ΑρχικήinetΤο πρωτόκολλο RIFT θα μπορούσε να λύσει τα προβλήματα του Bitcoin

Το πρωτόκολλο RIFT θα μπορούσε να λύσει τα προβλήματα του Bitcoin

RIFT

Σύμφωνα με μία έκθεση της TrendMicro Security Intelligence, μία νέα επίθεση cryptojacking, έχει πλήξει πολλούς χρήστες ανά τον κόσμο και είναι “ικανή να πάρει τον έλεγχο συστημάτων για να κάνει εξόρυξη Monero και να κλέψει ευαίσθητα δεδομένα του προγράμματος περιήγησης, όπως κωδικούς πρόσβασης και cookies“.

Πρόκειται για ένα στέλεχος του κακόβουλου λογισμικού Glupteba, το οποίο εκμεταλλεύεται μια γνωστή ευπάθεια ασφάλειας σε MicroTik routers ώστε να μετατρέψει τη μηχανή προορισμού σε SOCKS proxy. Με αυτό τον τρόπο, η επίθεση μπορεί να κάνει εκτεταμένες απόπειρες διάδοσης spam που μπορούν να επηρεάσουν χρήστες του Instagram.

Η χρήση εξελιγμένων τεχνικών hacking δεν είναι κάτι καινούριο για το blockchain. Οι νέες τεχνολογίες, όπως τα Cryptocurrencies και τα blockchain, αντιμετωπίζουν συνεχώς νέες προκλήσεις.

Η τεχνολογία Blockchain βιώνει αλλαγές

Η έναρξη του δικτύου Bitcoin το 2009 ήταν η πρώτη ευρεία εφαρμογή της τεχνολογίας blockchain, αλλά ορισμένες από τις αρχές που ίσχυαν τότε δεν συνεχίζουν να υφίστανται. Η κλιμάκωση, η ασφάλεια και η διακίνηση συναλλαγών αποτελούν σημαντικές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν, ώστε να μπορέσει η τεχνολογία να εξελιχθεί περεταίρω.

Με την ανασύνταξη του τρόπου με τον οποίο τα δίκτυα blockchain ασφαλίζουν τα μπλοκ και αποθηκεύουν πληροφορίες, το πρωτόκολλο RIFT της ILCoin αποδεσμεύει την τεχνολογία blockchain και δημιουργεί μια βάση για την επόμενη γενιά αποκεντρωμένων πλατφορμών.

Το RIFT είναι ένα πρωτόκολλο που έχει σχεδιαστεί για να δημιουργεί άπειρες ευκαιρίες για την τεχνολογία blockchain. Όχι μόνο παρέχει εκτεταμένες ευκαιρίες χρήσης και λειτουργικότητα για εφαρμογές cryptocurrency, αλλά συνδυάζει επίσης την τεχνολογία blockchain με την καθημερινή ζωή. Η “επόμενη έκδοση του blockchain” της RIFT επιτρέπει στην πλατφόρμα να ελαχιστοποιεί τους κινδύνους ασφάλειας, κατά την επίλυση σημαντικών ζητημάτων όπως το κόστος, η δυνατότητα κλιμάκωσης, η ταχύτητα, η ιδιωτικότητα και η αποθήκευση δεδομένων στην αλυσίδα.

Πολλές επιχειρήσεις επιλέγουν να αποθηκεύουν δεδομένα εκτός σύνδεσης, εξαιτίας του κινδύνου παραβιάσεων. Άλλοι απευθύνονται σε υβριδικές λύσεις όπως το IPFS, το οποίο επί του παρόντος στερείται την δυνατότητα κλιμάκωσης για να παρέχει λειτουργικότητα σε επίπεδο επιχείρησης. Η βασική ισχύς του πρωτοκόλλου RIFT της ILCoin, ωστόσο, βασίζεται στη θεμελιώδη αρχή της τεχνολογίας blockchain. Το πρωτόκολλο RIFT εφαρμόζει fractal αρχές για την αρχιτεκτονική μπλοκ, δημιουργώντας ένα δεύτερο στρώμα “μίνι μπλοκ” που επεκτείνει σημαντικά την ικανότητα αποθήκευσης δεδομένων.

Χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο επικοινωνίας RIFT, τα δίκτυα blockchain είναι σε θέση να επιταχύνουν δραματικά τους χρόνους συναλλαγής και να αποθηκεύουν τα δεδομένα στην αλυσίδα, μέσω μιας μοναδικής δομής “ένθετων” μπλοκ. Η προστασία δεδομένων στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου RIFT είναι εγγυημένη, καθώς όλα τα μεταδιδόμενα ή αποθηκευμένα δεδομένα είναι πλήρως κρυπτογραφημένα.

Η σημαντική διαφορά που προσφέρει το RIFT είναι η χρήση των “Mini-Blocks” για την αποθήκευση μεγάλων ποσοτήτων δεδομένων στην αλυσίδα. Κάθε μέγεθος μίνι μπλοκ RIFT έχει οριστεί στα 25MB.

Μέσω του πρωτοκόλλου RIFT, ο συγχρονισμός εκτελείται με ασύγχρονο τρόπο, μέσω μίνι μπλοκ. Αυτή η δομή επικοινωνίας επιτρέπει στους κόμβους να συγχρονίζονται μεταξύ τους με αποκεντρωμένο τρόπο. Το πρωτόκολλο RIFT μεταβάλλει θεμελιωδώς τον τρόπο με τον οποίο τα δίκτυα blockchain διαχειρίζονται τα δεδομένα, επιτρέποντας μια ολοκληρωμένη λύση αποθήκευσης δεδομένων βασισμένη σε αλυσίδες.

Το πρωτόκολλο RIFT έχει δημιουργηθεί, ώστε να αλλάξει δραματικά τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται η τεχνολογία blockchain τόσο στις επιχειρησιακές εφαρμογές όσο και στην καθημερινή ζωή.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS