ΑρχικήHow ToΠως να διατηρείτε την απόδοση του υπολογιστή σας

Πως να διατηρείτε την απόδοση του υπολογιστή σας

Η υπερθέρμανση, λόγω της σκόνης η οποία μαζεύεται γύρω από τους ανεμιστήρες και τα εξαρτήματα, θεωρείται μία από τις πιο συχνές αιτίες για βλάβες στους υπολογιστές. Για να διατηρηθεί η σωστή λειτουργία του συστήματος ψύξης του υπολογιστή, το εσωτερικό του υπολογιστή πρέπει να καθαρίζεται κάθε τρεις μήνες. Επίσης, το ποσό του ελεύθερου χώρου στον σκληρό δίσκο του συστήματος σας και η παρουσία κακόβουλου λογισμικού (π.χ spyware) έχει δραματική επίδραση στην απόδοση του υπολογιστή σας.  Σε αυτό το άρθρο θα δείτε οδηγίες για τη σωστή διατήρηση ενός υπολογιστή για να διασφαλίσετε τη βέλτιστη απόδοση.

PC-πωλήσεις
Men is typing on laptop computer keyboard

Διατήρηση του λειτουργικού συστήματος:

Εγκαταστήστε ένα antivirus και ρυθμίστε το να τρέχει αυτόματα. Οι υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows, έρχονται συχνά με ήδη εγκατεστημένο λογισμικό προστασίας κατά την αγορά. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει, μπορείτε να αποκτήσετε ένα στο Internet με ελάχιστο ή μηδενικό κόστος.

Κρατήστε Backup του υπολογιστή σας. Οι χρήστες των Windows μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία “Επαναφορά Συστήματος” ώστε να προγραμματίσουν μια αυτοματοποιημένη, περιοδική δημιουργία Backups του συστήματος.

Ανοίξτε το μενού Έναρξη, πληκτρολογήστε “Επαναφορά Συστήματος” στο πεδίο αναζήτησης το οποίο βρίσκεται κάτω από το μενού των Προγραμμάτων και πατήστε Enter.

Ακολουθήστε τις οδηγίες στο παράθυρο του προγράμματος, για να προγραμματίσετε ένα αυτοματοποιημένο και πλήρες backup του συστήματος.

Χρησιμοποιήστε το Windows CleanUp για να σβήσετε τα άχρηστα αρχεία. Το ποσό του ελεύθερου χώρου που απομένει στο σκληρό σας δίσκο μπορεί να έχει δραματική επίδραση στην απόδοση του υπολογιστή. Το Windows CleanUp σαρώνει αυτόματα τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή για να εντοπίσει και να καταργήσει προσωρινά αρχεία και άλλα αρχεία που δεν χρησιμοποιούνται πλέον. Η κατάργηση αυτών των μη απαραίτητων αρχείων αυξάνει το διαθέσιμο ελεύθερο χώρο, γεγονός που βελτιώνει την απόδοση του συστήματος.

Κατεβάστε τις τελευταίες ενημερώσεις για τους drivers σας, για να διατηρείτε τα βέλτιστα επίπεδα απόδοσης. Μπορείτε να βρείτε αυτές οι ενημερώσεις στο site του κατασκευαστή, συνήθως χωρίς καμία  χρέωση.

Διατήρηση της καθαριότητας του υπολογιστή

Ανοίξτε τον υπολογιστή. Ο τρόπος αφαίρεσης του τοίχου της θήκης διαφέρει πολύ από κατασκευαστή σε κατασκευαστή. Ωστόσο, τα περισσότερα κουτιά έχουν σχεδιαστεί για εύκολο άνοιγμα. Πολλά δεν απαιτούν καθόλου εργαλεία ή απαιτούν  μόνο ένα απλό κατσαβίδι.

Αφαιρέστε και την άλλη πλευρά του κουτιού.

Καθαρίστε τον υπολογιστή εσωτερικά. Προσέχετε όσο το δυνατόν περισσότερο να αποφεύγετε την επαφή με τα εξαρτήματα και τα καλώδια κατά τη διαδικασία του καθαρισμού. Διατηρείτε πάντα μια απόσταση 10 εκατοστών μεταξύ του δοχείου με αέρα και των εξαρτημάτων μέσα στο κουτί του υπολογιστή.

Καθαρίστε εξωτερικά τον φορητό σας υπολογιστή. Χρησιμοποιήστε τον συμπιεσμένο αέρα για να καθαρίσετε οποιαδήποτε σκόνη υπάρχει πάνω στον υπολογιστή σας.

Καθαρίστε το πληκτρολόγιο σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε συμπιεσμένο αέρα για να φυσήξετε μεταξύ των πλήκτρων.

Με παρόμοιο τρόπο, καθαρίστε και το ποντίκι σας.

Σκουπίστε την οθόνη, χρησιμοποιώντας πανί μικροϊνών.

Είστε έτοιμοι!

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS