Τρίτη, 26 Μαΐου, 23:35
Αρχική security Ερευνητές ασφαλείας πιστεύουν ότι οι αλυσίδες εφοδιασμού είναι επίφοβες

Ερευνητές ασφαλείας πιστεύουν ότι οι αλυσίδες εφοδιασμού είναι επίφοβες

Η συντριπτική πλειοψηφία των ειδικών ασφαλείας (89%), φαίνεται ότι εκφράζει ανησυχίες σχετικά με τους παρόχους υπηρεσιών τρίτου μέρους, καθώς πιστεύουν ότι είναι πολύ εύκολο να πέσουν θύματα επιθέσεων, σύμφωνα με μία νέα έρευνα του Διεθνούς Συμβουλίου Ασφαλείας του Neustar.

Τους συμμετέχοντες στην έρευνα, που έγινε τον Ιούλιο του 2019, απαρτίζουν 314 επαγγελματίες από τις έξι χώρες του EMEA και τις ΗΠΑ.

Ενώ οι περισσότεροι οργανισμοί ανέφεραν ότι συνεργάζονταν κατά μέσο όρο με δύο έως τρεις παρόχους υπηρεσιών, λιγότερο από το ένα τέταρτο (24%) παραδέχτηκε ότι αισθανόταν πολύ σίγουρο  από την ασφάλεια που είχαν στη διάθεσή τους για να εμποδίσουν τρίτους να παραβιάσουν τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Μαζί με την ανησυχία αυτή, οι επαγγελματίες ασφαλείας εξέφρασαν την επιθυμία να αλλάξουν προμηθευτές cloud, με περισσότερους από τους μισούς (53%) να ισχυρίζονται ότι θα το έπρατταν αν μπορούσαν.

Αυτά τα επίπεδα απειλών ήταν επίσης εμφανή στο International Cyber Benchmarks Index της Neustar, το οποίο αποκάλυψε αύξηση κατά 18 μονάδες κατά τη διάρκεια μίας διετούς περιόδου.

Εκτός από τις απειλές από τρίτους, οι επαγγελματίες ασφαλείας χαρακτήρισαν τις επιθέσεις DDoS ως τη μεγαλύτερη ανησυχία τους (22%), ακολουθούμενη από τη μόλυνση συστημάτων (20%) και τα ransomware (19%).

Κι ενώ οι ανησυχίες για τις επιθέσεις DDoS αυξάνονται, οι οργανώσεις φαίνεται ότι επικεντρώνονται στο να αυξήσουν τις ικανότητές τους στην αντιμετώπιση τέτοιου είδους επιθέσεων.

“Ανεξάρτητα από το μέγεθος ή τον τομέα, κάθε οργανισμός βασίζεται σε τρίτους παρόχους υπηρεσιών για να υποστηρίξει και να ενεργοποιήσει τις προσπάθειες ψηφιακού μετασχηματισμού του.

“Είτε πρόκειται για ένα εργαλείο επιχειρησιακής νοημοσύνης, είτε για μια πλατφόρμα cloud, είτε για μια λύση αυτοματισμού, ο αριθμός των επιχειρήσεων MSPs αυξάνεται, καθώς οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να κυνηγούν την ευελιξία και να βρίσκουν νέους τρόπους για να προσελκύσουν πελάτες”, δήλωσε ο Rodney Joffe, Πρόεδρος του NISC.

“Ωστόσο, πολλαπλασιάζοντας τον αριθμό των ψηφιακών συνδέσεων σε έναν οργανισμό, αυξάνονται επίσης οι πιθανότητες επιθέσεων, με τους κακόβουλους παράγοντες να βρίσκουν εναλλακτικούς τρόπους για να διεισδύσουν στα δίκτυά σας”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

LIVE NEWS

Ο Linus Torvalds αναβάθμισε το PC του με επεξεργαστή της AMD

Κάποτε, για αρκετούς χρήστες, οι επεξεργαστές της AMD ήταν κατώτεροι σε σχέση με αυτούς της Intel. Με...

AirPods που θα παρακολουθούν την υγεία: Θα τα δούμε σύντομα;

H Apple έχει δείξει μέχρι στιγμής τις ικανότητές της και στον τομέα της υγείας, καθώς δεν είναι λίγα τα χαρακτηριστικά διάγνωσης και...

Android bug επιτρέπει σε malware να μεταμφιέζονται σε πραγματικά apps

Οι ερευνητές ασφαλείας έχουν βρει μια μεγάλη ευπάθεια σε σχεδόν κάθε έκδοση του Android, η οποία επιτρέπει σε malware να μιμούνται νόμιμες...

Επιθέσεις RangeAmp προκαλούν προβλήματα σε sites και CDN servers!

Ομάδα Κινέζων ακαδημαϊκών κατάφερε να βρει νέο τρόπο παραβίασης πακέτων HTTP, που αυξάνει το web traffic και «ρίχνει» websites και CDNs (Content Delivery...

Ρώσοι κυβερνο-κατάσκοποι χρησιμοποιούν το Gmail για να ελέγξουν το ενημερωμένο ComRAT malware

Οι ερευνητές ασφαλείας της ESET ανακάλυψαν μια νέα έκδοση του ComRAT backdoor που ελέγχεται χρησιμοποιώντας το web interface του Gmail και χρησιμοποιήθηκε...

Συσκευές Windows δέχονταν επιθέσεις από την ομάδα Blue Mockingbird

Η ομάδα hacking Blue Mockingbird, αναπτύσσει payload εξόρυξης κρυπτονομισμάτων Monero, σε υπολογιστές Internet-facing Windows πολλών οργανισμών, όπως...

Hacker πουλά βάσεις δεδομένων online καταστημάτων

Περισσότερες από 24 SQL βάσεις δεδομένων online καταστημάτων έχουν κλαπεί και έχουν τεθεί προς πώληση σε ένα...

Έρευνα: Ο COVID-19 δεν μεταδίδεται μετά από 11 ημέρες

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα, ο COVID-19 δεν μπορεί να μεταδοθεί σε άλλο ασθενή μετά από 11...

AIS: Διαρροή βάσης δεδομένων με Internet records χρηστών

Η έκθεση μιας βάσης δεδομένων της AIS στο διαδίκτυο επέτρεψε τη διαρροή Internet records δισεκατομμυρίων Ταϊλανδέζων χρηστών.

Bill Gates: Νέα θεωρία συνωμοσίας για το εμβόλιο του COVID-19

Νέα θεωρία συνωμοσίας θέλει τον Bill Gates να σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το εμβόλιο, που θα κατασκευαστεί για την καταπολέμηση του COVID-19, για...