπάρχει το Master in Wireshark Network Analysis, το οποίο βοηθά κάποιον να λάβει μια πλήρη εκπαίδευση για την ανάλυση πρωτοκόλλων δικτύου με το Wireshark.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS