ΑρχικήinetWindows 10 λειτουργία βοηθά στη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps

Windows 10 λειτουργία βοηθά στη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps

διαγραφή άχρηστων αρχείων

Τα Windows 10 θα διευκολύνουν τη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps, παρουσιάζοντάς τα μαζεμένα σε μια λίστα.

Οι ρυθμίσεις σχετικά με την αποθήκευση στα Windows 10 θα αποκτήσουν μια νέα δυνατότητα που ονομάζεται “User cleanup recommendations”, η οποία θα εμφανίζει μια λίστα με αρχεία και εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται συχνά. Επομένως, μπορούν να καταργηθούν για να ελευθερώσουν χώρο στο δίσκο.

Η ενότητα με τις ρυθμίσεις σχετικά με την αποθήκευση στα Windows 10 είναι η σύγχρονη έκδοση του προγράμματος “Εκκαθάριση δίσκου”. Θα εμφανίζει τον χώρο, που χρησιμοποιείται από διάφορες κατηγορίες αρχείων και apps και θα επιτρέπει την άμεση διαγραφή τους, εάν κρίνετε ότι δεν τα χρειάζεστε πια.

Στην τελευταία έκδοση Windows 10 Insider build 19603, η Microsoft έχει προσθέσει τη νέα λειτουργία που, όπως είπαμε και παραπάνω, ονομάζεται “User cleanup recommendations” (Προτάσεις εκκαθάρισης).

Η ελάχιστη χρήση σημαίνει πιθανότατα ότι οι εφαρμογές και τα αρχεία αυτά δεν είναι πολύ χρήσιμα.

windows 10 διαγραφή apps

Όταν ένας χρήστης κάνει κλικ στο σύνδεσμο “Δείτε συστάσεις εκκαθάρισης”, θα οδηγηθεί σε μια σελίδα που του δείχνει όλα αυτά αρχεία και τις εφαρμογές.

Η λίστα ταξινομείται με βάση την ημερομηνία (από την εφαρμογή ή το αρχείο που χρησιμοποιήσατε πιο πρόσφατα μέχρι αυτά που χρησιμοποιήσατε πιο παλιά). Επομένως, μπορείτε εύκολα προχωρήσετε στη διαγραφή των άχρηστων αρχείων και apps στα Windows 10.

windows 10 διαγραφή apps

Καθώς η Microsoft δεν μπορεί να καθορίσει ποιες εφαρμογές ή αρχεία χρειάζεστε, αυτή η λειτουργία είναι πολύ χρήσιμη, γιατί μπορείτε να τα ελέγξετε μόνοι σας πολύ γρήγορα.

Αυτή η λειτουργία βρίσκεται ακόμα σε στάδιο σχεδιασμού και δεν θα είναι μέρος της επερχόμενης έκδοσης Windows 10 2014 (20H1), που θα κυκλοφορήσει τις επόμενες εβδομάδες.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS