ΑρχικήsecurityHackers έκλεψαν cryptos αξίας 32 εκατομμυρίων δολαρίων από τη Bitpoint

Hackers έκλεψαν cryptos αξίας 32 εκατομμυρίων δολαρίων από τη Bitpoint

BitpointΗ φύλαξη των cryptocurrencies σας σε exchange πλατφόρμες δεν είναι και η πιο ασφαλής λύση. Πολλές φορές, έχουν γίνει επιθέσεις σε τέτοιες πλατφόρμες, με αποτέλεσμα την απώλεια cryptocurrencies αξίας εκατομμυρίων δολαρίων. Κάτι αντίστοιχο συνέβη στην exchange πλατφόρμα Bitpoint της Ιαπωνίας. Η πλατφόρμα έπεσε θύμα hacking και έχασε cryptocurrencies αξίας 32 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την CoinDesk.

Η ίδια η Bitpoint έκανε μια ανακοίνωση στο επίσημο site της, αναφέροντας ότι «έχει εντοπιστεί μια μη εξουσιοδοτημένη εκροή cryptocurrencies». Γι’ αυτό το λόγο, η exchange πλατφόρμα έχει σταματήσει τις συναλλαγές καθώς και το άνοιγμα νέων λογαριασμών, μέχρι να βρει την αιτία και να μειώσει τον κίνδυνο.

Η Remixpoint, η μητρική εταιρεία της Bitpoint παρείχε ένα έγγραφο με περισσότερες λεπτομέρειες. Σε αυτό το έγγραφο αναφέρεται ότι τα 23 από τα 32 εκατομμύρια, που κλάπηκαν, ανήκαν στους πελάτες της πλατφόρμας. Σύμφωνα με την Nikkei Asian Review, η Remixpoint σκοπεύει να αποζημιώσει τους πελάτες, που επηρεάστηκαν από την επίθεση.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το ποια cryptocurrencies κλάπηκαν. Σύμφωνα με την CoinDesk, η exchange πλατφόρμα Bitpoint κάνει συναλλαγές σε πέντε διαφορετικά ψηφιακά νομίσματα: Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Litecoin και XRP.

Όπως είπαμε και παραπάνω, οι exchange πλατφόρμες γίνονται συχνά στόχος των hackers. Ωστόσο, τους τελευταίους δύο μήνες το φαινόμενο είναι πιο έντονο. Πριν από λίγες μέρες, μια επίθεση στην exchange πλατφόρμα Bitrue της Σιγκαπούρης προκάλεσε την απώλεια cryptocurrencies αξίας 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Τον Μάιο, η Binance έχασε περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια.

Όσον αφορά στις ιαπωνικές πλατφόρμες, η Bitpoint δεν είναι η πρώτη, που δέχεται επίθεση. Τον Σεπτέμβριο του 2018, η ιαπωνική πλατφόρμα Zaif βίωσε κάτι αντίστοιχο. Οι hackers κατάφεραν να κλέψουν 59 εκατομμύρια δολάρια. Τον Ιανουάριο του 2018, η επίσης ιαπωνική Coincheck έχασε 530 εκατομμύρια δολάρια.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS