ΑρχικήsecurityΝοσοκομεία της Victoria υπολειτουργούν λόγω ransomware επίθεσης

Νοσοκομεία της Victoria υπολειτουργούν λόγω ransomware επίθεσης

Νοσοκομεία Κάποια από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία στη Victoria της Αυστραλίας δέχτηκαν ransomware επίθεση. Τα νοσοκομεία αποφάσισαν να αποσυνδέσουν τα συστήματά τους από το Internet προκειμένου να μην εξαπλωθεί η μόλυνση από το ransomware.

“Η προτεραιότητά μας είναι να αποκαταστήσουμε όλα τα επηρεαζόμενα συστήματα και να αποτρέψουμε κάθε περαιτέρω παραβίαση”, δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Victoria.

Η αποσύνδεση των συστημάτων έχει δημιουργήσει κάποια προβλήματα, καθώς έχουν επηρεαστεί τα συστήματα που περιλαμβάνουν τα αρχεία των ασθενών. Παράλληλα έχει διαταραχθεί το πρόγραμμα των συναντήσεων γιατρών-ασθενών. Έχουν γίνει κάποιες προσπάθειες ώστε τα νοσοκομεία να χρησιμοποιήσουν «χειροκίνητα» συστήματα, στο βαθμό που είναι δυνατόν, ώστε να συνεχίσουν τη δουλειά τους και να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς.

“Τα νοσοκομεία που έχουν επηρεαστεί, εργάζονται για τη διόρθωση των θεμάτων με τον προγραμματισμό ώστε να μειώσουν τις επιπτώσεις στους ασθενείς. Ωστόσο, προς το παρόν δεν έχουν πρόσβαση σε αρχεία, διαγράμματα, εικόνες και άλλες πληροφορίες”.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, η ransomware επίθεση επηρέασε τα νοσοκομεία Gippsland Health Alliance και South West Alliance of Rural Health.

Η έρευνα, μέχρι αυτή τη  στιγμή, έχει δείξει ότι το ransomware δεν έχει επηρεάσει τις προσωπικές πληροφορίες των ασθενών, ωστόσο έχει μπλοκάρει κάποια βασικά συστήματα, όπως αυτά που διαχειρίζονται τα οικονομικά.

“Το περιστατικό, το οποίο αποκαλύφθηκε τη Δευτέρα, εμπόδισε την πρόσβαση σε διάφορα συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων οικονομικής διαχείρισης”.

Η κυβέρνηση της Victoria συνεργάζεται με τις υπηρεσίες υγείας, την αστυνομία και το Australian Cyber Security Centre ​​για τη διεξαγωγή έρευνας και την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Οι ειδικοί ασφαλείας θεωρούν ότι θα χρειαστούν μέρες, ίσως και εβδομάδες, για την πλήρη αποκατάσταση του δικτύου.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός ABC Radio Melbourne ανέφερε ότι οι επιτιθέμενοι κατάφεραν να παρακάμψουν τα συστήματα ασφαλείας και τους ελέγχους που χρησιμοποιούνταν για την προστασία των δικτύων και των υπολογιστών των νοσοκομείων. Έτσι κατάφεραν να μολύνουν τα συστήματα με το ransomware.

Οι αρχές υποστήριξαν ότι θα συνεχίσουν την έρευνα για να ανακαλύψουν οτιδήποτε σχετίζεται με την επίθεση.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS