ΑρχικήsecurityACMA: Υποχρεώνει τους ISP να μπλοκάρουν παράνομα sites τυχερών παιχνιδιών

ACMA: Υποχρεώνει τους ISP να μπλοκάρουν παράνομα sites τυχερών παιχνιδιών

τυχερών παιχνιδιώνΗ Αρχή Επικοινωνιών και Πολυμέσων της Αυστραλίας (ACMA) δήλωσε ότι θα υποχρεώσει τους εθνικούς ISP να μπλοκάρουν offshore sites τυχερών παιχνιδιών, που δεν συμμορφώνονται με τον νόμο Interactive Gambling Act 2001.

“Το μπλοκάρισμα των παράνομων sites από τους ISPs θα είναι ένα πολύτιμο όπλο για την ACMA, για την καταπολέμηση του παράνομου online τζόγου”, δήλωσε η ACMA.

“Αν έχετε καταθέσει χρήματα σε ένα παράνομο site τυχερών παιχνιδιών, θα πρέπει να αποσύρετε αυτά τα χρήματα τώρα”.

Σύμφωνα με την ACMA, τα offshore sites συχνά δεν προσφέρουν μεγάλα κέρδη στους χρήστες.

Η ACMA έχει εφαρμόσει πολλά παρόμοια μέτρα για την καταπολέμηση του παράνομου τζόγου. Τα τελευταία δύο χρόνια πάνω από 65 εταιρείες με sites τυχερών παιχνιδιών έχουν εγκαταλείψει την αγορά της Αυστραλίας. Το Υπουργείο Εσωτερικών της Αυστραλίας έχει προσθέσει τους διευθυντές αυτών των sites σε μια λίστα κινδύνου. Επιπλέον, η ACMA έχει επικοινωνήσει με τις ρυθμιστικές αρχές στις χώρες προέλευσης αυτών των sites.

“Η δημόσια εκπαίδευση είναι επίσης ζωτικής σημασίας για την αποτροπή των πολιτών της Αυστραλίας από τη χρήση αυτών των sites, δεδομένου ότι πολλά παράνομα offshore sites τυχερών παιχνιδιών στοχεύουν τους Αυστραλούς χρήστες χρησιμοποιώντας αυστραλιανά θέματα και εικόνες, όπως την σημαία της Αυστραλίας και άλλα”, ανέφερε εκπρόσωπος της ACMA.

Το μπλοκάρισμα των παράνομων sites θα γίνει σύμφωνα με το νόμο για τις τηλεπικοινωνίες. Η απόφαση αποκλεισμού πρέπει να υπογραφεί από τον πρόεδρο, τον αναπληρωματικό πρόεδρο ή κάποιο ανώτερο στέλεχος της ACMA.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας προσπαθεί να καταπολεμήσει το φαινόμενο του online τζόγου εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Συνεχώς, εφαρμόζει νόμους και μέτρα για τον περιορισμό των sites τυχερών παιχνιδιών.

Σύμφωνα με τον υπουργό Επικοινωνιών, Paul Fletcher, κάθε χρόνο ξοδεύονται περίπου 400 εκατομμύρια AU$ στα παράνομα sites τυχερών παιχνιδιών.

“Η ACMA έχει στα χέρια της την εξουσία να προστατεύσει τους Αυστραλούς πολίτες από παράνομες υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών μέσω της έκδοσης επίσημων προειδοποιήσεων και της επιβολής κυρώσεων. Ωστόσο, η άμεση δράση εναντίον των απρόσωπων εταιρειών που δεν έχουν νόμιμη παρουσία στα μέρη μας είναι μια δύσκολη διαδικασία”, δήλωσε ο Fletcher .

Ο υπουργός είπε ακόμα ότι η συνεργασία με τους ISP της χώρας για το μπλοκάρισμα των παράνομων sites είναι σημαντική για την προστασία των Αυστραλών πολιτών και για την παροχή ενός πιο ασφαλούς online περιβάλλοντος για τυχερά παιχνίδια.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS