Πέμπτη, 9 Απριλίου, 11:07
Αρχική inet Η Γαλλία λέει ότι το Libra θα αποτελέσει κίνδυνο για την εθνική...

Η Γαλλία λέει ότι το Libra θα αποτελέσει κίνδυνο για την εθνική κυριαρχία

Libra

Το νέο ψηφιακό νόμισμα Libra που σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το Facebook, φαίνεται ότι θα αντιμετωπίσει περισσότερα εμπόδια από ότι ίσως υπολόγιζε η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης.

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Steven Mnuchin, υποστήριξε ότι cryptocurrencies όπως επερχόμενο το Libra, αποτελούν «κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια» και μπορεί να αποτελέσουν πεδίο εκμετάλλευσης για παράνομες δραστηριότητες.

Και τώρα, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Bruno Le Maire, δήλωσε ότι το Libra θα μπορούσε ενδεχομένως να θέσει σε κίνδυνο την εθνική κυριαρχία των κυβερνήσεων. Επομένως, δεν μπορεί να επιτραπεί στο “ευρωπαϊκό έδαφος”.

“Όλες αυτές οι ανησυχίες γύρω από το Libra είναι σοβαρές. Θέλω λοιπόν να το πω με μεγάλη σαφήνεια: υπό αυτές τις συνθήκες, δεν μπορούμε να εγκρίνουμε την ανάπτυξη του», δήλωσε ο Le Maire στη διάσκεψη του OECD στο Παρίσι την Πέμπτη.

Ο Le Maire είναι από τους πολέμιους του ψηφιακού νομίσματος και έχει εκφράσει πολλές φορές τις απόψεις του σχετικά με το νέο εγχείρημα του Facebook από τότε που το ανακοίνωσε τον Ιούνιο. Προηγουμένως, ο Maire είχε δηλώσει ότι η χώρα δεν θα αποδεχόταν το ψηφιακό νόμισμα, μέχρι να ρυθμιστεί από ορισμένους βασικούς κανόνες.

- Advertisement -

Αντίθετα, το Facebook έχει υποστηρίξει ότι η δύναμη ελέγχου θα είναι στα χέρια του Libra Association. Με έδρα την Ελβετία, η ένωση αποτελείται από 27 μέλη, όπως το Facebook, το PayPal, η Visa, η Mastercard και άλλες εταιρείες.

Σαν απάντηση στις δηλώσεις του Le Maire, ο επικεφαλής του Libra Association, ο Dante Disparte δήλωσε: “Η ένωση Libra Association και τα μέλη της, δεσμεύονται να συνεργαστούν με τις ρυθμιστικές αρχές για να επιτύχουν μια ασφαλή, διαφανή και επικεντρωμένη στον καταναλωτή εφαρμογή.”

Είπε επίσης ότι το πρόγραμμα Libra του Facebook έχει γίνει μία από τις “πιο διεξοδικά εξεταζόμενες προσπάθειες που έχουν γίνει στον κόσμο”.

Με τη Γαλλία όμως να σκέφτεται να μπλοκάρει το Libra από τη χώρα, θα ήταν ένα τεράστιο πλήγμα για τον γίγαντα της τεχνολογίας και το στόχο του για “εύκολη μεταφορά χρημάτων” σε ολόκληρο τον κόσμο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Η πτώση του Zoom: Η Google απαγορεύει στους υπαλλήλους της να το χρησιμοποιούν

Πριν από λίγες εβδομάδες, το Zoom αποτελούσε μια από τις κορυφαίες λύσεις τηλεδιασκέψεων. Πολλοί άνθρωποι που εργάζονται...

OTEAcademy: Πρόγραμμα τηλεκατάρτισης για Επιστήμονες & Ελεύθερους Επαγγελματίες, που πλήττονται από τον COVID-19

Στο ειδικό πρόγραμμα τηλεκατάρτισης µε πιστοποίηση για επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες που πλήττονται από τον COVID-19, συµµετέχει η OTEAcademy.

Το Facebook ήθελε να αγοράσει το Pegasus Spyware για να παρακολουθεί τους χρήστες Apple

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της NSO, Shalev Hulio, το Facebook προσπάθησε να αγοράσει...

7 εφαρμογές για να δείτε ταινίες online ταυτόχρονα με τους φίλους σας

Σύμφωνα με τις συστάσεις που έχουν γίνει από τις κυβερνήσεις και τους οργανισμούς υγείας ανά τον κόσμο,...

Μοντέλο της Tesla χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια για να κινείται

Το σχέδια για ένα Tesla Roadster, με κινητήρα που χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια κυκλοφόρησαν πρόσφατα στο διαδίκτυο και...

Ο George Soros πιέζει για ταχυδρομική ψηφοφορία λόγω COVID-19

Ο George Soros πιέζει για ταχυδρομική ψηφοφορία λόγω COVID-19: Για τις ανάγκες της ψηφοφορίας, το χρηματοδοτούμενο από τον George Soros, Brennan Center...

Sony: Αποκάλυψε το νέο χειριστήριο DualSense για το PS5!

Μαζί με το πέμπτο κατά σειρά μοντέλο Playstation, PS5, η Sony αποκάλυψε το νέο διαστημικό χειριστήριο DualSense, το οποίο διατηρεί ορισμένα από...

Κορωνοϊός: Απατεώνες πωλούν στο Dark Web αίμα και σάλιο από κάποιον επιζώντα

Η διαφήμιση στο Own Shop, ένα κατάστημα στο Dark Web, ισχυρίζεται ότι ο κάποιος έχει μολυνθεί από κορωνοϊό και τώρα πουλάει το...

UbuntuDDE: Ubuntu Linux με επιφάνεια εργασίας Deepin

UbuntuDDE: Ubuntu Linux με επιφάνεια εργασίας Deepin- Έχετε σκεφτεί ποτέ, τι θα γινόταν αν συνδυάσετε τις δυνάμεις...

Facebook: Λανσάρει νέα εφαρμογή chat για ζευγάρια λόγω COVID-19!

Καθώς οι κυβερνήσεις μεγάλου αριθμού χωρών έχουν λάβει τα μέτρα του social distancing και του lockdown, σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η...