Κυριακή, 29 Μαρτίου, 16:24
Αρχική dummies Google Search: Αναζήτηση αν δεν ξέρετε τι να ψάξετε

Google Search: Αναζήτηση αν δεν ξέρετε τι να ψάξετε

Η Google ξοδεύει εκατομμύρια δολάρια για να αναπτύξει περισσότερους αλγορίθμους, αλλά η υπηρεσία Google Search δεν μπορεί ακόμα να προσδιορίσει αυτό που εσείς έχετε απροσδιόριστο. Μερικές φορές αν και ξέρετε ότι οι πληροφορίες που ψάχνετε υπάρχουν κάπου στο web, δεν μπορείτε να βρείτε τους κατάλληλους όρους αναζήτησης για να τις βρείτε.

Google Search

Αν δεν ξέρετε τι να ψάξετε στην υπηρεσία Google Search, υπάρχουν μερικά κόλπα που μπορεί να αποδειχθούν πολύ χρήσιμα.

Σήμερα, θα δούμε μερικούς διαφορετικούς τρόπους αναζήτησης για να σας βοηθήσουμε να αναζητήσετε κάτι που δεν ξέρετε πως να το περιγράψετε.

Αναζήτηση με wildcard

Η αναζήτηση με wildcard μπαλαντέρ της Google είναι χρήσιμη αν:

  • Δεν γνωρίζετε μια συγκεκριμένη λέξη σε μια φράση που ψάχνετε ή
  • θέλετε να βρείτε πολλά αποτελέσματα γύρω από μια βασική φράση.

Για την αναζήτηση με wildcard, θα πρέπει να πληκτρολογήστε ένα αστεράκι (*) στη θέση του όρου αναζήτησης, για τον οποίο δεν είστε σίγουροι.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι έχετε ψάχνετε ένα τραγούδι που ακούσατε στο ραδιόφωνο, αλλά δεν μπορείτε να βρείτε μια συγκεκριμένη λέξη. Θα μπορούσατε να πληκτρολογήσετε “smoke * water.” Τα αποτελέσματα της Google θα σας δείξουν αποτελέσματα που αντιστοιχούν στη φράση. Θα δείτε αποτελέσματα όπως: “Smoke on the water”, “Smoke on the Water (2012 Remaster) by Deep Purple”, “Smoke, how water filters help reduce it” και πολλά άλλα σχετικά.

Παρομοίως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε wildcard στην αναζήτηση της Google για να αναζητήσετε αποτελέσματα γύρω από ένα θέμα. Για παράδειγμα, εάν αναζητήσετε “αξιόπιστος * πάροχος”, τα αποτελέσματα αναζήτησης θα σας εμφανίζουν “αξιόπιστο πάροχο διαδικτύου”, “αξιόπιστο πάροχο φιλοξενίας ιστοσελίδων”, “αξιόπιστο πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος” και πολλά άλλα.

Εξαίρεση λέξεων

Εάν θέλετε να αναζητήσετε κάτι αλλά τα αποτελέσματα που σας εμφανίζονται δεν είναι σχετικά, μπορείτε να αποκλείσετε συγκεκριμένες λέξεις.

Η δυνατότητα εξαίρεσης λέξεων είναι ιδιαίτερα χρήσιμη αν η λίστα αποτελεσμάτων που σας εμφανίζεται κυριαρχείται από άσχετα αποτελέσματα. Μπορείτε να εξαιρέσετε μια ή περισσότερες λέξεις πληκτρολογώντας ένα μείον (-) ακριβώς πριν από τη λέξη.

Για παράδειγμα, εάν κάνετε αναζήτηση για το “Bayern”, σχεδόν όλα τα αποτελέσματα στις πρώτες σελίδες εμφανίζουν συνδέσμους για την FC Bayern Munich, την Γερμανική ομάδα ποδοσφαίρου. Για να δείτε αποτελέσματα σχετικά με την πόλη και όχι με την ομάδα, μπορείτε να πληκτρολογήσετε “Bayern -football -soccer -fc” για να αναγκάσετε την Google να παραλείψει οποιαδήποτε ποδοσφαιρικά αποτελέσματα.

Αποτελέσματα σε μια σειρά αριθμών

Αν προσθέσετε δύο τελείες (..) μεταξύ των όρων αναζήτησης θα σας εμφανιστούν αποτελέσματα από ένα συγκεκριμένο εύρος αριθμών. Η συγκεκριμένη αναζήτηση είναι τέλεια αν θέλετε να αναζητήσετε κάτι σε συγκεκριμένο εύρος τιμών ή σε συγκεκριμένο χρονικό σημείο, αλλά δεν ξέρετε τι να αναζητήσετε.

Για παράδειγμα, φανταστείτε ότι προσπαθείτε να βρείτε κάτι στην Ελληνική ιστορία του 19ου αιώνα. Εάν πληκτρολογήσετε “Ελλάδα 1800..1900” στο Google Search, θα έχετε μια λίστα αποτελεσμάτων για τη χώρα που εκείνη την περίοδο.

Ομοίως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο trick για να βρείτε κάτι που θέλετε να αγοράσετε και ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας. Για παράδειγμα πληκτρολογείστε “smartphone €100..€200” και θα δείτε καταχωρίσεις προϊόντων και άρθρα για smartphones που κοστίζουν από 100 μέχρι 200 ευρώ.

Around αν δεν γνωρίζετε το μεγαλύτερο μέρος μιας φράσης;

Η λύση είναι να χρησιμοποιήσετε τον όρο around. Απλά πληκτρολογήστε με ένα εκτιμώμενο αριθμό λέξεων που λείπουν σε παρένθεση για παράδειγμα, around (10).

Έτσι, ας αναζητήσουμε μια φράση του Οδυσσέα Ελύτη και συγκεκριμένα, κάτι που είπε και περιέχει το “μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι”. Ο όρος αναζήτησης λοιπόν θα είναι: μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι around (10)

“Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.”

Στα αποτελέσματα αναζήτησης η Google θα εντοπίσει το απόσπασμα που θέλετε.

Γνωρίζετε κάποιο άλλο trick που μπορεί να κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη; Θα χαρούμε να το δούμε στα σχόλια της δημοσίευσης.

_________________

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In Depth IT Security News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Πώς η τηλεργασία κάνει τους χρήστες πιο ευάλωτους στους χάκερς;

Ο Κοροναϊός έχει μολύνει περισσότερους από 450.000 ανθρώπους παγκοσμίως και τώρα οι ειδικοί στον τομέα της κυβερνοασφάλειας προειδοποιούν ότι η πανδημία θα...

Ποιες είναι οι πιο συχνές απειλές για τις επιχειρήσεις;

Κατά τη διάρκεια του 2019, οι μισές περίπου επιχειρήσεις έπεσαν θύμα μιας κυβερνοεπίθεσης ή παραβίασης δεδομένων. Σχεδόν...

Τρεις ακόμα συμμορίες ransomware εκθέτουν δεδομένα θυμάτων σε sites

Τρεις ακόμη συμμορίες ransomware ανακοίνωσαν τη δημιουργία sites, που χρησιμοποιούνται για τη διαρροή κλεμμένων δεδομένων, που ανήκουν...

Zoom: Ποια χαρακτηριστικά του το καθιστούν πιο δημοφιλές από το Skype;

Κάποτε το Skype ήταν η δημοφιλέστερη εφαρμογή βιντεοκλήσεων καθώς την επέλεγε ένα τεράστιο ποσοστό ανθρώπων όταν επρόκειτο να επικοινωνήσουν εξ αποστάσεως. Το...

Το «Control» και άλλα παιχνίδια διαθέσιμα πλέον στο GeForce Now

Η NVIDIA έχει εμπλουτίσει τον κατάλογο των παιχνιδιών που υποστηρίζονται στο GeForce Now, με ένα πλήθος νέων...

Ευπάθεια παράκαμψης VPN ανακαλύφθηκε στο Apple iOS

Μία νέα ευπάθεια «VPN Bypass», η οποία ανακαλύφθηκε πρόσφατα στο Apple iOS, μπλοκάρει την κρυπτογράφηση που πραγματοποιούν...

Εργοδότες παρακολουθούν με λογισμικά επιτήρησης τους υπαλλήλους που δουλεύουν από το σπίτι

Ο κορωνοϊός έχει φέρει νέες συνθήκες στον τομέα της εργασίας. Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι δουλεύουν πλέον από το σπίτι και όλο και...

Microsoft: Κυκλοφόρησε το πρώτο preview του Powershell 7.1 για Windows, Linux και macOS

Η Microsoft κυκλοφόρησε το πρώτο preview του PowerShell 7.1, του εργαλείου αυτοματοποίησης και γραφής γλώσσας για τα Windows, Linux και macOS. Το...

Η Google ανακοίνωσε ζητήματα σχετικά με τις ενημερώσεις του Chrome

Η Google έχει ήδη ανακοινώσει ορισμένες περικοπές στην ανάπτυξη του προγράμματος περιήγησης Chrome και τώρα φαίνεται ότι...

7 τρόποι για να αυξήσετε την ταχύτητα και την αξιοπιστία του Wi-Fi σας!

Τώρα που πολλοί από εμάς είμαστε στο σπίτι συνέχεια ως αποτέλεσμα της πανδημίας του COVID-19, υπερφορτώνουμε το οικιακό μας δίκτυο. Παρακάτω θα...