ΑρχικήsecurityΗ Deutsche Telekom λανσάρει το blockchain scooter Xride

Η Deutsche Telekom λανσάρει το blockchain scooter Xride

Τα εργαστήρια Deutsche Telekom Innovation Laboratories (T-Labs), η ψηφιακή μονάδα R & D της Γερμανικής Τηλεπικοινωνιακής Ομάδας, λανσάρουν το Xride, το πρώτο στο είδος του, έναν πιλότο e-mobility βασισμένο σε blockchain που διαθέτει ηλεκτρικά σκούτερ.

Το E-mobility έχει καταστεί βασικό στοιχείο της ταχύτατα αναπτυσσόμενης «μηχανικής και κοινόχρηστης οικονομίας», επομένως τα δημοφιλή ηλεκτρικά σκούτερ έχουν επιλεγεί ως έργο βιτρίνας που στοχεύει να αποδείξει τη χρήση τεχνολογίας blockchain σε ένα αποκεντρωμένο σύστημα μεταφορών. Στα υφιστάμενα centralized mobility συστήματα, οι χρήστες υποχρεούνται να καταχωρούν νέα στοιχεία ταυτότητας και πληρωμής με κάθε συνδρομητική υπηρεσία. Η επαλήθευση μπορεί να είναι μια χρονοβόρα και δαπανηρή διαδικασία με τους χρήστες που απαιτεί τη διαχείριση πολλαπλών συνδέσεων για διαφορετικούς πάροχους κινητής τηλεφωνίας, οι οποίοι πρέπει να αποθηκεύουν αυτά τα ευαίσθητα δεδομένα χρήστη, όπου δεν είναι μόνο δαπανηρά αλλά μπορούν να υποβληθούν σε hacking.

Deutsche Telekom

Το πιλοτικό σύστημα Xride τροφοδοτείται από ένα λειτουργικό blockchain αλουμινίου, που ονομάζεται Ståx, που έχει αναπτυχθεί από την T-Labs και επιτρέπει τη δημιουργία αποκεντρωμένων, αξιόπιστων και ασφαλών οικοσυστημάτων IoT (υποδομές οικοσυστημάτων) οι οποίες θα είναι κρίσιμες για την εξέλιξη των οικονομιών machine-to-machine (μηχανή προς μηχανή). Σε τέτοιες eco-κατασκευές, οι παραγωγοί και οι καταναλωτές συνδέονται με αποκεντρωμένο τρόπο και μοιράζονται αξιόπιστα data. Η Ståx συνδέει τις τεχνολογίες blockchain μαζί σε μία λειτουργική στοίβα και την διευκολύνει να διαχειριστεί εύκολα μεταξύ πολλών επιχειρήσεων. Στο πρότυπο Xride, το Ståx επιτρέπει κοινή χρήση, όπου οι κόμβοι blockchain τρέχουν σε μηχανές, συσκευές και υπολογιστικά συστήματα που βασίζονται στο cloud.

Ο πιλότος του συστήματος Xride θα δοκιμάσει τα οφέλη της Ståx σε περίοδο τεσσάρων εβδομάδων κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου στην έδρα της Deutsche Telekom στη Βόννη (πόλη στην Γερμανία). Ένας στόλος 100% ηλεκτροκίνητων σκούτερ από την Simple Mobility με έδρα το Βερολίνο θα δοθούν για χρήση από τους υπαλλήλους της DT. Οι συμμετέχοντες θα αλληλεπιδρούν με το Xride mobile app και τα σκούτερ, εναλλάσσοντας τις μπαταρίες εν κινήσει σε εγκατεστημένους σταθμούς και θα μοιράζονται πληροφορίες με την Ομάδα Blockchain της T-Labs. Οι υπόλοιποι εταιρικοί συνεργάτες στο πιλοτικό έργο είναι:

  • Riddle & Code, Bundesdruckerei και Jolocom παρέχουν βασικά επίπεδα software και hardware αποκεντρώνοντας πλήρως την επαλήθευση ταυτότητας και τη διαχείριση ταυτότητας.
  • Η Giesecke + Devrient Mobile Security μαζί με το Ubirch παρέχουν αξιόπιστη συνδεσιμότητα και μεταφορά κρυπτογραφικά επαληθεύσιμων δεδομένων από μια κάρτα eSIM στο Ståx.

“Στο Xride, οι ιστορικά συγκεντρωμένες λειτουργίες όπως η διαχείριση ταυτότητας, η επαλήθευση και η αποθήκευση δεδομένων, οι πληρωμές και η χρέωση είναι αποκεντρωμένες”, σημειώνει ο John Calian, ανώτερος αντιπρόεδρος και επικεφαλής της T-Labs. “Αυτό επιτρέπει μια λιγότερο δαπανηρή, ασφαλέστερη και αποδοτικότερη διανομή οχημάτων που ωφελεί τόσο τους πάροχους όσο και τον χρήστη.”

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS