ΑρχικήsecurityΕρευνητές ασφαλείας πιστεύουν ότι οι αλυσίδες εφοδιασμού είναι επίφοβες

Ερευνητές ασφαλείας πιστεύουν ότι οι αλυσίδες εφοδιασμού είναι επίφοβες

Η συντριπτική πλειοψηφία των ειδικών ασφαλείας (89%), φαίνεται ότι εκφράζει ανησυχίες σχετικά με τους παρόχους υπηρεσιών τρίτου μέρους, καθώς πιστεύουν ότι είναι πολύ εύκολο να πέσουν θύματα επιθέσεων, σύμφωνα με μία νέα έρευνα του Διεθνούς Συμβουλίου Ασφαλείας του Neustar.

Τους συμμετέχοντες στην έρευνα, που έγινε τον Ιούλιο του 2019, απαρτίζουν 314 επαγγελματίες από τις έξι χώρες του EMEA και τις ΗΠΑ.

Ενώ οι περισσότεροι οργανισμοί ανέφεραν ότι συνεργάζονταν κατά μέσο όρο με δύο έως τρεις παρόχους υπηρεσιών, λιγότερο από το ένα τέταρτο (24%) παραδέχτηκε ότι αισθανόταν πολύ σίγουρο  από την ασφάλεια που είχαν στη διάθεσή τους για να εμποδίσουν τρίτους να παραβιάσουν τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Μαζί με την ανησυχία αυτή, οι επαγγελματίες ασφαλείας εξέφρασαν την επιθυμία να αλλάξουν προμηθευτές cloud, με περισσότερους από τους μισούς (53%) να ισχυρίζονται ότι θα το έπρατταν αν μπορούσαν.

Αυτά τα επίπεδα απειλών ήταν επίσης εμφανή στο International Cyber Benchmarks Index της Neustar, το οποίο αποκάλυψε αύξηση κατά 18 μονάδες κατά τη διάρκεια μίας διετούς περιόδου.

Εκτός από τις απειλές από τρίτους, οι επαγγελματίες ασφαλείας χαρακτήρισαν τις επιθέσεις DDoS ως τη μεγαλύτερη ανησυχία τους (22%), ακολουθούμενη από τη μόλυνση συστημάτων (20%) και τα ransomware (19%).

Κι ενώ οι ανησυχίες για τις επιθέσεις DDoS αυξάνονται, οι οργανώσεις φαίνεται ότι επικεντρώνονται στο να αυξήσουν τις ικανότητές τους στην αντιμετώπιση τέτοιου είδους επιθέσεων.

“Ανεξάρτητα από το μέγεθος ή τον τομέα, κάθε οργανισμός βασίζεται σε τρίτους παρόχους υπηρεσιών για να υποστηρίξει και να ενεργοποιήσει τις προσπάθειες ψηφιακού μετασχηματισμού του.

“Είτε πρόκειται για ένα εργαλείο επιχειρησιακής νοημοσύνης, είτε για μια πλατφόρμα cloud, είτε για μια λύση αυτοματισμού, ο αριθμός των επιχειρήσεων MSPs αυξάνεται, καθώς οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να κυνηγούν την ευελιξία και να βρίσκουν νέους τρόπους για να προσελκύσουν πελάτες”, δήλωσε ο Rodney Joffe, Πρόεδρος του NISC.

“Ωστόσο, πολλαπλασιάζοντας τον αριθμό των ψηφιακών συνδέσεων σε έναν οργανισμό, αυξάνονται επίσης οι πιθανότητες επιθέσεων, με τους κακόβουλους παράγοντες να βρίσκουν εναλλακτικούς τρόπους για να διεισδύσουν στα δίκτυά σας”.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS