ΑρχικήinetΗ Γαλλία λέει ότι το Libra θα αποτελέσει κίνδυνο για την εθνική...

Η Γαλλία λέει ότι το Libra θα αποτελέσει κίνδυνο για την εθνική κυριαρχία

Libra

Το νέο ψηφιακό νόμισμα Libra που σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το Facebook, φαίνεται ότι θα αντιμετωπίσει περισσότερα εμπόδια από ότι ίσως υπολόγιζε η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης.

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Steven Mnuchin, υποστήριξε ότι cryptocurrencies όπως επερχόμενο το Libra, αποτελούν «κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια» και μπορεί να αποτελέσουν πεδίο εκμετάλλευσης για παράνομες δραστηριότητες.

Και τώρα, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Bruno Le Maire, δήλωσε ότι το Libra θα μπορούσε ενδεχομένως να θέσει σε κίνδυνο την εθνική κυριαρχία των κυβερνήσεων. Επομένως, δεν μπορεί να επιτραπεί στο “ευρωπαϊκό έδαφος”.

“Όλες αυτές οι ανησυχίες γύρω από το Libra είναι σοβαρές. Θέλω λοιπόν να το πω με μεγάλη σαφήνεια: υπό αυτές τις συνθήκες, δεν μπορούμε να εγκρίνουμε την ανάπτυξη του», δήλωσε ο Le Maire στη διάσκεψη του OECD στο Παρίσι την Πέμπτη.

Ο Le Maire είναι από τους πολέμιους του ψηφιακού νομίσματος και έχει εκφράσει πολλές φορές τις απόψεις του σχετικά με το νέο εγχείρημα του Facebook από τότε που το ανακοίνωσε τον Ιούνιο. Προηγουμένως, ο Maire είχε δηλώσει ότι η χώρα δεν θα αποδεχόταν το ψηφιακό νόμισμα, μέχρι να ρυθμιστεί από ορισμένους βασικούς κανόνες.

Αντίθετα, το Facebook έχει υποστηρίξει ότι η δύναμη ελέγχου θα είναι στα χέρια του Libra Association. Με έδρα την Ελβετία, η ένωση αποτελείται από 27 μέλη, όπως το Facebook, το PayPal, η Visa, η Mastercard και άλλες εταιρείες.

Σαν απάντηση στις δηλώσεις του Le Maire, ο επικεφαλής του Libra Association, ο Dante Disparte δήλωσε: “Η ένωση Libra Association και τα μέλη της, δεσμεύονται να συνεργαστούν με τις ρυθμιστικές αρχές για να επιτύχουν μια ασφαλή, διαφανή και επικεντρωμένη στον καταναλωτή εφαρμογή.”

Είπε επίσης ότι το πρόγραμμα Libra του Facebook έχει γίνει μία από τις “πιο διεξοδικά εξεταζόμενες προσπάθειες που έχουν γίνει στον κόσμο”.

Με τη Γαλλία όμως να σκέφτεται να μπλοκάρει το Libra από τη χώρα, θα ήταν ένα τεράστιο πλήγμα για τον γίγαντα της τεχνολογίας και το στόχο του για “εύκολη μεταφορά χρημάτων” σε ολόκληρο τον κόσμο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS