ΑρχικήsecurityHacker κατάφερε να τρέξει Windows 95 σε συσκευή με Windows RT

Hacker κατάφερε να τρέξει Windows 95 σε συσκευή με Windows RT

Ένας ειδικός σε θέματα ασφαλείας έχει ήδη καταφέρει να παρακάμψει τους περιορισμούς της Microsoft και να βρει έναν τρόπο για να τρέξει unsigned εφαρμογές desktop στα Windows RT. Μετά από αυτό η κοινότητα jailbreak έχει ξεκινήσει πυρετωδώς εργασίες για την ανακάλυψη νέων τρόπων εκμετάλευσης αυτής της ευπάθειας.

Ένας χρήστης των XDA Forums με το όνομα Netham45 έχει καταφέρει μεταφέρει αρκετές εφαρμογές στα Windows RT, όπως το PuTTy,το TightVNC και το BOCHS με τις οποίες κατάφερε να δημιουργήσει ένα εικονικό αντίγραφο των Windows 95.

cap

Όπως μπορείτε να καταλάβετε στο Forum έχει γίνει χαμός, με την νέα δημοσίευση.

 

cap1

Αν και η Microsoft αναφέρει ότι μόνο οι πιο έμπειροι χρήστες θα προσπαθήσουν κάνουν jailbreak στην συσκευή τους, καθώς ο τρόπος που ανακαλύφθηκε είναι πολύ περίπλοκος, πιστεύουμε ότι σύντομα οι hackers θα καταφέρουν να δημιουργήσουν μια εφαρμογή που θα κάνει το jailbreak προσιτό στο ευρύ κοινό. Η Microsoft βέβαια αφού στην αρχή της ανακοίνωσης της φάνηκε να υποτιμάει τον κίνδυνο ενός επερχόμενου jailbreak, στην συνέχεια παραδέχθηκε ότι θα κυκλοφορήσει μια ενημέρωση ασφαλείας κάποια στιγμή που θα κλείνει το κενό που ανακάλυψαν οι hackers.

Το γνωστό παιχνίδι γάτας και ποντικού άρχισε και για την Microsoft, ακριβώς με τον τρόπο που γίνεται και με την Apple και τις συσκευές της με iOS. Οι hackers θα ανακαλύπτουν κενά ασφαλείας και η Microsoft με ενημερώσεις θα προσπαθεί να κρατήσει την αγορά του Windows Store, μονοπωλιακή.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS