ΑρχικήsecurityΚινέζοι υπήκοοι κατηγορούνται για συνεργασία με τη Βόρεια Κορέα

Κινέζοι υπήκοοι κατηγορούνται για συνεργασία με τη Βόρεια Κορέα

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, υποστηρίζει ότι δύο Κινέζοι υπήκοοι είναι υπαίτιοι για ξέπλυμα περίπου 100 εκατομμυρίων δολαρίων για λογαριασμό της Βόρειας Κορέας. Οι καταθέσεις που έγιναν στο δικαστήριο, περιγράφουν με λεπτομέρειες την πρακτική της Πιονγιάνγκ να χρησιμοποιεί hacker, ώστε να πραγματοποιεί παράνομες δραστηριότητες και να αποφεύγει τις κυρώσεις.

Όπως αναφέρει το κατηγορητήριο, οι δύο Κινέζοι hacker ξέπλυναν μεγάλα ποσά χρημάτων σε μορφή cryptocurrency, τα οποία είχαν κλαπεί από κακόβουλους παράγοντες της Νότιας Κορέας, ώστε να μην ανακαλυφθούν από την αστυνομία των ΗΠΑ.

Σε σχετική καταγγελία που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, οι δικηγόροι του Τμήματος Δικαιοσύνης δήλωσαν ότι είχαν κατασχεθεί μερικά από τα περίπου 250 εκατομμύρια δολάρια που έκλεψαν Βορειοκορεάτες hacker από μια εικονική συναλλαγή το 2018.

Αυτά τα χρήματα ξεπλύθηκαν στη συνέχεια από εκατοντάδες αυτοματοποιημένες συναλλαγές, που αποσκοπούσαν στην αποτροπή της ανίχνευσής τους από τις αρχές.

Όπως έχει ανακαλυφθεί, ορισμένα από αυτά τα χρήματα, χρησιμοποιούνται από τη Βόρεια Κορέα για την δημιουργία υποδομής την οποία εκμεταλλεύεται η χώρα για να πραγματοποιεί διαδικτυακές επιθέσεις.

απορρήτου

Οι ίδιοι hacker συνδέονται και με μια επίθεση που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2019 σε μια εικονική συναλλαγή που επέφερε περισσότερα από 48 εκατομμύρια δολάρια σε cryptocurrency.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών επέβαλε κυρώσεις στη Βόρειο Κορέα από το 2006, σε μια προσπάθεια να σταματήσει τη χρηματοδότηση των πυρηνικών προγραμμάτων της Πιονγιάνγκ.

Όπως αναφέρει μια εμπιστευτική έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, η Βόρεια Κορέα κατάφερε να συγκεντρώσει περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια για να χρηματοδοτήσει προγράμματα δημιουργίας όπλων μαζικής καταστροφής, χρησιμοποιώντας εκτεταμένες και όλο και πιο εξελιγμένες επιθέσεις για να κλέψει χρήματα από τράπεζες και συναλλαγές.

Οι εμπειρογνώμονες των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσαν ότι οι επιθέσεις της Βόρειας Κορέας σε συναλλαγές cryptocurrency, της επέτρεψαν να “παράγει εισόδημα με τρόπους που είναι πιο δύσκολο να ανιχνευθούν και υπόκεινται σε λιγότερη κυβερνητική εποπτεία και ρύθμιση από τον παραδοσιακό τραπεζικό τομέα”.

H Βόρεια Κορέα αρνήθηκε τους ισχυρισμούς αυτούς, λέγοντας ότι είναι ψευδείς ειδήσεις που έχουν σαν στόχο να αμαυρώσουν την εικόνα της χώρας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS