Παρασκευή, 10 Απριλίου, 06:23
Αρχική security Hackers έκλεψαν $ 3,1 εκατομμύρια από μουσείο: Αγωγές μεταξύ μουσείου και εμπόρου...

Hackers έκλεψαν $ 3,1 εκατομμύρια από μουσείο: Αγωγές μεταξύ μουσείου και εμπόρου τέχνης

Hackers Κάποιοι hackers παραβίασαν τις συνομιλίες μεταξύ ενός εμπόρου τέχνης και ενός ολλανδικού μουσείου και κατάφεραν να κλέψουν εκατομμύρια δολάρια από το μουσείο. Τώρα, τα θύματα μαλώνουν μεταξύ τους για το ποιος είναι υπεύθυνος για το hack και την κλοπή.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η art gallery Simon Dickinson, που εδρεύει στο Λονδίνο, και το ολλανδικό μουσείο Rijksmuseum Twenthe βρίσκονταν σε συζητήσεις καθώς διαπραγματεύονταν την αγοραπωλησία ενός πολύτιμου πίνακα του John Constable, ενός Άγγλου ζωγράφου (1776 – 1837).

Πρόκειται για τον πίνακα “A View of Hampstead Heath: Childs Hill, Harrow in the Distance”, ο οποίος είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον του διευθυντή του μουσείου δύο χρόνια πριν, όταν τον είχε δει σε μια ευρωπαϊκή έκθεση τέχνης.

Οι συνομιλίες των δύο φορέων έγιναν μέσω emails. Υπήρχε επικοινωνία για αρκετούς μήνες. Όμως, κάποια στιγμή, hackers παραβίασαν τη συνομιλία και άρχισαν να στέλνουν ψεύτικα emails στο ολλανδικό μουσείο. Οι hackers κατάφεραν να πείσουν το Rijksmuseum Twenthe να μεταφέρει £ 2.4 εκατομμύρια ($ 3,1 εκατομμύρια) σε έναν τραπεζικό λογαριασμό στο Χονγκ Κονγκ.

Επομένως, το μουσείο έστειλε αυτό το τεράστιο ποσό σε έναν άγνωστο λογαριασμό και δεν πλήρωσε ποτέ την Simon Dickinson για τον πίνακα. Ακόμα δεν γνωρίζουμε ποιος βρίσκεται πίσω από την κλοπή.

- Advertisement -

Το πρόβλημα είναι ότι τόσο η Simon Dickinson όσο και το Rijksmuseum Twenthe δεν συμφωνούν μεταξύ τους και κατηγορούν ο ένας τον άλλον για την απάτη.

Έχουν ήδη ξεκινήσει οι αγωγές μεταξύ των δύο φορέων. Το μουσείο, το οποίο εδρεύει στο Enschede της Ολλανδίας, ισχυρίζεται ότι το προσωπικό της Simon Dickinson που είχε αναλάβει τις διαπραγματεύσεις ενεπλάκη στα ψεύτικα emails και δεν ενημέρωσε για την απάτη.

Ο δικηγόρος του μουσείου υποστήριξε ότι αυτή η σιωπή από τη μεριά της Simon Dickinson μπορεί να θεωρηθεί ως συνενοχή.

Από την άλλη μεριά, η Simon Dickinson υποστηρίζει ότι οι διαπραγματευτές δεν ανίχνευσαν την παρουσία των hackers και ότι το μουσείο θα έπρεπε να έχει ελέγξει διπλά τα στοιχεία της τράπεζας πριν μεταφέρει τα χρήματα.

Επίσης, ο ένας φορέας κατηγορεί τον άλλον σε σχέση με την πηγή της κλοπής. Και οι δύο υποστηρίζουν ότι ο άλλος φορέας δεν προστάτευε επαρκώς τα συστήματά του με αποτέλεσμα να μπορέσουν οι hackers να αποκτήσουν πρόσβαση.

Το Rijksmuseum Twenthe ζητά αποζημίωση. Δεν έχει βγει τελική απόφαση, αλλά το δικαστήριο φαίνεται να είναι υπέρ του μουσείου καθώς θεωρεί ότι ο έμπορος τέχνης δεν έδειξε τη δέουσα προσοχή.

Εν τω μεταξύ, το μουσείο διατηρεί τον πίνακα ζωγραφικής, παρά το γεγονός ότι η Simon Dickinson δεν έχει πληρωθεί. Επίσης, η Simon Dickinson δεν έχει το δικαίωμα να πουλήσει τον πίνακα σε κάποιον άλλο συλλέκτη. Σύμφωνα με την Artnet, ο δικαστής πρέπει τώρα να αποφασίσει ποιος θα πρέπει να πάρει τον πίνακα ζωγραφικής.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

loopfs: Θα μπορούσε να είναι το νέο σύστημα αρχείων του Linux;

Το Linux υποστηρίζει αρκετά συστήματα αρχείων, όπως EXT4, F2FS, Btrfs και XFS. Αυτά τα συστήματα επαρκούν όταν...

Έρευνα: Οι έφηβοι προτιμούν τα iPhones από τα κινητά Samsung

Σύμφωνα με έρευνα που διεξάγεται κάθε έξι μήνες με στόχο να καταγράψει τις συνήθειες των εφήβων, oι νέοι δεν επιλέγουν κινητά Samsung....

Bill Gates: Τα σχολεία ανοίγουν το φθινόπωρο και η οικονομία καταστρέφεται

Ο Bill Gates πιστεύει ότι τα σχολεία θα μπορέσουν να ανοίξουν το φθινόπωρο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Becky Quick στο CNBC.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις από το σπίτι για παιδιά 4-12 ετών και όλη την οικογένεια

Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά και οικογένειες, στις οποίες μπορούν συμμετάσχουν από το σπίτι, προσφέρει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου...

Microsoft: Κυκλοφόρησε τις ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Office

Η Microsoft κυκλοφόρησε τις non-security ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Microsoft Office, οι οποίες περιλαμβάνουν διορθώσεις για σφάλματα καθώς και βελτιώσεις...

To νέο Cheetah mode της Τesla προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις

Το νέο Cheetah mode στο μοντέλο Tesla S ωθεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από 0 στα 100 χλμ / ώρα γρηγορότερα από ότι...

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση!

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση- Το Tails, είναι ένα live λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο...

Windows 10 λειτουργία βοηθά στη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps

Τα Windows 10 θα διευκολύνουν τη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps, παρουσιάζοντάς τα μαζεμένα σε μια λίστα.

Cloudflare: Σταματά να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google!

Η Cloudflare ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google και θα μεταβεί σε έναν νέο πάροχο εντοπισμού bot που...

Το Google Stadia Pro προσφέρεται δωρεάν για δύο μήνες! Ώρα για video games!

Η κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα λόγω κορωνοϊού, είναι μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις των...