ΑρχικήUpdatesPython 2: Έρχεται το τέλος της!

Python 2: Έρχεται το τέλος της!

Τον Αύγουστο, το Εθνικό Κέντρο Ασφάλειας Cyber Security (NCSC) του Ηνωμένου Βασιλείου προειδοποίησε ότι οι οργανισμοί πρέπει να μεταφέρουν τον κώδικα εκτός της Python 2, διότι από την 1η Ιανουαρίου 2020 δεν θα λαμβάνουν πλέον διορθώσεις ασφαλείας.

“Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε μη υποστηριζόμενες λειτουργικές μονάδες, διακινδυνεύετε την ασφάλεια του οργανισμού σας και των δεδομένων σας, καθώς εμφανίζονται αργά ή γρήγορα θέματα ευπάθειας που κανείς δεν καθορίζει”, ανέφερε.

Το πρόβλημα αυτό επιδεινώνεται από τους προγραμματιστές που δημιούργησαν εξαρτήσεις ή βιβλιοθήκες software με την Python 2, οι οποίες με τη σειρά τους εμποδίζουν τους προγραμματιστές να κάνουν αναβάθμιση στην έκδοση Pythοn 3.

Python

Ήταν ένας αργός δρόμος για να επιτύχουν οι προγραμματιστές να μεταφέρουν τις βάσεις κώδικα στην Pythοn 3, που είχαν λανσαριστεί το 2008. Έξι χρόνια πριν η Pythοn 2 φτάσει στο τέλος της ζωής της, ο Guido van Rossum δημιουργός της Pythοn , που πρόσφατα απεβίωσε, δήλωνε το 2014 ότι “είναι καιρός να προχωρήσετε στην Pythοn 3 “.

Υπάρχει ακόμα και ένα ρολόι αντίστροφης μέτρησης για να υπενθυμίσουμε στους ανθρώπους πόσα λεπτά υποστήριξης παραμένουν για την Python 2.7. Αυτή τη στιγμή είναι μόνο ένας μήνας, 16 ημέρες συν λίγες ώρες.

Η Vicki Boykis, Αμερικανίδα επιστήμονας, αναφέρθηκε στους λόγους που παίρνει τόσο πολύ τους προγραμματιστές να μεταφέρουν τον Python 2 κώδικα τους στην Pythοn 3.

“Πολλοί άνθρωποι δεν μετέφεραν τον κώδικα τους αφού το αντιλήφθηκαν ως επί το πλείστον μια ταλαιπωρία”, γράφει η Boykis. “Εκείνη την εποχή, η μεγαλύτερη διαφορά ήταν η αλλαγή στη σύνταξη της λειτουργίας Python, η οποία ‘έσπασε’ πολύ κώδικα. Ως αποτέλεσμα, η Python 2 συνέχισε να βρίσκεται σε ενεργό ανάπτυξη.”

Ένα άλλο σημαντικό εμπόδιο στη μετάβαση στην Pythοn 3 είναι ότι δεν είναι συμβατή με την Pythοn 2. “Ως αποτέλεσμα, οι μεγάλες βιβλιοθήκες δίσταζαν να μετακομίσουν στην πλατφόρμα και ήταν δύσκολο να μεταφερθούν στον κώδικα με έλλειψη βοηθητικών εργαλείων” σημειώνει.

Ευτυχώς, με την πάροδο των ετών η Pythοn 3 έχει αποκτήσει ουσιαστικές βελτιώσεις χαρακτηριστικών που την βοήθησαν να γίνει το default για νέο development. Αλλά αυτό δεν ισχύει αναγκαστικά για τα υπάρχοντα projects.

Παρόλα αυτά, ενώ τα dependencies μπορούν να είναι ένα κίνητρο για τη μετάβαση στην Python 3, έχει σημειωθεί πρόοδος. Μετά από μια έρευνα των προγραμματιστών της Python, η JetBrains προέβλεψε ότι όλοι οι προγραμματιστές θα μετακινούνταν στην Python 3 πριν από το τέλος της ζωής την Python 2.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS